سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » تذکرفراکسیون کارگری مجلس به وزیر کار نسبت به مرگ کارگران معدن...

تذکرفراکسیون کارگری مجلس به وزیر کار نسبت به مرگ کارگران معدن

چکیده :رئیس و سخنگوی فراکسیون کارگری مجلس نهم، نسبت به مرگ کارگران معدن در کشور به وزیر کار تذکر دادند....


رئیس و سخنگوی فراکسیون کارگری مجلس نهم، نسبت به مرگ کارگران معدن در کشور به وزیر کار تذکر دادند.

به گزارش ایلنا، بر اساس این تذکر كه به صورت کتبی ارائه و توسط هیات رئیسه مجلس قرائت شد” وزیر کار موظف است از وقوع حوادث مشابه جلوگیری کند.”قاضی‌پور، جهانگیرزاده، فتاحی و محجوب به وزرای تعاون، كار و رفاه اجتماعی و صنعت، معدن و تجارت در خصوص جلوگیری از کشتار کارگران در معادن کشور تذکر دادند.

گفتنی است، بر اساس فصل چهارم قانون كار وزارت كار مسئول بازرسی مستمر و منظم از واحدهای تولیدی و صنعتی كشور به منظور جلوگیری از وقوع حوادث شغلی است.

همچنین کوچکی‌نژاد نماینده رشت به وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی پیرامون علت عدم پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری و امیرخجسته نماینده همدان نیز به وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در خصوص پیش‌بینی به منظور پرداخت حقوق بازنشستگان همزمان با حقوق سایر دستگاه‌ها تذکر داد.

آیین‌نامه “ایمنی كار در معادن” در انتظار ابلاغ دولت است

نماینده کارگران در شورای عالی حفاظت فنی از تصویب «آیین نامه ایمنی کار در معادن» خبر داد. فرخ شهنی با اعلام این خبر، به ایلنا گفت: در صورت تصویب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اجرای این آیین نامه از سوی دولت به تمامی معادن کشور ابلاغ خواهد شد. به موجب این آیین نامه كه یك هفته پیش از حادثه انفجار معدن یال شمالی به تصویب رسید، تمامی مالکان و پیمانکاران معادن در سراسر کشور ملزم خواهند شد تا در همه معادن کشور نکات ایمنی و حفاظت کار را براساس آخرین استاندارهای روز دنیا رعایت کنند.

این فعال کارگری گفت: در صورت اجرایی شدن آیین نامه مذکور فعالیت در معادنی که از نظر تجهیزات حفاظت ایمنی کار و بهره‌بردای مطابق فناوری روز نشده باشند متوقف خواهد شد. آیین نامه ایمنی کار در معادن ۴۵۵ ماده دارد و براساس نظرات، گزارش‌ها و تجارب کار‌شناسان و بازرسان وزارتخانه‌های «تعاون، كار و رفاه اجتماعی» و «صنعت، معدن و تجارت» و استاندراهای روز ایمنی کار نوشته شده‌ است.

عضو مجمع عالی نمایندگان کارگری اظهار داشت: در صورت اجرایی شدن آیین نامه ایمنی کار در معادن، کارفرمایان معادن زغال سنگ از جمله کارفرمایانی خواهند بود که باید تجهیزات بهره‌برداری خود را برابر با استاندارهای روز حفاظت و ایمنی کار تطبیق دهند. یکی از نگرانی‌های اعضای شورای‌عالی حفاظت فنی این بود که با آیین نامه فوق ممکن است، کارفرمایان و پیمانکاران معادن کشور به دلیل تحریم‌های اقتصادی معادن کشور نتوانند به موقع تجهیزات ایمنی و بهره‌برداری موجود ر ا با استاندراهای روی حفاظت و ایمنی کار تطبیق دهند و در نتیجه بهره برداری از معدن برای مدتی متوقف شود.

به گفته شهنی هرچند متوقف شدن فعالیت معادن ممکن است زیان‌های خرد و کلان اقتصادی فراوانی را به دنبال داشته باشد اما حداقل با این کار از بروز حوادثی که منجر به فجایع انسانی می‌شود جلوگیری خواهد شد.

به روز نبودن تجهیزات از دلایل انفجار معدن یال شمالی بود

انتشار این خبر درحالی است که سه‌شنبه ۲۸ آذر بر اثر انفجار گاز در معدن «یال شمالی» در شهرستان طبس هشت کارگر معدنچی کشته شدند.

عضو کارگری شورای‌عالی حفاظت فنی با یاداوری اینکه در سالهای اخیر معادن زغال سنگ کشور به قربانگاه کارگران معدنچی تبدیل شده‌اند، گفت: در تمامی این حوادث از جمله حادثه هفته گذشته معدن یال شمالی، به روز نبودن تجهیزات نقش موثری در کشته شدن کارگران معدنچی داشته است.

به گفته شهنی هرچند در معادن زغال سنگ همیشه خطر نشت گاز متان وجود دارد اما به کمک تجهیزات مدرن بهره‌برداری می‌توان جلوی انفجار گاز در معادن و كشتار كارگران را گرفت. به دلیل پیشرفت‌های علمی، امروز تجهیزات بهره‌برداری از معادن زغال سنگ در مقایسه با گذشته آنقدرهوشمندانه شده‌است‌که این تجیهزات قادرند در صورت نشت گاز متان، هشدار داده و فعالیت خود را متوقف کنند.

این فعال کارگری گفت: با استفاده از چنین تجهیزاتی در زمان نشت گاز متان، هم کارگران معدنچی به موقع از درون معدن خارج شده و هم اقدامات لازم برای تخلیه معدن از گاز متان گرفته خواهد شد. اگر از قبل در معادن زغال سنگ، تجهیزات بهره‌بردرای و حفاظت ایمنی معادن مطابق استاندارهای روز دنیا به روز شده بود حداقل امروز شاهد فاجعه معدن یال شمالی نبودیم.

عضو مجمع عالی نمایندگان کارگری کشور در خصوص حادثه هفته گذشته معدن یال شمالی گفت: دستگاه‌های ذی ربط برابر قانون ملزم هستند تا ضمن حمایت از خانواده‌های کارگران قربانی، علت حادثه را شناسایی و با عوامل آن برخورد قانونی کنند.

وی یادآور شد: وقتی در شورای عالی حفاظت فنی از هم اکنون می‌توان با راهکارهای قانونی ضزیب ایمنی کار را بصورت علمی بالا برد و بدین طریق از بروز حوادث حین کار و افزایش تلفات انسانی جلوگیری کرد، در آینده پاسخگویی در مورد حوادثی مانند انفجار هفته گذشته معدن یال شمالی عملی سخت و دشوار خواهد بود.

شهنی با بیان اینکه برای کاهش حوادث حین کار در معادن کشور، آیین نامه جدید ایمنی کار باید اجرایی شود، ابراز امیدواری کرد که این آیین نامه هرچه زود‌تر با تایید وزیرکار برای اجرایی شدن ابلاغ شود.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.