سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » جان کری: اوباما با ایران مذاکره کند...

جان کری: اوباما با ایران مذاکره کند

چکیده :ایران و آمریکا تا کنون چند بار در حاشیه کنفرانس های بین المللی مذاکرات مختصری داشته اند، اما سناتور کری معتقد است که این مذاکرات باید با شدت بیشتری دنبال شود...


یک سناتور بلندپایه معتقد است اوباما باید در مسئله افغانستان با ایران مذاکره کند. به اعتقاد او علاوه بر وجود منافع مشترک میان ایران و آمریکا در افغانستان، این گفتگو راهگشای گفتگو پیرامون مسائل دیگر، از جمله مسئله هسته‌ای خواهد بود.

به گزارش تابناک، جان کری که در برنامه شنبه شب «فرید ذکریا» در شبکه تلویزیونی «سی ان ان» سخن می گفت در این باره اظهار داشت که، “من فکر می کنم بهترین نقطه برای شروع مذاکرات ایران و آمریکا در موضوع افغانستان خواهد بود.” وی اضافه کرد که، “من شرط می بندم چنین گفتگویی بعدا منجر به مذاکرات، نه تنها در مورد برنامه هسته ای ایران، بلکه در همه مسائل منطقه ای بین دو کشور خواهد شد.”

سناتور دمکرات در ادامه افزود که دلایل قدرتمندی وجود دارد که ایران در مورد افغانستان با آمریکا مذاکره کند. ایران منافع زیادی در افغانستان دارد. ایران شبیه طالبان نیست و مواد مخدر نیز ترانزیت نمی کند. علاوه بر این ایرانیان نیز خواهان ثبات در افغانستان هستند.

بر پایه این گزارش، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا همچنین اظهار داشت که، همه ما می دانیم که دیپلماسی هنر بازی کردن برای منافع همه بازیگران است و هر کسی از نتایج یک تصمیم، منافعی عایدش می شود.

«جان کری» نگاهی هم به اتفاقات پیش آمده در انتخابات سال گذشته ایران داشت و در این باره افزود که آن اتفاقات سپری شده است و همه منابع اطلاعاتی معتقدند که جمهوری اسلامی همچنان پابرجا خواهد ماند. وی ادامه داد که، “البته منظور من آن نیست که هر چه آنان خواستند به آنها بدهیم، چرا که این، با منطق مذاکره و دیپلماسی همخوانی ندارد. اما ماباید سعی کنیم به نحوی وارد مذاکره شویم.”

لازم به ذکر است ایران و آمریکا تا کنون چند بار در حاشیه کنفرانس های بین المللی مذاکرات مختصری داشته اند، اما سناتور کری معتقد است که این مذاکرات باید با شدت بیشتری دنبال شود . جان کری، رقیب انتخاباتی بوش در سال 2004 از حزب دموکرات بود و در آن زمان اعتقاد داشت، بوش به جای حمله به عراق باید به ایران حمله می‌کرد.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.