سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » تشدید تحریم‌های اروپا علیه رژیم بشار اسد/ احتمال آغاز جنگ داخلی در سوریه...

تشدید تحریم‌های اروپا علیه رژیم بشار اسد/ احتمال آغاز جنگ داخلی در سوریه

چکیده :دیوارهای استان حمص رنگ و بوی خون گرفته است. تعداد حملات انتحاری و انفجار بمب در این مدت در سوریه بسیار بالا بوده است. اگر بشار اسد یک سال پیش از قدرت دست می کشید و با مخالفان وارد مذاکره می شد، اکنون چند هزار زن و مرد و کودک سوری زنده بودند و منتظر طلوع خورشید فردا، اما امروز با وارد شدن گروه های سیاسی و مذهبی مختلف به عرصه مناقشات و جنگ، فردای روشن و صلح برای مردم سوریه دور از دسترس به نظر می رسد....


کلمه – گروه بین الملل: سوریه در آستانه یک جنگ داخلی تمام عیار قرار دارد. اما بشار اسد، دیکتاتور حاکم بر این کشور، آنچنان به صندلی قدرت دلبسته است که به هیچ قیمتی حاضر به ترک آن نیست.

دیوارهای استان حمص رنگ و بوی خون گرفته است. تعداد حملات انتحاری و انفجار بمب در این مدت در سوریه بسیار بالا بوده است. اگر بشار اسد یک سال پیش از قدرت دست می کشید و با مخالفان وارد مذاکره می شد، اکنون چند هزار زن و مرد و کودک سوری زنده بودند و منتظر طلوع خورشید فردا، اما امروز با وارد شدن گروه های سیاسی و مذهبی مختلف به عرصه مناقشات و جنگ، فردای روشن و صلح برای مردم سوریه دور از دسترس به نظر می رسد.

در حالی که درگیری میان نیروهای دولتی وابسته به بشار اسد و مخالفان مسلح در سوریه ادامه دارد، کشورهای عضو اتحادیه اروپا ضمن تشدید تحریم‌ها علیه حکومت سوریه بار دیگر در نشست اخیر خود از طرح صلح کوفی عنان پشتیبانی کردند. اتحادیه اروپا نگران ادامه خشونت‌ها در سوریه است. ۲۷ کشور عضو این اتحادیه در بروکسل در روز دوشنبه (۲۵ اردیبهشت) اعلام کردند که از برنامه صلح کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل متحد در سوریه پشتیبانی می‌کنند. کارل بیلدت، وزیر امورخارجه سوئد هشدار داد که در صورت شکست برنامه صلح عنان و عدم برپایی مذاکرات صلح میان رژیم اسد و اپوزیسیون «احتمال درغلتیدن سوریه به یک جنگ داخلی وجود دارد.»

در نشست کشورهای اروپایی تحریم‌های جدیدی علیه رژیم سوریه برقرار شد. سه تن از وابستگان رژیم اسد و دو شرکت سوری به فهرست تحریم‌ها افزوده شدند. این اشخاص اجازه سفر به کشورهای اروپایی را ندارند و دارایی‌های آنان در اروپا مسدود می‌شود. شرکت‌های سوری نیز از هرگونه معامله با کشورهای اروپایی منع شده‌اند.

اتحادیه اروپا با ارسال ۲۵ خودروی ضدگلوله به سوریه از ماموریت صلح‌بانان سازمان ملل حمایت می‌کند. تا کنون بیش از ۱۲۸ شخص حقیقی و ۴۳ شرکت سوری تحت تحریم‌های اتحادیه اروپا قرار گرفته‌اند. اتحادیه اروپا برای حمایت از برنامه صلح عنان ۲۵ خودروی ضدگلوله نیز در اختیار ناظران سازمان ملل در سوریه قرار داد. وزیر امورخارجه سوئد نیز تاکید کرد که با توجه به گستردگی درگیری‌ها حضور ۳۰۰ صلح‌بان سازمان ملل در سوریه کافی نیست و این امر می‌تواند موفقیت ماموریت ناظران را به خطر بیاندازد.

