شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.

» قراردادهای سفید‌امضا ظالمانه است و فرقی با بردگی ندارد

جمعه, 7 سپتامبر, 2012

چکیده : نماینده جیرفت و عنبرآباد از کارگرانی که این چنین با آن‌ها قرارداد بسته‌ شده، دعوت کرده که آن را به کمیسیون اجتماعی یا فراکسیون کارگری انعکاس دهند تا بررسی شود! او البته نگفته که چرا مجلس خود در این زمینه به تحقیق نمی پردازد، اما به کارگرانی که احیانا مراجعه کنند، وعده داده که نام آن‌ها به هیچ عنوان فاش نخواهد شد؛ و بدین ترتیب تلویحا تایید کرده که در وضعیت کنونی حتی تلاش کارگران برای پیگیری حقوق خود نیز ممکن است برای آنها گران تمام شود.


منعقد کردن قرارداد سفید امضا با کارگران که قشر ضعیف جامعه محسوب می‌شوند بسیار ناروا و ظالمانه است.

این موضوع مورد اذعان فرج الله عارفی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نیز قرار گرفته که به ایلنا گفته است: می‌توان با همفکری و همگرایی کارگران در زمینه بستن صحیح قرار داد‌ها یاری رساند، اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی باید راهکارهایی پیدا کند تا بوسیله آن راه کار بصورت جدی بر قراردادهای کارگران نظارت شود.

این نماینده افزوده است: انعقاد قرارداد سفید امضا با کارگران که قشر ضعیف جامعه محسوب می‌شوند بسیار ناروا و ظالمانه است. انعقاد قرارداد سفید امضا از سوی برخی از کارفرمایان با کارگران خود هیچ فرقی با بردگی ندارد گفت: قراردادهای این چنینی از سوی برخی کارفرمایان امکان ایجاد فاصله طبقاتی در میان دهک‌های جامعه خواهد شد.

نماینده جیرفت و عنبرآباد از کارگرانی که این چنین با آن‌ها قرارداد بسته‌ شده، دعوت کرده که آن را به کمیسیون اجتماعی یا فراکسیون کارگری انعکاس دهند تا بررسی شود!

او البته نگفته که چرا مجلس خود در این زمینه به تحقیق نمی پردازد، اما به کارگرانی که احیانا مراجعه کنند، وعده داده که نام آن‌ها به هیچ عنوان فاش نخواهد شد؛ و بدین ترتیب تلویحا تایید کرده که در وضعیت کنونی حتی تلاش کارگران برای پیگیری حقوق خود نیز ممکن است برای آنها گران تمام شود.

این عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی در ادامه با بیان اینکه اعضای کمیسیون اجتماعی به طور جدی در حال بررسی حذف شرکت‌های واسطه‌ای هستند، گفته است: دولت شرکت‌های واسطه‌ای رابرای جذب نیرو ایجاد کرد و به آن‌ها هزینه‌های قابل توجه‌ای نیز در راستای جذب می‌داده است ولی شرکت‌های واسطه‌ای اکثر وجه پرداختی دولت را برای خود بر می‌داشتند و بخش ناچیزی را به کارگران می‌دهند.

وی افزوده است: دولت به این نتیجه رسیده است که چرا بجای قرارداد مستقیم شرکت‌ها و سازمان‌ها با نیروی کار شرکت‌ها این اقدام را انجام دهند به همین منظور در راستای حذف شرکت‌‌های واسطه‌ای برآمد. اعضای کمیسیون اجتماعی لایحه حذف شرکت‌های واسطه‌ای را بصورت جدی در دستور کار خود دارند تا با وضع قانون جامع هیچ دستگاه و سازمانی در جذب نیرو سلیقه‌ای عمل نکند.

در همین باره در کلمه بخوانید:

کارگران قراردادی، مظلومان خاموش/ قراردادهای کار سفید‌امضا، احیای برده‌داری

بیش از ۸۰ درصد کارگران در مازندران با قراردادهای سفید امضا کار می‌کنند