سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » شبکه ملی، ایننرنت را محدود نمی کند/ ثبت آدرس‌های اینترنتی الزامی شد...

شبکه ملی، ایننرنت را محدود نمی کند/ ثبت آدرس‌های اینترنتی الزامی شد

چکیده :یکی از مهمترین مسائلی که در بخش شبکه ملی IP مطرح می شود موضوع توزیع و بازمهندسی آدرس‌های عددی اینترنتی است که برای اجرایی شدن آن، سازمان فناوری اطلاعات نسبت به مطالعه تطبیقی روی کشورهای مختلف اقدام کرده و رفتارهای کشورها را در این حوزه مورد بررسی قرار داده است....


معاون وزير ارتباطات با تاكيد مجدد بر اين ‌كه شبكه ملي اطلاعات به هيچ عنوان دسترسي به اينترنت را محدود نمي‌كند، گفت:‌ شبكه ملي اطلاعات، شبكه‌اي گسترده و قادر به پوشش‌دهي كل فضاي ICT است كه برروي يكي از لايه‌هاي متنوع آن دسترسي به اينترنت ديده شده است و بستري امن را براي تبادلات مجازي به ارمغان مي‌آورد.

دكتر محمدعلي فرقاني – معاون وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات و رييس هيات مديره شركت ارتباطات زيرساخت كشور – درباره برخي اظهارات پراكنده درباره شبكه ملي اطلاعات اظهار كرد: شبكه ملي اطلاعات براي نخستين بار در قانون برنامه پنجم توسعه ديده شده و هدف از راه‌اندازي آن، شبكه‌اي داخلي است تا محتواي بومي را دربربگيرد و نياز كاربران را در داخل كشور برآورده كند و به هيچ عنوان با راه‌اندازي آن، جدايي بين اين شبكه و اينترنت صورت نخواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، وي در پاسخ به سوال ‌كه آيا امنيت لازم توسط پالايش صورت مي‌گيرد، اظهار كرد: مفهوم پالايش و امنيت از يكديگر جدايند چراكه پالايش متوليان خاص خود را دارد و كارگروه تعيين مصاديق جرايم رايانه‌يي سياست‌گذاري آن را برعهده دارد اما منظور از امنيت اين است كه اطلاعات برروي بستر انتقال خود از مبداء به مقصد، دچار تغيير و دسترسي‌هاي غيرمجاز نشوند و به نوعي ايمن مبادله شوند.

رييس هيات مديره شركت ارتباطات زيرساخت كشور درباره اختلالاتي كه در فضاي وب ايجاد شده و بيش‌تر شامل اي‌ميل‌ها مي‌شود نيز تاكيد كرد: هيچ‌گاه نبايد به ظاهر قضايا نگاه كرد چراكه فن‌آوري اطلاعات با فن‌آوري‌هاي بسياري تركيب شده و بستر توسعه بسياري از فعاليت‌هاست.

وي ابراز كرد: همان‌طور كه جمهوري اسلامي ايران نمودي بيروني دارد، در فضاي مجازي هم داراي جايگاهي است كه در اين فضا بستر تهديدات بيش‌تر است و شايد اين به نظر بسياري كه از اين حوزه آگاهي ندارند، شايد چندان قابل توجه نباشد اما براي ما كه از مخاطرات آن آگاهيم، بايد جدي گرفته شود اما بايد دانست كه زيرساخت نيز در اين موضوعات دخالتي ندارد چراكه ما متولي تامين شبكه هستيم.

معاون وزير ارتباطات و فن‌آوري اطلاعات در پايان تصريح كرد: اما بايد دانست كه تهديدات فضاي سايبر و برخي كشورهايي كه درصدد ضربه زدن به ما هستند، جدي است و بايد جلوي آن‌ها را با تدابيري كه انديشيده مي‌شود، گرفت.

در همین حال، صاحبان آدرس‌های اینترنتی براساس مصوبه 106کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات و در راستای ساماندهی استفاده از آدرس‌های عددی اینترنتی باید نسبت به ثبت آنها اقدام کنند.

یکی از مهمترین مسائلی که در بخش شبکه ملی IP مطرح می شود موضوع توزیع و بازمهندسی آدرس‌های عددی اینترنتی است که برای اجرایی شدن آن، سازمان فناوری اطلاعات نسبت به مطالعه تطبیقی روی کشورهای مختلف اقدام کرده و رفتارهای کشورها را در این حوزه مورد بررسی قرار داده است.

در همین راستا و براساس مدلی که برای کشورمان درنظر گرفته شده مقرر شد تا در نخستین اقدام ثبت آدرسهای IP در دستور کار قرار گیرد که به همین منظور کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، سال گذشته مصوبه 106 خود را به عنوان نخستین سند قانونی موجود در این حوزه ابلاغ کرد.

با ساماندهی آدرس‌های اینترنتی امکان برخی سوء استفاده‌ها و بروز تخلف‌های احتمالی از بین خواهد رفت و فضایی مناسب برای انجام بهتر کسب و کارها در این حوزه و همچنین افزایش کیفیت و کارایی برای مصرف‌کنندگان فراهم خواهد شد.

با اجرای این طرح و ثبت آدرس‌های اینترنتی، فرصت مناسب برای استفاده بهینه از آدرس‌های عددی نسخه 4 در مدت زمان باقی مانده، فراهم خواهد شد و زمینه لازم برای احصاء حقوق مصرف کنندگان و ارائه کنندگان خدمات در این حوزه نیز ایجاد می‌شود.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.