سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » خانه تکانی در وزارت نفت/ رستم قاسمی: خداحافظ تحريم...

خانه تکانی در وزارت نفت/ رستم قاسمی: خداحافظ تحريم

چکیده :با نزدیک شدن زمان تحریم های نفتی رستم قاسمي وزير نفت با اختیارات گسترده ای که از سوی مجلس دریافت کرده قرار است در وزارت نفت خانه تکانی کند. ...


کلمه: با نزدیک شدن زمان تحریم های نفتی رستم قاسمي وزير نفت با اختیارات گسترده ای که از سوی مجلس دریافت کرده قرار است در وزارت نفت خانه تکانی کند.

اسفند ماه سال گذشته، تنها یک روز بعد از بازدید رهبری از پژوهشگاه وزارت نفت، اعتماد گسترده مجلس به رستم قاسمی پس از تفویض اختیارات احمدی نژاد به وی در ریاست شرکت های ملی نفت این بار به واگذاری اکتشافات و مناقصه​های نفتی رسید.

رستم قاسمی پیش از وزارت نفت در قرارگاه خاتم الانبیا بود. وی تنها وزیری است که برای ورود به کابینه شرط گذاشته بود. وی گفته بود: نیازی به وزیر شدن نداشته و طبیعتاً نمی تواند همانند وزیران قبلی نفت، از شورایی متشکل از مردان احمدی نژاد که برای تصمیمات راهبردی نفت شکل گرفته اطاعت کند یا به او زنگ بزنند و برایش معاون معرفی کنند.

پیش از این نیز، نمایندگان مجلس در میان مخالفت مقامات دولتی طرحی را به تصویب رساندند که بر مبنای آن اختیارات احمدی نژاد در بخش نفت کاهش یافته و به وزیر نفت منتقل می‌شود.

اینک خبرگزاری مهر گزارش داده است که رستم قاسمي وزير نفت به احتمال زياد پس از برگزاري هفدهمين نمايشگاه بين‌المللي نفت، گاز و پتروشيمي ايران با صدور حكمي، جواد اوجي مديرعامل شركت ملي گاز را به عنوان مديرعامل جديد شركت ملي نفت ايران منصوب مي‌كند.

بر اين اساس، از علي‌اكبر محرابيان وزير سابق صنايع و معادن و دستيار ويژه احمدی نژاد به عنوان يكي از جايگزين‌هاي احتمالي تصدي مديريت عامل شركت ملي گاز ايران نام برده مي‌شود. همچنين احمد قلعه‌باني مديرعامل شركت ملي نفت ايران احتمالا پس از برگزاري نمايشگاه نفت تهران به عنوان مشاور ارشد وزير نفت در امور نفت منصوب خواهد شد.

از سوي ديگر، رستم قاسمي وزير نفت اخيرا به سه مديرعامل شركت‌هاي توليدي و توسعه‌اي نفت به دليل عملكرد ضعيف‌شان در بخش توليد نفت اولتيماتوم داده است. از اين رو همزمان با تغييرات جديد در شركت ملي نفت ايران، مديران‌عامل اين سه شركت نفتي هم بركنار خواهند شد.

مشكلي در صنايع بالادستي نفت نداريم؛ خداحافظ تحريم

در همین حال وزير نفت ادعا کرده است که در صنايع بالادستي نفت از قبيل توليد هيچ مشكلي با وجود تحريم‌ها و تهديدها نداريم، بنابراين مي‌توان امروز گفت: تحريم خداحافظ.

رستم قاسمي در مراسم افتتاح واحد بتن وان مجتمع پتروشيمي جم گفت: ‌ايران به دليل دارا بودن منابع عظيم گاز در صنعت پتروشيمي مي‌تواند بيش از گذشته موفق باشد. قاسمي ادامه داد: اين صنعت هم‌اكنون در بالادستي توانسته است توليدات خوبي داشته باشد، بنابراين بايد در صنايع پايين‌دستي نيز بيش از گذشته فعال شويم و از خام‌فروشي جلوگيري كنيم.

