سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » همسر مهندس توسلی: چیزی از او می خواهند که زیر بار نمی رود...

همسر مهندس توسلی: چیزی از او می خواهند که زیر بار نمی رود

چکیده :خواهر ابراهیم یزدی در خصوص اتهام همسرش ادامه می دهد: "اتهام آقای توسلی همان امضاء نامه معروف 143 شخصیت سیاسی و اجتماعی به سید محمد خاتمی است که به خودشان هم این را تفهیم اتهام کرده اند."...


با گذشت بیش از پنجاه روز از بازداشت مهندس محمد توسلی، وی همچنان در سلول انفرادی و تحت بازجویی قرار دارد و در طی این مدت خانواده وی یکبار موفق به ملاقات با وی شده و دو هفته است که هیچ خبری از او ندارند.

خانم یزدی همسر مهندس توسلی در خصوص اولین ملاقات و وضعیت همسرش به جرس می گوید: “تقریبا دو هفته پیش با ایشان ملاقات کابینی داشتیم. حال و روزشان هم با سلول انفرادی و انواع فشارها و آن شرایط دشوار نیازی به بیان ندارد. معمولا سالهای قبل در ملاقاتها می گذاشتند زندانیان به سر و وضع خود برسند اما دو هفته پیش که ایشان را دیدیم خیلی سر و وضع آشفته ای داشتند و در این مدت اصلا هواخوری نداشته اند، دیگر خودتان فکر کنید کسی با این سن و سال و وضعیت جسمانی اگر هواخوری نرود و تغذیه مناسب و میوه نداشته باشد علاوه بر فشارهای روحی چه حالی می تواند داشته باشد؟ این ملاقات جز شکنجه برای ما و “افزایش” نگرانی ما چیز دیگری بهمراه نداشت. قطعا تحت بازجویی و فشار هستند و چیزی از ایشان می خواهند و ایشان هم که با این سن و سال و اعتقاد زیر بار نمی رود… به ما گفته اند روزهای پنج شنبه ملاقات می توانیم داشته باشیم البته یک پنج شنبه ملاقات کابینی و یک پنج شنبه تماس تلفنی که این هفته هر چه منتظر شدیم آقای توسلی تماسی با منزل نگرفتند و الان دو هفته است که از ایشان خبر نداریم و نگران سلامت وی هستیم.”

گفتنی است، 143 فعال سیاسی و اجتماعی در نامه ای به سید محمد خاتمی در مورد انتخابات پیش روی مجلس نهم نوشته بودند: “در چنین شرایطی و زیر نفوذ و سلطه روزافزون مقامات نظامی و امنیتی در همه ارکان اجرایی، قضایی و تقنینی، حاکمان وعده برگزاری انتخابات آزاد می‌دهند و انتظار دارند مردمی که امید هرنوع تغییر و بهبود در زندگی خود را از دست داده‌اند، پای صندوق‌های رای بروند تا آراءشان در قربانگاه طالبان انحصاری قدرت ذبح شرعی شود….در حالیکه کمترین چشم‌انداز روشنی برای صیانت از آرای مردم و برگزاری انتخابات آزاد، سالم و منصفانه وجود نخواهد داشت.”

خواهر ابراهیم یزدی در خصوص اتهام همسرش ادامه می دهد: “اتهام آقای توسلی همان امضاء نامه معروف 143 شخصیت سیاسی و اجتماعی به سید محمد خاتمی است که به خودشان هم این را تفهیم اتهام کرده اند.”

چندی پیش خانواده مهندس محمد توسلی در نامه ای خطاب به رییس قوه قضاییه نوشته بودند: “…برخوردهای غرض ورزانه در حالی با مهندس توسلی و خانوده اش صورت می گیرد که وی افتخار عضویت در کمیته استقبال از امام در بدو ورودشان به ایران را داشته و اولین شهردار تهران بعد از انقلاب و در زمان نخست وزیری مرحوم مهندس بازرگان بوده اند. قبل از انقلاب و در جریان مبارزات با رژیم پهلوی بارها دستگیر و شکنجه و بعد از انقلاب نیز در جریان امضاء نامه های خیرخواهانه به مسئولین کشور چندین دفعه بازداشت شده اند. حتی در جریان این فشارها که در ۲ سال اخیر بر خانواده به ناحق و با تنگ نظری و اعمال سلیقه شخصی صورت گرفته، دو دختر و داماد این خانواده، آقای مهندس طاهری قزوینی، بازداشت و محکوم به حبس گردیده اند.”

