سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » یک فعال سیاسی: مردم تک حزبی را برنمي‌تابد...

یک فعال سیاسی: مردم تک حزبی را برنمي‌تابد

چکیده :یک فعال سياسي گفت:" بايد توجه داشته باشيم كه در زمان امام اگر در شعارها مي‌گفتيم حزب فقط حزب‌الله- رهبر فقط روح‌الله به معناي نظام تك‌حزبي نبوده است. بلكه اينها شعارهايي بوده كه در ادبيات سياسي كشور ما جا افتاده...


دبير‌كل حزب اسلامي ايران زمين تاكيد كرد : اگر قرار باشد ديگر احزاب در مقابل يك حزب و يا يك نظريه و تئوري سياسي دست بالا ببرند، نتيجه آن حاكميت تك‌حزبي خواهد بود و اين همان مساله‌اي است كه مردم و نظام جمهوري اسلامي آن را برنمي‌تابد.

به گزارش ایلنا، ابوالقاسم رئوفيان ، به تبيين نظرات خويش در رابطه با بحث لزوم تعامل ميان احزاب اصلاح‌طلب و اصولگرا پرداخت و گفت: با بحث تعامل احزاب كاملا موافقم و معتقدم كه تعامل بين احزاب مختلف سياسي در تحكيم وفاداري آنها نسبت به اصول موثر خواهد بود.

وي اضافه كرد: درشرايط تعامل ‏‎، روابط في‌مابين احزاب براساس اصول تعريف شده در فعاليت‌هاي حزبي و سازمان‌هاي سياسي صورت خواهد گرفت و دررقابت‌هاي انتخاباتي حركت احزاب بر مدار قانون و اخلاق خواهد بود.

وي درادامه گفت: طبيعي است كه در ارتباط و تعامل كه امري چندجانبه است همه به سمت يكديگر قدم برمي‌دارند و البته حول يك محور. اگر يك قدم را يك حزب برمي‌دارد قدم بعدي را حزب مقابل بر مي‌دارد. و البته احزابي كه با رويكرد مثبت قدم‌هاي بزرگتري برمي‌دارند ، محبوبترند.

رئوفيان گفت: نقطه مقابل تعامل، تقابل است كه به مصلحت كشور و انقلاب نيست. تعامل اگر مثبت باشد در برآيند عقل جمعي به منظور تامين منافع ملي و مصالح كشور مي‌تواند موثر باشد. در اين فضا رقابت سالم جايگزين دعواهاي انتخاباتي خواهد شد و بعد از اتمام دوره رقابت انتخاباتي اين رقابت‌ها مي‌تواند به رفاقت تبديل شود. اما اگر تقابل باشد و پنجه در افكندن به چهره يكديگر و تلاش براي حذف رقيب براي اثبات خود، اينها مضر است. تعامل در مجموع مي‌تواند به نفع نظام و معرف چهره فعال و مثبتي از نظام رقابتي و سياسي كشور باشد.

دبيركل حزب اسلامي ايران زمين در رابطه با بسترهاي زمينه‌ساز براي اين تعامل گفت: كساني كه در عرصه تعامل قدم مي‌گذارند بايد از هرگونه افراط و تفريط بپرهيزند. قصد خير داشته باشند و با انگيزه رفتارهاي اصلاح‌طلبانه مبتني بر اصول كنار هم بنشينند و مذاكره كنند.

وي افزود: هر دو جناح بايد اصول لايتغيير قانون اساسي به ويژه اصل ولايت فقيه را باور داشته باشند و در حفظ شعائر ارزشي اتفاق نظر داشته باشند و براي حراست از شعائر ارزشي و جامه عمل پوشاندن به وحدت شعور سياسي برسند.

رئوفيان در رابطه با سخن محمد خاتمي مبني بر اينكه تعامل به معناي بالا بردن دست‌ها و تسليم شدن نيست،خاطرنشان كرد: اين سخن درستي است. هر كدام از احزاب سياسي در نظام جمهوري اسلامي از طريق دستيابي به قدرت با هدف تامين منافع ملي و مصالح كشورو خدمت به مردم، تشكيل مي‌شوند .

وي درادامه گفت: هرحزب داراي اساسنامه خاص خود مي‌باشد كه گوياي قضاوت‌هاي رفتارهاي حزبي است. اگر قرار باشد ديگر احزاب در مقابل يك حزب و يا يك نظريه و تئوري سياسي دست بالا ببرند، نتيجه آن حاكميت تك‌حزبي خواهد بود و اين همان مساله‌اي است كه مردم و نظام جمهوري اسلامي آن را برنمي‌تابد.

رئوفيان در رابطه با سخن اخير رئيس‌جمهور مبني بر وجود تنها يك حزب در كشور تاكيد داشت:بعيد مي‌دانم كه منظور رئيس‌جمهور از اين جمله حاكميت سيستم تك‌حزبي در كشور بوده باشد.

اين فعال سياسي  ادامه داد: بايد توجه داشته باشيم كه در زمان امام اگر در شعارها مي‌گفتيم حزب فقط حزب‌الله- رهبر فقط روح‌الله به معناي نظام تك‌حزبي نبوده است. بلكه اينها شعارهايي بوده كه در ادبيات سياسي كشور ما جا افتاده بود.معتقدم منظور رئيس‌جمهور از بيان حزب ولايي و اينكه در كشور تنها حزب ولايي داريم ولاغير، اين است كه احزاب سياسي كه در كشور ما شكل مي‌گيرند بايد به اصول وفادار باشند.

رئوفيان درادامه اشاره كرد: ما هم‌اكنون بيش از 200 سازمان سياسي داريم كه با عناوين مختلف كانون، انجمن، حزب و مجمع، جامعه، سازمان و.. مي‌كنند. پس تكثر احزاب در جامعه ما جا افتاده است. بنابراين سخن رئيس‌جمهور ناظر بر اين باور است كه احزابي كه در كشور ما فعاليت مي‌كنند بايد ولايت فقيه را به عنوان خط قرمز در نظر بگيرند و از آن عبور نكنند. اين بايد استراتژي همه احزاب باشد و حزبي كه اين اصل را منكر شود نبايد اجازه فعاليت داشته باشد.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.