سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic

خیلی زود “دیر “می شود

چکیده :نگارنده نه اهل پيشگويى و پيش‌بينى است نه اطلاعى از نحوه برگزارى مراسم 13 آبان دارد اما مى‌توان با استناد به همين دو اظهارنظر ابراز اميدوارى کرد که رفته رفته فضايى امن و آرام پيرامون جنبش سبز ايجاد...


حمید قزوینی،حیات نو:سردار عراقى فرمانده سپاه استان تهران در اظهارنظرى گفته است: «همه آنهايى که به خيابان آمده‌اند و تظاهرات کرده‌اند و راهپيمايى آرام انجام داده‌اند؛ اينها از همه رقم بودند و آدم‌هاى سالم و متدين هم در ميانشان وجود داشت…»

وى افزوده است: «ما امروز به ايجاد وحدت در جامعه نياز داريم و بايد چهره بسيج را بازسازى کنيم و اين امر مى‌تواند در هفته بسيج، 13 آبان ماه و هفته بسيج دانش‌آموزى صورت پذيرد …» (رسانه‌ها 21 و 22 مهرماه)

اين اظهارات پس از سخنان سردار احمدى مقدم که از عنوان جنبش سبز استفاده کرده بود و بر تحمل آن در چارچوب قانون تاکيد داشت مى‌تواند دومين موضع يک مقام عالى رتبه نظامى و انتظامى در همان راستا تلقى شود.اذعان به اينکه برخى راهپيمايى‌هاى گذشته آرام بوده و آدم‌هاى سالم و متدين در ميانشان بوده اند موضعى جديد و متفاوت با مواضع پيشين است.

مقاماتى که در صف اول مقابله با جنبش سبز بوده‌اند و تظاهرکنندگان را اغتشاشگر و قانون‌شکن مى‌خواندند اکنون مواضعى جديد اتخاذ مى‌کنند که ظاهرا به نوعى اصلاح مواضع پيشين است.

‌ تاکيد سردار عراقى بر ضرورت ايجاد وحدت و بازسازى چهره بسيج در 13 آبان هم مى‌تواند تائيد همين مدعا باشد.

پذيرش اينکه به چهره بسيج آسيب وارد شده و نياز به بازسازى آن است نيز گامى رو به جلو و تائيد انتقادات دلسوزان و خيرخواهانى است که در ماه‌هاى اخير به دفعات نسبت به اين امر هشدار داده و خواستار پيشگيرى از ورود بسيج به منازعات سياسى شدند.

با آنکه هنوز مشخص نيست چرا مسئولان نظامى و انتظامى هر يک پيشاپيش به استقبال مراسم 13 آبان رفته‌اند و يکى بر عدم وقوع حادثه تاکيد دارد(احمدى مقدم) وديگرى از بازسازى چهره بسيج در اين روز خبر مى‌دهد (عراقي) اما با توجه به همين موضع‌گيرى‌هاى جديد مى‌توان از احتمال تغيير نحوه برخورد با جنبش سبز سخن گفت.البته نگارنده نه اهل پيشگويى و پيش‌بينى است نه اطلاعى از نحوه برگزارى مراسم 13 آبان دارد اما مى‌توان با استناد به همين دو اظهارنظر ابراز اميدوارى کرد که رفته رفته فضايى امن و آرام پيرامون جنبش سبز ايجاد شود. جنبشى که حرکت خود را بر مدار قانون و رفتارهاى مسالمت‌آميز تعريف کرده است. اگر پيش از برگزارى انتخابات هواداران نامزدها در فضايى آرام و با رعايت حريم يکديگر به خيابان‌ها آمده و به تبليغ و تشريح مواضع خود مى‌پرداختند چه دليلى دارد که همان تجربه بازهم تکرار نشود.

اگر واقعا بنا بر بازسازى چهره بسيج است پس اين فرصت را مغتنم شماريد و اجازه دهيد معترضان و موافقان وضع موجود در فضايى امن و آرام به فعاليت بپردازند. بسيج نه يک تشکل نظامى که نهادى برآمده از متن انقلاب و براى تحقق آرمان‌هاى انقلاب است و نبايد به هيچ جريان سياسى وابسته باشد مگر امام اين نهاد را بسيج مستضعفين نمى‌خواند و مگر مهندس موسوى بسيج را مدرسه عشق نمى‌دانست.

آيا با چنين تعابير و تعاريفى مى‌توان چهره‌اى خشن از بسيج ارائه کرد؟

اگر کسانى چنين کرده‌اند به بسيج و هويت آن وفادار نبوده‌اند.

اگر…

بماند براى بعد.

تا يادم نرفته اين را هم بگويم که چهره خيلى از افراد و نهادها بايد بازسازى شود. تا دير نشده اقدام کنيد چون به قول زنده‌ياد قيصر امين‌پور «چقدر زود، دير مى‌شود.»


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.