سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » عقب نشینی حکومت بحرین؛ محکومیت فعالان سیاسی مخالف دولت نقض شد...
» اعلام تصمیم دادگاه تجدیدنظر همزمان با تجمع مخالفان

عقب نشینی حکومت بحرین؛ محکومیت فعالان سیاسی مخالف دولت نقض شد

چکیده :تصمیم دادگاه تجدید‌نظر برای بررسی مجدد پرونده‌های محکومان دادگاه نظامی، روز دوشنبه در اجتماع مردمی اعلام شد که در پشتیبانی از عبدالهادی خواجه و ۲۰ زندانی دیگر در برابر دادگاه جمع شده بودند و با اعلام این حکم، جمعیتی از مخالفان دولت که در مقابل ساختمان دادگاه جمع شده بودند، فریاد شادی سر دادند....


کلمه – گروه بین الملل:

پس از سه ماه اعتصاب غذا و کم شدن یک چهارم وزن عبد الهادی الخواجه و اعتراضات گسترده مخالفان دولت دادگاه‌ عالی تجدیدنظر در منامه اعلام کرد که زندانیان متهم به رهبری تظاهرات خونین سال‌ گذشته این کشور در یک دادگاه غیرنظامی دوباره محاکمه می‌شوند. این گروه که به حکم دادگاه‌ نظامی به حبس‌های بلندمدت تا ابد محکوم شده‌اند، از تابستان سال ۲۰۱۱ میلادی در زندان به‌سر می‌برند.

این حکم شامل عبدالهادی خواجه، به همراه ۲۰ فعال دیگر مخالف دولت بحرین می شود. سال گذشته یک دادگاه نظامی عبدالهادی خواجه را به حبس ابد محکوم کرد. او در ماه ژوئن سال گذشته به توطئه علیه حکومت بحرین متهم شد. گفته شده که او هدایت اعتراضات ضددولتی بحرین در سال گذشته را به عهده داشته است. عبد الهادی الخواجه از ماه ژانویه گذشته به مدت سه ماه، در اعتراض به محکومیت خود، در اعتصاب غذا بوده و وضعیت او وخیم گزارش شده است.

پس از بروز ناآرامی‌های تونس و مصر، بحرین نیز سال‌ گذشته صحنه درگیری‌های خونین میان مخالفان و نیروهای امنیتی و انتظامی این کشور بود. اکثریت شیعی بحرین در مقایسه با اهل سنت نقش کمتری در اداره شیخ‌نشین دارد و در مجلس این کشور نیز اقلیت را تشکیل می‌دهد. هنگامی که تظاهرات اعتراضی در بحرین اوج گرفت، عربستان ‌سعودی نیز برای مقابله با ناآرامی‌ها نیروهای خود را به بحرین اعزام کرد. با اعزام این نیروها، تظاهرکنندگان سرکوب شدند و گروهی از آن‌ها به زندان افتادند.

یک کمیسیون مستقل و خارجی بعدا از سوی حمدبن‌عیسی آل‌خلیفه، پادشاه بحرین، مامور رسیدگی به دلایل ناآرامی‌ها شد. این کمیسیون در پائیز سال‌ گذشته تایید کرد که در زندان‌های بحرین با زندانیان بدرفتاری شده است. پادشاه بحرین ضمن ابراز تاسف نسبت به این رفتار‌ها وعده انجام اصلاحات سیاسی داد. اما مخالفان معتقدند که تاکنون اصلاحاتی صورت نگرفته است.

دو هفته پیش پادشاهی بحرین محل برگزاری مسابقات اتومبیل‌رانی فرمول یک بود و در مرکز توجه جهانیان قرار گرفت. مخالفان برای جلب توجه افکار عمومی به تبعیض حاکم بار دیگر به خیابان‌ها ریختند. محمد مسقطی، سخنگوی گروه‌های مخالف دولت، به خبرگزاری‌های خارجی گفت: «حاکمان بحرین از مسابقات فرمول ۱ برای تبلیغات خود استفاده می‌کنند و می‌خواهند وضعیت را آرام و عادی جلوه دهند. اما وضع این‌گونه نیست. بحرین ثبات ندارد و هر شب شاهد تظاهرات است.»

پادشاه بحرین روز یک‌شنبه ۲۲ آوریل پیش از برگزاری مسابقات فرمول یک، با انتشار بیانیه‌ای بار دیگر وعده انجام اصلاحات سیاسی را داد و اعلام کرد: «باب گفت‌وگو به روی همه مردم باز است.» اما مخالفان اعلام کردند که وعده‌های پادشاه گامی تاکتیکی است و او تاکنون به هیچ‌یک از وعده‌های خود عمل نکرده است.

تصمیم دادگاه تجدید‌نظر برای بررسی مجدد پرونده‌های محکومان دادگاه نظامی، روز دوشنبه (۳۰ آوریل / ۱۱ اردی‌بهشت) در اجتماع مردمی اعلام شد که در پشتیبانی از عبدالهادی خواجه و ۲۰ زندانی دیگر در برابر دادگاه جمع شده بودند. به گزارش خبرنگاران با اعلام حکم دادگاه تجدیدنظر، جمعیتی از مخالفان دولت که در مقابل ساختمان دادگاه جمع شده بودند، فریاد شادی سر دادند.

خدیجه خواجه موسوی، همسر آقای خواجه درباره این روند می گوید: “به نظرم مضحک است. این چه سبک روند حقوقی است؟” او گفت: “آنها باید پرونده را در همان جلسه محاکمه اول به دادگاه غیرنظامی می‌فرستادند.” خانم خواجه اضافه کرد که به نظر او، مقامات بحرین به دنبال “خرید زمان” هستند و تنها می‌خواهند به رسانه‌ها نشان دهند که به دنبال حل و فصل موضوع هستند. او اضافه کرد: “سیستم و سازکار رسیدگی به پرونده در دادگاه جدید هم مشابه دادگاه پیشین خواهد بود و تنها لباس و پوشش حاضران در دادگاه تغییر خواهد کرد.” خانم خواجه موسوی خواهان آزادی فوری همسرش و دیگر مخالفان دولت از زندان شد. او در واکنش به ادعاهایی که درباره حمایت ایران از مخالفان دولت بحرین مطرح شده است، گفت: “ما چیزی از ایران نمی‌خواهیم و ایران نیز ربطی با ما ندارد.”


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.