سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » عراقچی: اقدام دیروز صداوسیما مغایر با منافع و امنیت ملی بود/ مقامات عالی پیگیری کنند...
» اعتراض معاون ظریف به رفتار «غیر حرفه‌ای و غیر اخلاقی» رسانه ملی

عراقچی: اقدام دیروز صداوسیما مغایر با منافع و امنیت ملی بود/ مقامات عالی پیگیری کنند

چکیده : عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای از اینکه محتوای یک جلسه خصوصی و کاری با شورای خبر صدا و سیما به صورت ناقص و مخدوش در سایت خبری صدا و سیما منتشر شد، ابراز شگفتی کرد و آن را مغایر با منافع و امنیت ملی دانست و از مقامات عالی سازمان صدا و سیما خواست آن را پیگیری کنند...


کلمه – گروه خبر: عباس عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای از اینکه محتوای یک جلسه خصوصی و کاری با شورای خبر صدا و سیما به صورت ناقص و مخدوش در سایت خبری صدا و سیما منتشر شد، ابراز شگفتی کرد و آن را مغایر با منافع و امنیت ملی دانست و از مقامات عالی سازمان صدا و سیما خواست آن را پیگیری کنند.

به گزارش کلمه، شب گذشته خبری روی خروجی سایت خبری صدا و سیما قرار گرفت و بلافاصله در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی بارها باز نشر شد که در آن عراقچی عضو ارشد تیم مذاکره کننده درباره توافق و حواشی آن توضیحاتی می دهد. توضیحاتی که به نظر می رسد قرار بوده در پشت درهای بسته بماند. اما صدا و سیما در ادامه روند اعتماد زدایی که سالها در پیش گرفته است متن مخدوشی از این جلسه را منتشر کرد.

روایتی که سیدعباس عراقچی معتقد است : “چنین امری نه تنها غیرحرفه ای و غیراخلاقی، بلکه یک خلاف بیّن اداری و مغایر با منافع و امنیت ملی است.”

او در این جلسه از تهدیدهای نظامی می گوید که مدتها بر سر مردم ایران بود و می گوید: “حالا شاید مردم از جزئیات آن باخبر نیستند ولی دوستان سپاهی و نظامی ما می دانند شب هایی بود حدود سال های مثلا 85- 86،که ما هر شب با این نگرانی که فردا صبح ممکن است تمام امکانات لازم برای حمله به ایران را دورتادور ایران چیده باشند.”

سایت خبری صداوسیما با فاصله کوتاهی خبر مزبور را از سایت برداشته و توضیح داد مطالبی که به نقل از دکتر سید عباس عراقچی معاون وزارت امورخارجه در نشست با مسئولان معاونت خبر روی خروجی قرار گرفت٬ ناشی از یک خطای برداشت بوده است. ولی سوال این است که آیا اگر رسانه ای دیگری چنان اشتباه امنیتی را مرتکب شده بود باز هم مسوولان قضایی و امنیتی با همین اغماض برخورد می کردند؟

اشتباهی که تا ساعت ها و حتی هنوز خبر این نشست در سایت ها همرسانی می شود.بخشی که بیشتر در فضای مجازی مورد توجه کاربران قرار گرفت و در سایت های خبری تیتر شد این بخش بود:

“یکی از حضار ، جزئیات توافق را آزار دهنده دانست و از عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای پرسید چرا پیوست واقع بینانه ای از توافق نداریم ؟

عراقچی در پاسخ به این پرسش گفت : جزئیات آزاردهنده هزینه هایی بوده که باید پرداخت می کردیم شما عملیاتی مانند فتح المبین را در جبهه نشان بدهید که جزئیات آزاردهنده نداشته باشد ؟ برای آزادی خرمشهر یا رفع حصر آبادان چند نفر شهید شدند ؟ پایی که قطع شده باشد آزار دهنده است چه برسد به کسانی که شهید شدند.

وی افزود : حتما جزئیات آزار دهنده وجود دارد اما آیا در عملیات موفق به جای این که بگوییم چه دستاوردی داشتیم می گفتیم چند دستگاه تانک از دست دادیم یا چند نفر شهید شدند آیا گفته می شد که آقای فرمانده چرا دروغ گفتید مثلاً صد نفر نبود 120 نفر بود ؟ قطعاً این طور نیست .

عراقچی گفت : اصلا نمی خواهم بحث شهدا را با این موضوع مقایسه کنم اما هر دستاوردی هزینه های خودش را دارد و به هر چه برسیم بالاخره مبلغی باید بپردازیم . در هر معامله ای ، حرکتی و فتحی بالاخره جزئیات آزار دهنده وجود دارد.

وی افزود :‌ اعتماد به نفس ملی در مردم ایجاد کنید بعد بگویید هزینه هم دادیم و واقعیات را هم بگویید کسی واقعیات را رد نمی کند . هزینه دادیم اما با حفظ خواسته هایی مانند حق غنی سازی و تثبیت برنامه هسته ای .

عراقچی اضافه کرد : در ازای برداشته شدن تحریم ها اجازه دادیم که نظارت های بیشتری بر ما داشته باشند ؛ پذیرفتیم که چند سال محدودیت داشته باشیم در حالی که این محدودیت ها نیاز فوری ما را مخدوش نمی کند . امتیازاتی دادیم تا توانستیم اهداف بزرگتری دریافت کنیم.”

عراقچی در بخش دیگر از سخنان خود همچنین درباره نقش حسین فریدون درمذاکرات گفت: “وی رابط ما با رئیس جمهور بود و ما وی برادر رئیس جمهور را به عنوان عضو تیم مذاکره کننده وارد جلسات می کردیم اما او دخالتی در مذاکرات نداشت.

عراقچی افزود : او در تماس هایش می توانست درباره مسائل فوری به زبان سمنانی وسرخه ای سوال کند و این ها هم می توانست کمک کننده باشد همچنان که در جبهه چیزی کم می آوردند سمنانی ها پشت بی سیم می رفتند.”

اما ساعتی از انتشار این خبر در رسانه های آنلاین نگذشته بود که خبر از روی خروجی اصلی سایت صدا و سیما یعنی منبع اصلی خبر برداشته شد.
صبح امروز عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای اعتراض رسمی خود را به صدا و سیما اعلام کرد.

به گزارش اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه، “معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه از اینکه سخنانش در این جلسه خصوصی به صورت ناقص، مخدوش و با اغلاط فراوان محتوایی و نگارشی، در سایت خبری صدا و سیما منتشر شد اظهار شگفتی کرده و چنین امری را نه تنها غیرحرفه ای و غیراخلاقی، بلکه یک خلاف بیّن اداری و مغایر با منافع و امنیت ملی دانست و خواستار پیگیری آن از سوی مقامات عالی سازمان صدا و سیما شد.

سایت خبری صدا و سیما با فاصله کوتاهی خبر مزبور را از سایت برداشت و توضیح داد مطالبی که به نقل از عراقچی در نشست با مسئولان معاونت خبر روی خروجی قرار گرفت ناشی از یک خطای برداشت بوده است.

خبرگزاری صداوسیما تاکید کرده است این مطلب که تلفیقی از اطلاعات درست و نادرست است قابل استناد نیست. با این حال مطلب مزبور بلافاصله توسط سایتهای مختلف بازنشر شد. “


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.