سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » احمدی نژاد برای دومین بار طرح انتقال آب به قم را افتتاح کرد...

احمدی نژاد برای دومین بار طرح انتقال آب به قم را افتتاح کرد

چکیده :محمود احمدی نژاد که سابقه افتتاح چندین باره طرح های افتتاح شده را دارد این بار در سفر به قم طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قم را که دو سال پیش فاز اول آن را افتتاح کرده بود بهره برداری...


محمود احمدی نژاد که سابقه افتتاح چندین باره طرح های افتتاح شده را دارد این بار در سفر به قم طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قم را که دو سال پیش فاز اول آن را افتتاح کرده بود بهره برداری کرد.

طرح انتقال آب از سرشاخه های دز به قم یکی از بزرگترین طرح های آبی خاورمیانه محسوب می شود که خرداد ماه سال 90 فاز اول آن به دلیل کمبود آب شرب در قم با حضور احمدی نژاد به بهره برداری رسید.

خبرگزاری مهر گزارش داد: در این مرحله روزانه 2500 لیتر آب در ثانیه به روش اضطراری به شهر قم منتقل می شد اما مصرف روزانه مردم قم بیش از3500 لیتر در ثانیه بود. بنابراین کیفیت آب قم بعد از یک ماه از افتتاح فاز نخست آن کاهش یافت و مردم آب شرب مورد نیاز خود را از طریق مراجعه به دستگاههای آب شیرین که در سطح شهر نصب شده است تامین می کردند.

این پروژه در اواخر سال 90 آغاز شد که 270 کیلومتر طول دارد و شامل 56 کیلومتر تونل، 180 کیلومتر خط لوله، سد و بند انحرافی می باشد.

برای اجرای این پروژه 740 میلیارد تومان اعتبار، 120 میلیون یورو اعتبارات ارزی ، 230 میلیون یورو به دستور مقام معظم رهبری از محل صندوق ذخیره ارزی و مابقی از محل بانک توسعه اسلامی هزینه شده است.

همچنین برای تکمیل سد کوکری مبلغ 60 میلیارد تومان اوراق مشارکت فروخته شده و عملیات اجرایی آن تاکنون 60 درصد پیشرفت داشته است.

احمدی نژاد در این سفر از انتقال کامل آب شرب از سرشاخه های دز که ظرفیت ورود آب به قم حدود 6 هزار لیتر در ثانیه است بهره برداری کرد. این در حالی است که در شهریور ماه سال گذشته جشن پایان حفر تونل 36 کیلومتری طرح انتقال آب به قم با حضور وزیر نیرو و مسئولان استانی و کشوری برگزار شد.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.