حاکمیت و حضور حداکثری در انتخابات
چکیده : اینکه ضرورت این نوع حضور برای حاکمیت درک شده باشد، موجب میشود که رویکرد حسابشده ای در نوع ردصلاحیتها و نحوه آن در پیش گرفته و مانع ردصلاحیتهای بیحساب و کتاب شوند. اصلاحطلبان چیزی فراتر از قانون را مطرح نمیکنند، ما خواهان رسیدگی به صلاحیتها منطبق با قانون هستیم....
حمید خزائی
انتخابات حق مردم است. بنابراین اگر شرایط تغییر مثبتی داشته باشد و شورای نگهبان بر اساس قانون عمل کند و ردصلاحیتهای جهت دار انجام ندهد؛ مردم از حق قانونی خود دفاع میکنند و پای صندوقهای رای میآیند.این موارد بستگی به تصمیم گیریها در سطح کلان و میزان اهمیت حضور حداکثری مردم پای صندوقهای رای دارد. اینکه ضرورت این نوع حضور برای حاکمیت درک شده باشد، موجب میشود که رویکرد حسابشده ای در نوع ردصلاحیتها و نحوه آن در پیش گرفته و مانع ردصلاحیتهای بیحساب و کتاب شوند. اصلاحطلبان چیزی فراتر از قانون را مطرح نمیکنند، ما خواهان رسیدگی به صلاحیتها منطبق با قانون هستیم.
چنین رویکردی به مرور با ایجاد فضا برای مردم در انتخاب گزینههای مطلوب حداکثری به جای گزینههای باقیمانده حداقلی، موجب میشود مردم به آینده کشور امیدوار شوند و باور میکنند که فضا برای استفاده از حداکثر تواناییهای کشور فراهم است. متاسفانه طی چندین انتخابات اخیر شورای نگهبان با ردصلاحیت حداکثری و جهتدار موجب بیاعتمادی مردم نسبت به حاکمیت در راستای تلاش برای بهبود و بهرهوری از توانمندیها شده است. طبیعتا این خطی عمل کردن شورای نگهبان تا هر زمان که ادامه پیدا کند این فضای بیاعتمادی و ناامیدی باقی میماند.البته توجه داشته باشید که در فضای کنونی با وجود ناامیدی و یاس گسترده در جامعه یکی از کارهایی که باید انجام گیرد همین تغییر رویکرد است. فضای کشور در مسیری قرار دارد که این مساله هم به تنهایی نمیتواند راهگشا باشد و پس از آن باید جریانهای سیاسی برای حضور حداکثری مردم برنامه ریزی دقیقی انجام دهند.