وزير نفت با اشاره به اينكه اگر به اطراف خود نگاه كنيم مي‌توانيم صنايع پتروشيمي را در تمام زندگي خود مشاهده كنيم، گفت: بايد محصولات پتروشيمي جايگزين محصولات طبيعي شود تا به محيط‌زيست كمترين آسيب وارد آيد.

وي با اشاره به بازار محصولات پتروشيمي در داخل كشور گفت: كشور ايران، كشور بزرگي است كه به تنهايي يك بازار بزرگ براي محصولات پتروشيمي به حساب مي‌آيد، اما همان‌طور كه در بالا گفتم بايد زنجيره ارزش را تكميل و از خام‌فروشي جلوگيري كنيم. قاسمي با اشاره به اينكه ابزار و زمينه‌هاي لازم براي توسعه صنايع پايين‌دستي در صنعت پتروشيمي بايد فراهم شود، تصريح كرد: صنعت نفت بايد به استقبال سرمايه‌گذاراني برود كه در اين صنعت سرمايه‌گذاري كنند و بايد زمينه‌هاي لازم و امتيازات ويژه براي حضور اين سرمايه‌گذاران ايجاد شود. وزير نفت ادامه داد: ‌برخي از امتيازات بايد به صورت رايگان در اختيار سرمايه‌گذاران قرار گيرد.

در ادامه اعمال تحریم های بین المللی علیه ایران و در چارچوب مصوبه اتحادیه اروپا، آن دسته از اعضای این اتحادیه که هنوز قراردادهایی برای خرید نفت خام از ایران دارند تا اول ماه ژوئیه برای پایان دادن به این قراردادها فرصت خواهند داشت.


3 پاسخ به “خانه تکانی در وزارت نفت/ رستم قاسمی: خداحافظ تحريم”

  1. ناشناس گفت:

    با عرض احترام خدمت وزیر محترم نفت
    اولا با اعمال تحریم، مشکل اساسی در تولید نفت خام نیست بلکه مشکل در فروش آن است.
    ثانیا “باید محصولات پتروشیمی جایگزین محصولات طبیعی شود” بنده به عنوان یک مهندس پتروشیمی با عمری سابقه کار فنی و مدیریتی، خداوکیلی متوجه نمیشوم این جمله یعنی چه. شاید منظور این است که بنزین را در صنایع پتروشیمی تولید کنیم. این کار از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست.
    ثالثا ایران بازار خوبی برای محصولات پتروشیمی است کاملا درست. اما قرار بود ما صادر کننده باشیم. با اعمال تحریمهای بیشتر شاید امکان صادرات محصولات را هم به طور کامل از دست بدهیم.
    رابعا “برخی از امتیازات باید به صورت رایگان در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد” کدام امتیازات؟ رایگان؟ نه تنها امتیازی که در کار نیست، بلکه بخش دولتی تا حدی به دنبال تامین مخارج و هزینه های خود از طریق دریافت پول از بخش خصوصی است. مسئولین محترم میدانند چه میگویم.
    متاسفانه کلی صحبت کردن و شعار دادن رویه نادرستی است که از سالها قبل مرسوم شده و مقامات و مسئولین به جای تحلیل واقعی از شرایط و ارائه طریق شفاف به مخاطبین، به کلی گویی و نشان دادن در باغ سبز میپردازند. از آقای رستم قاسمی بیشتر از این انتظار می رود.

  2. ناشناس گفت:

    تا می توانند دروغ به مردم می گویند و بزرگ نمائی می کنند ماامروز از عراق هم داریم عقب تر می افتیم در تولید نفت و محتاج عمارات هستیم و
    همین قطر هم دارد گاز ما را با سرعت از زیر پایمان می برد و ما جز شعار و دروغ به مردم چیزی نداریم بگوئیم

  3. ناشناس گفت:

    کشور با نظا می ها درست نمی شود و انها جز چا پلوسی و دروغ و رانت برای استبداد کاری دیگر برای ایران نخواهند کرد