شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.
» عصبانیت برخی مسئولان از فضای علمی و دانشگاهی بند زندانیان سیاسی اوین

» مقاومت زندانیان سیاسی در برابر تلاش رئیس موقت بند 350 برای برهم زدن فعالیت های آموزشی در این بند

یکشنبه, 20 ژانویه, 2013

چکیده : با توجه به اینکه اکثر زندانیان سیاسی در این بند افراد دانشگاهی اعم از استاد، دانشجو و یا کارشناسان علمی و تخصصی هستند، کلاس های متنوعی در بند 350 زندان اوین دایر شده است و در هفته بیش از 60 ساعت کلاس با حدود 35 عنوان درسی دانشگاهی تشکیل می شود که اکثر قریب به اتفاق زندانیان سیاسی به فعالیت های علمی اشتغال دارند.


مقاومت زندانیان سیاسی محبوس در بند 350 زندان اوین در برابر تلاش رئیس موقت این بند، برای برهم زدن فعالیت های آموزشی در این بند نتیجه داد و شرایط این بند با دخالت مسئول حفاظت زندان به حالت عادی بازگشت.

به گزارش خبرنگار کلمه، پس از بازرسی و اتمام تفتیش بند 350 توسط ماموران حفاظت و سربازان زندان، جواد مومنی رئیس موقت این بند که در دو ماهه اخیر محدودیت های زیادی برای زندانیان سیاسی در این بند ایجاد کرده، درصدد بر آمده است تا با فشار گارد حاضر در بند امکانات و وسایل موجود در محل برگزاری کلاس های آموزشی را که همگی به وسیله خود زندانیان تهیه شده از آن محل خارج و مانع تداوم کلاس های آموزشی در این بند شود.

این اقدام رئیس بند با مقاومت شدید زندانیان سیاسی مواجه شد و آنها با تجمع در راهروهای بند و محل برگزاری کلاس ها و سر دادن شعار مانع انتقال وسایل کلاس آموزش توسط گارد زندان و هرگونه اقلام دیگری شدند.

در پی این اقدامات شرایط پر تنش و متشنجی در بند 350 به وجود آمده بود که پس از کش و قوس های فراوان نهایتا با حضور مسئول حفاظت زندان و ملاحظه حساسیت شرایط، وی مانع اقدامات تنش زای رئیس موقت بند شده و با خروج نیروهای یگان گارد حفاظت، شرایط به وضعیت عادی برگشت.

بر اساس این گزارش، با توجه به اینکه اکثر زندانیان سیاسی در این بند افراد دانشگاهی اعم از استاد، دانشجو و یا کارشناسان علمی و تخصصی هستند، کلاس های متنوعی در بند 350 زندان اوین دایر شده است و در هفته بیش از 60 ساعت کلاس با حدود 35 عنوان درسی دانشگاهی تشکیل می شود که اکثر قریب به اتفاق زندانیان سیاسی به فعالیت های علمی اشتغال دارند.

جواد مومنی رئیس موقت بند 350 اخیرا درصدد بر آمده بود مانع از فعالیت های آموزشی به ویژه برگزاری کلاس های آموزشی شود اما خبرهای رسیده به کلمه حاکی از آمادگی زندانیان سیاسی برای ادامه مقاومت در برابر نقض حقوق قانونی شان است.

پیش از این نیز در چند نوبت زندانیان سیاسی برای تشکیل کلاس های آموزشی خود دچار مشکلاتی شده بودند. در شرایطی مسئولان از تحرکات علمی و آموزشی و درسی و دانشگاهی در درون زندان ها در این سه سال وحشت دارند و ممانعت های جدی به عمل می آورند که حتی در زندان های دوره ی ستمشاهی نیز به  ندرت ساواک در فعالیت های عادی زندانیان سیاسی در زندان دخالت می کرد، آن هم در شرایطی که زندانیان، آن زمان اکثرا چریک و متهم به اقدامات مسلحانه بوده اند و فعالیت های داخل زندان شان نیز اکثرا تشکیلاتی و چریکی بوده و در حال حاضر زندانیان ناچارند برای فعالیت های علمی خود نیز دست به مقاومت هایی از این دست بزنند.

لازم به ذکر است که حکم رئیس بند 350 در روزهای اخیر به نام موسیوند که در حال حاضر رئیس بند 4 زندان اوین است صادر شده اما به دلایل نامعلومی وی تاکنون در محل کار خود حاضر نشده است.

 

حمله یگان حفاظت زندان اوین به بند ۳۵۰ / توهین و درگیری با زندانیان سیاسی