گیدو وستروله، وزیرامورخارجه آلمان نیز نگرانی خود را پیرامون گسترش نبردها در منطقه ابراز داشت. وی با توجه به سرایت درگیری‌ها به کشورهای همسایه از جمله لبنان در روز دوشنبه گفت: «خطر گسترش آتش‌افروزی جدی است.» وی از تشدید تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه رژیم اسد حمایت کرد. وزیر امورخارجه آلمان گفت که در روز دوشنبه، ۲۵ اردیبهشت برای ارزیابی دقیق‌تر از وضعیت سوریه به آنکارا سفر خواهد کرد و با مقامات ترکیه به رایزنی خواهد پرداخت.

به گزارش مخالفان دولت در سوریه، درگیری‌های سنگین در شهر رستن در مرکز سوریه، مرگ دست‌کم ۲۳ نفر از نیروهای نظامی این کشور را به دنبال داشته است. گروه ناظران حقوق بشر سوریه، از گروه‌های مخالف دولت سوریه که در بریتانیا مستقر است، می‌گوید که در درگیری‌های شدید در شهر رستن، ده‌ها نفر زخمی شده‌اند. رستن در استان ناآرام حمص در سوریه است. گروه ناظران حقوق بشر سوریه می‌گوید که سه خودروی حامل نیروهای نظامی در این درگیری‌ها منهدم شده‌اند.

در صورت تایید آمار تلفات، حمله اخیر یکی از مرگبارترین حمله‌هایی بوده است که در طول ۱۴ ماه اعتراضات ضددولتی در سوریه، نیروهای امنیتی را هدف قرار داده است. نیروهای نظامی سوریه پس از آن هدف قرار گرفتند که ارتش در دو روز گذشته شهر رسن را زیر حمله گرفت. این درگیری‌ها در شرایطی انجام می‌شود که بر مبنای آتش‌بس مصوب سازمان ملل متحد، دو طرف باید از نزدیک به یک ماه پیش، به حمله‌ها علیه یکدیگر پایان می‌دادند.

ادامه درگیری‌های خونین میان طرفداران رژیم اسد و مخالفان در شمال لبنان بازهم قربانی گرفت. خبرگزاری‌های خارجی گزارش می‌دهند که دست‌کم یک تن در این زدوخوردها کشته شده است. به گفته نیروهای انتظامی در شهر طرابلس نیز در روز دوشنبه دست‌کم ۹ تن مجروح شده‌اند.

از روز شنبه، ۱۲ مه گزارش‌هایی درباره درگیری میان موافقان و مخالفان رژیم اسد از لبنان منتشر شده بود. در این درگیری‌ها تا کنون ۴ تن کشته و ۴۰ نفر نیز مجروح شده‌اند. این نزاع‌ها بیشتر شکل درگیری‌های مذهبی به خود گرفته‌اند و به صورت رویارویی شیعیان و سنی‌ها در لبنان بروز می‌کنند. دولت سوریه مخالفان را متهم می‌کند که از مرز مشترک با لبنان دست به قاچاق اسلحه می‌زنند.


4 پاسخ به “تشدید تحریم‌های اروپا علیه رژیم بشار اسد/ احتمال آغاز جنگ داخلی در سوریه”

  1. ناشناس گفت:

    از ابتدا مشخص بود که بشار مشغول حقه بازی است تا فرصت بخرد و مردم آزادی خواه را قلع و قمع و تار و مار کند. او شاگر حکام جمهوری اسلامی است و جز این نمی توان از وی انتظار داشت. هرقدر شر او دیرتر کنده شود مردمان بی گناه بیشتری کشته خواهند شد.

  2. ناشناس گفت:

    دیکتاتورها سرنوشت مشابه دارند

  3. میثم گفت:

    بشار اسد بهانه است ،میخواهد سوریه را تابع سیاست های عربستان و،مجموعه ارتجاع عرب و غرب کنند و امکان تحول دموکراتیک را از سوریه بگیرند.کلمه بی طرف بماند سنگین تر است.مثل اینکه بقیه منطقه دارای حکومت های مردمی هستند که به سوریه گیر داده اند.به هر حال سوریه هم یک کشور جهان سومی و دیکتاتوری ولی حکومت آن به مراتب از عربستان که حامی مخالفین است،مترقی تر است.

  4. بشار گفت:

    بشار ميرود سرنوشتش سرنوشت قذافی خواهد بود