سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » نگرانی کمیسیون بهداشت مجلس از عدم کارایی برنامه پنجم...

نگرانی کمیسیون بهداشت مجلس از عدم کارایی برنامه پنجم

چکیده :نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از نگرانی این کمیسیون از عدم کارایی برنامه پنجم خبر داد و گفت: کمیسیون و وزارت بهداشت نسبت به کارآمد کردن برنامه پنجم توسعه اقدام کرده‌اند. متاسفانه به واسطه اختلاف بین دولت و مجلس در برنامه پنجم برخی از مصوبات از "تکلیف" به "مجاز بودن" تبدیل شده که این امر نگرانی اعضای کمیسیون را پدید آورده...


نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از نگرانی این کمیسیون از عدم کارایی برنامه پنجم خبر داد.

به گزارش مهر، انوشیروان محسنی بندپی بعدازظهر جمعه در حاشیه سفر وزیر بهداشت به مازندران در جمع خبرنگاران مهر و ایرنا مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی سلامت را یکی از دغدغه‌ها و نیازهای اساسی مردم دانست و یادآور شد: بخش سلامت یکی از اولویتهای مهم نظام محسوب می‌شود.

وی در خصوص مصوبات کمیسیون بهداشت و درمان در بخش برنامه پنجم توسعه کشور گفت: کمیسیون و وزارت بهداشت نسبت به کارآمد کردن برنامه پنجم توسعه اقدام کرده‌اند. متاسفانه به واسطه اختلاف بین دولت و مجلس در برنامه پنجم برخی از مصوبات از “تکلیف” به “مجاز بودن” تبدیل شده که این امر نگرانی اعضای کمیسیون را پدید آورده است.

نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از ارسال نامه‌ای به مقامات ارشد نظام خبر داد و خاطرنشان کرد: اعضای کمیسیون طی نامه‌‌ای به رئیس جمهور و رئیس مجلس شورای اسلامی نگرانی‌های خود را در خصوص نحوه اجرای کاهش پرداخت هزینه بهداشت و درمان و محقق شدن 30 درصد هزینه از سوی مردم اعلام کردند.به گفته وی با تجدیدنظری که صورت گرفته به اهداف مورد نظر برنامه پنجم نخواهیم رسید.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کمیسیون در خصوص کمبود نیروی انسانی در واحدهای بهداشتی و درمانی حساس شده است، تصریح کرد: کمبود نیرو در این بخش‌ها موجب فشار آمدن به کارکنان شاغل در مناطق درمانی می‌شود.

وی ادامه داد: به غیر از استخدام 23 هزار پرستار، کمیسیون بهداشت بر تامین کمبود نیرو در اورژانس‌های پیش بیمارستانی و مراکز بهداشتی و درمانی نیز تاکید دارد. محسنی بندپی فعال کردن بیمارستانهای هیئت امنایی را از برنامه‌های کمیسیون اعلام کرد و اظهار داشت: 120 هزار تخت دولتی در بیمارستان‌های کشور وجود دارد که با وجود نیروهای متخصص و تشکیلات مناسب بهره برداری خوبی از این ظرفیت‌ها صورت نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: در قانون بودجه سالهای اخیر بر استفاده از نیروهای متخصص تمام وقت با پرداخت دستمزد مناسب در بیمارستان‌ها تاکید شده است و با توجه به اینکه این امر از سوی رئیس جمهور ابلاغ شده است، جنبه اجرایی پیدا نکرده است. به گفته وی افزایش دستمزد و تمام وقت شدن پزشکان موجب ماندگاری و عدم فعالیت پزشکان در بیمارستان‌های خصوصی می‌شود.

نماینده مردم نوشهر و چالوس تاکید کرد: ضریب حقوقی 6/3 با مشارکت وزارت بهداشت و وزارت رفاه جهت افزایش حقوق پزشکان از سوی رئیس جمهور ابلاغ شده است ولی عدم اجرای آن موجب افزایش پدیده شوم زیرمیزی و دریافت پول از سوی پزشکان شده است. به گفته وی یکی از مشکلات اساسی، واقعی نبودن تعرفه‌ها در بخش دولتی بوده و این امر هم به پایین بودن سرانه بهداشت مربوط می‌شود.

محسنی بندپی ادامه داد: در برنامه چهارم میزان سرانه بهداشت شفاف نبوده و مشکلاتی را در خصوص اجرای آن به وجود آورده است ولی در برنامه پنجم به سرانه بهداشت جدی‌تر پرداخت شده و برای واقعی کردن سرانه بهداشت و کاهش سهم مردم در پرداخت هزینه‌های درمانی و رسیدن به میزان 30 درصد، برنامه‌های راهبردی تدوین شده است.

به گفته وی براساس برنامه پنجم و افزایش سالانه 5/22 درصد به اعتبارات سازمانهای بیمه‌گر و 10 درصد به بودجه وزارت بهداشت، به مشکلات پرداخت‌ها و سهم واقعی مردم در هزینه‌های بهداشتی دست خواهیم یافت.

همچنین امروز يك عضو كميسيون تلفيق مجلس مواردي را كه موجب شده است اعضاي كميسيون تليفق در مورد برنامه پنجم به جمع بندي نهايي نرسند، تشريح كرد.به گزارش ایلنا، جعفر قادري نماينده شيراز، در ارتباط با آخرين وضعيت بررسي برنامه پنجم توسعه، گفت: ظاهرا تعدادي اشكالات ويرايشي از سوي اداره كل قوانين به نحوه تصويب برنامه پتجم گرفته شده است كه لازم است توسط كميسيون تلفيق برطرف شود.

به گفته وي، تناقضات موجود ميان برخي مواد برنامه پنجم نيز سبب شده است كه ارائه گزارش كميسيون تلفيق به صحن با تاخير مواجه شود. نايب رييس كميسيون برنامه و بودجه با تاكيد بر اينكه وضعيت صندوق توسعه ملي هنوز مشخص نشده است، خاطرنشان كرد: هيات رييسه كميسيون تلفيق بايد به جمع‌بندي نهايي در مورد صندوق توسعه ملي برسد. بايد مشخص شود كه بناست صندوق توسعه ملي در برنامه پنجم توسعه گنجانده شود و يا اينكه بر اساس طرح يك فوريتي در كميسيون اصلي كه كميسيون برنامه و بودجه است تعيين تكليف شود.
وي با اشاره به آغاز جلسات مجلس از فردا، گفت: فردا هيات رييسه كميسيون تلفيق در مورد ادامه جلسات كميسيون براي بررسي مفاد مورد اشكال و زمان آن تصميم‌گيري مي‌كند.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.