خانم یزدی با اشاره به مشکلاتی که بویژه طی دوسال گذشته بر خانواده اش رفته است، می افزاید: ” از عید تاکنون به دامادمان مرخصی نداده اند و ملاقات حضوری هم به او نمی دهند این در حالی است پسر چهار سال و نیمه ایشان نیاز دارد که حداقل پدرش را حضوری ملاقات کند و کمی در بغل پدرش بنشیند و آرام گیرد اما متاسفانه هیچ پاسخی به این درخواست نمی دهند. دیگر چکار کنیم خدا صبر دهد تا این روزهای دشوار را پشت سر بگذاریم. هر هفته هم برای تمدید مرخصی لیلا می رویم و آن را تمدید می کنند اما با مرخصی و ملاقات حضوری همسرش مخالفت می کنند. این فشارهایی که به خانواده ما آورده و همچنان هم ادامه دارد دیگر زبانزد شده و در این دوسال که دخترمان را دستگیر کردند و آنچه بر ما گذشت دیگر نیاز به گفتن ندارد. الان هم که پدر خانواده در این شرایط در زندان بسر می برد و هزار مسئله و مشکل برایمان ایجاد شده و واقعا چیزی برای گفتن باقی نمی ماند به قول معروف “آنچه عیان است چه حاجت به بیان است” فقط ما دعا می کنیم که همه عزیزانی که در بند هستند هر چه زودتر نجات پیدا کنند.”

مهندس محمد توسلی اولین شهردار تهران بعد از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ بوده و بارها قبل و بعد از انقلاب زندانی و شکنجه شده است.


4 پاسخ به “همسر مهندس توسلی: چیزی از او می خواهند که زیر بار نمی رود”

  1. Farhad گفت:

    آقایان به اصطلاح اصلاح طلب، با نگاهی به گذشته بسیار نزیدک و خون های پاکی که برای احقاق در خیابان های ایران و بدست مدعیان عدالت و مهربانی به نا حق ریخته شد مدیون ملت ایران هستید اگر هر یک از شما در انتخابات به اصطلاح مجلس و به اصطلاح تر از آن ریاست جمهوری شرکت کنید!
    باید بدانید که شرکت در این خیمه شب بازی ها از سوی همه مردم ایران تحریم شده و اگر حتی یکی از شما
    در آنها شرکت کند اعتماد مردم را ا زدست داده اید و خشم آنها را برای این بی حرمتی به خون عزیزانشان
    برانگیخته اید!

  2. فاطمه گفت:

    خدا ظالمین را لعنت و به این خانواده مومن و متدین شکیبایی و صبر بیشترعنایت فرماید.
    آمین یا ب العالمین

  3. محمد گفت:

    بوی جوی مولیان اید همی یاد یار مهربان اید همی

  4. سبزه قبای بصیر گفت:

    اینکه آقای توسلی در دو رژیم زندانی بوده نشان از بیراهه رفتن انقلاب 57 است که شعار اصلی اش آزادی بود. امثال مهندس توسلب هم شهدای زنده این ظلم هستند. هر کدام از این عزیزان نهضت آزادی زندگیشان باید سرمشق همه مردم باشد. زندانی قبل از انقلاب و شهردار اول انقلاب باشی و در زندان ولایت بعد از انقلاب. آن وقت میوه آنرا امثال سردار محصولی و داماد احمدی نژاد بچینند.
    خدا به او طول عمر بدهد که هر نفسی که در زندان می کشد گناهی بر گناهان حضرت آقا می افزاید.
    فقط حیف که این مملکت و این مردم قابلیت آن را نداشت که این افراد پاک دولتمردان پاک آن باشند.