سایت خبری تحلیلی کلمهhidden pichidden pichidden pichidden pichidden pic
  • صفحه اصلی
  • » سلامتی: مهمترین مطالبه دانشجویان، آزادی است...

سلامتی: مهمترین مطالبه دانشجویان، آزادی است

چکیده :محور اصلي مطالبات دانشجويان، آزادي است و اين مساله‌اي است كه از سوي گروه‌هاي سياسي كه به توسعه سياسي اعتقاد دارند مورد توجه قرار مي‌گيرد، اين مطالبات، از آن مطالباتي نيست كه برخي جناح‌هاي ديگر، به آن توجه خاصي داشته باشند؛ چراكه يكي از محورهاي اصلي مورد توجه اصلاح‌طلبان، آزادي‌هايي نظير آزادي بيان، قلم، فعاليت‌هاي سياسي است كه كاملا با خواسته‌هاي دانشجويان منطبق است و در راستاي مطالبات آن‌ها قرار...


محمد سلامتي خاطرنشان كرد: براي ايجاد تكثر در دانشگاه‌ها، ضرورتي ندارد كه كسي بخواهد خط دهي كند ولي در عين حال، تشويق به اين امر، كار را سرعت مي‌بخشد.

به گزارش ایسنا، دبیر کل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی  با تاكيد بر اين‌كه «همه گروه‌ها و احزاب بايد مساله وجود تكثر را تشويق كنند» اظهار كرد: دانشجويان مختلف با طرز تفكرهاي گوناگون بايد هم براي فعاليت خود مجوز داشته باشند و هم تشويق شوند تا تحرك كافي از خود نشان دهند؛ چراكه اين به نفع كل كشور است، آزادي افكار و انديشه و وجود تحرك در دانشگاه موجب تحرك در كل جامعه مي‌شود و در نتيجه بايد اين مساله را هرچه بيشتر تشويق كرد.

وي يكي از مهمترين مطالبات دانشجويي را «مطالبه آزادي» عنوان و اظهار كرد: جريان دانشجويي در يك سطح روشنفكري قرار دارد و عمده‌ترين مطالبات آن، آزادي از قبيل آزادي عقيده، آزادي بيان و‌ آزادي تشكل‌هاي صنفي و سياسي است. بر همين اساس، برخي مطالبات دانشجويان در سطحي است كه براي كل جامعه عموميت ندارد؛ اگرچه ممكن است اين مطالبات تعميم پيدا كند ولي محدود است.

اين فعال سياسي اصلاح‌طلب ادامه داد: محور اصلي مطالبات دانشجويان، آزادي است و اين مساله‌اي است كه از سوي گروه‌هاي سياسي كه به توسعه سياسي اعتقاد دارند مورد توجه قرار مي‌گيرد، اين مطالبات، از آن مطالباتي نيست كه برخي جناح‌هاي ديگر، به آن توجه خاصي داشته باشند؛ چراكه يكي از محورهاي اصلي مورد توجه اصلاح‌طلبان، آزادي‌هايي نظير آزادي بيان، قلم، فعاليت‌هاي سياسي است كه كاملا با خواسته‌هاي دانشجويان منطبق است و در راستاي مطالبات آن‌ها قرار مي‌گيرد.

وي با بيان اين‌كه «يكي از اولويت‌هاي اصلا‌ح‌طلبان توجه به قشر دانشجو و روشنفكر است» ‌افزود: شرايطي كه دانشجو و دانشگاه دارد، اين طور اقتضاء مي‌كند كه دانشجو به دنبال اين مطالبات باشد، نمي‌شود دانشجو را به طرق گوناگون مهار يا حتي او را محدود كرد. چه كسي بخواهد و چه كسي نخواهد، دانشجو به دنبال مطالبات خود هست و به همين علت تمام تلاش خود را مي‌كند كه هم در سطح دانشگاه اين مطالبات را پيگيري كند و توسعه دهد و هم اين‌كه ارتباطاتي با خارج از دانشگاه برقرار كند تا بتواند تاثيرگذار باشد.

وي ادامه داد: ارتباط دانشجويان با خارج از دانشگاه‌، در قالب ارتباط با گروه‌ها و احزاب سياسي است؛ بنابراين ملاحظه مي‌كنيم در مقاطع مختلف در كشورهاي مختلف از جمله ايران، دانشجويان همواره ارتباط ارگانيكي با احزاب و گروه‌هاي سياسي داشتند و مطالبات خود را از اين طريق پيگيري و تلاش كرده‌اند كه احزاب و گروه‌ها نيز مطالبات آن‌ها را پيگيري كنند.

سلامتي ارتباط دانشجويان با احزاب را متضاد با استقلال دانشگاه و دانشجويان ندانست و ابراز عقيده كرد: برخي گروه‌ها و احزاب به دانشجو و دانشگاه به عنوان پايگاه نگاه مي‌كنند و اين امر، دور از انتظار نيست، بلكه يك واقعيت است. بسياري از احزاب و گروه‌ها، اقشاري از جامعه را به عنوان پايگاه خود در نظر مي‌گيرند و اساسا روابط و مناسبات اجتماعي چنين اقتضايي دارد ولي اين مساله موجب نمي‌شود كه استقلال اين اقشار از بين برود.

دبیر کل سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی معتقد است: اقشار مختلف به ويژه دانشجويان، هم مي‌توانند استقلال داشته باشند و هم با بيرون از دانشگاه ارتباط برقرار كنند و اين‌ها متضاد يكديگر نيستند. برخي افراد با توجه به طرز تفكر محدودي كه دارند، اين ارتباط را به عنوان يك نقطه منفي تلقي مي‌كنند و اين طور تبليغ مي‌كنند تا دانشجويان از اين كار بر حذر باشند. دانشجو بايد آزاد باشد و بتواند با هر گروه و جناحي مراوده داشته باشد، تبادل نظر كند تا هم تاثير مثبت بپذيرد و هم تاثيرگذار باشد.


دیدگاه‌ها بسته شده‌اند.