سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » محکومیت بین‌المللی انفجارهای سوریه/ مقامات دولتی، عامل اصلی خشونت‌ها...

محکومیت بین‌المللی انفجارهای سوریه/ مقامات دولتی، عامل اصلی خشونت‌ها

چکیده :دبیر کل سازمان ملل در بیانیه‌ای با محکوم كردن انفجارهای خونین ادلب و دمشق گفت كه اوضاع در سوریه به دليل ادامه خشونت و درگیری‌های خون‌بار طی روزهای اخیر به شدت نگران کننده است. مقام‌های سازمان ملل نیروهای دولتی را عامل اصلی خشونت های پس از برقراری آتش بس معرفی کرده اند....


کلمه – گروه بین الملل: بان کی مون دبیرکل سازمان ملل انفجارهای شهرهای ادلب و دمشق را محکوم کرد. به گزارش الجزیره، دبیر کل سازمان ملل در بیانیه‌ای با محکوم كردن انفجارهای خونین ادلب و دمشق گفت كه اوضاع در سوریه به دليل ادامه خشونت و درگیری‌های خون‌بار طی روزهای اخیر به شدت نگران کننده است. او در این بیانیه از تمامي طرف‌های درگیر خواست هر چه سریع‌تر خشونت مسلحانه را در تمام اشکال آن متوقف کرده و با ناظران بین‌المللی براي موفقيت ماموريتشان همکاری کنند.

در روزهای گذشته شهرهای دمشق و ادلب در شمال سوریه شاهد وقوع انفجار بمب بود. در انفجارهاي شهر ادلب بیش از ۲۰ تن از نیروهای امنیتی و غیرنظامیان جان خود را از دست دادند. این در حالی است که فعالان مخالف دولت سوریه می‌گویند در خشونت‌های تازه در این کشور ۲۳ نفر کشته شده‌اند.

مرکز نظارت بر حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا می‌گوید یازده نفر از جمله نه عضو یک خانواده در حمله خمپاره‌ای به روستای مشمشان در استان ادلب سوریه در شمال غربی کشور کشته شده‌اند که در میان آنها چهار زن و دو کودک دیده می‌شوند. فعالان مخالف می‌گویند دوازده نظامی نیز در نزدیکی یک پایگاه در استان دیر زور در شرق کشور کشته شدند.

گروهی مرکب از شانزده ناظر سازمان ملل، فعالیت‌های خود را در سوریه آغاز کرده‌اند. قرار است تا اواسط ماه جاری میلادی، تعداد آنها به یکصد نفر افزایش یابد. طبق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل، تعداد ناظران صلح سازمان ملل به سیصد نفر خواهد رسید.

ورود فرمانده ناظران صلح سازمان ملل

ژنرال رابرت مود روز گذشته برای فرماندهی هیات ناظران سازمان ملل وارد سوریه شد. دولت سوریه و مخالفان مسلح، از روز ۱۲ آوریل توافقنامه‌ آتش بس را به اجرا گذاشتند. اگرچه از حجم خشونت‌ها در سوریه کاسته شده اما درگیری‌ها همچنان ادامه داشته است. مقام‌های سازمان ملل نیروهای دولتی را عامل اصلی خشونت های پس از برقراری آتش بس معرفی کرده اند. ژنرال مود از طرفین خواسته تا به درگیری‌ها پایان دهند.

فرمانده نیروهای ناظر صلح سازمان ملل گفته است گروه تحت نظارت او اثرات آرام‌بخشی بر روند تحولات سوریه داشته‌اند. او افزود که گروه ناظران صلح مورد استقبال گرم شهروندان سوری قرار گرفته و دولت سوریه نیز به آنها احترام گذاشته است. ژنرال مود انتقاد از تعداد اندک ناظران و غیر مسلح بودن آنها را رد کرد و گفت در حال حاضر هیچ گزینه دیگری وجود ندارد. او در عین حال خاطرنشان کرد که این ناظران قادر نخواهند بود به تنهایی، مشکل سوریه را حل کنند. فرمانده نیروهای ناظر صلح سازمان ملل موارد نقض آتش بس و حملات تروریستی در سوریه را بسیار نگران کننده خوانده است.

مذاکره مقام‌هاي عربستان و آمریکا

جو لیبرمن سناتور آمریکایی و «عبدالله بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان طي نشستي در رياض، اوضاع سوریه و مسائل منطقه‌ای را بررسي كردند. به گزارش الجزیره، لیبرمن که از هواداران حمله نظامی به سوریه به ویژه حملات هوایی است با پادشاه عربستان، شاهزاده «سلمان بن عبدالعزیز» وزیر دفاع، «سعود الفیصل» وزیر خارجه و «مقرن بن عبدالعزیز آل سعود» وزیر اطلاعات اين كشور دیدار کرد.

اين سناتور آمریکایی هفته جاری به خاورمیانه آمد تا بحران سوریه و دیگر مسائل مهم به ویژه امنیت منطقه را بررسی كند. هم‌زمان با دیدار جو لیبرمن از خاورمیانه، مقام‌هاي عربستان تاکید کردند که نقش جامعه بین‌الملل در سوریه نباید منحصر به دادن مهلت‌های پی در پی به دولت این کشور شود.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.