شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.
» هزینه‌های درمان سارا عبدالملکی با کمک‌های مردمی تامین شد

» انفعال مسئولان؛ حمایت مردم از ملی‌پوش تیم راگبی زنان ایران

جمعه, 5 فوریه, 2016

چکیده : نزدیک به دو هفته پس از تصادف هیچ مسوول ورزشی از او خبری نگرفت به جز حسن‌ میرزاآقابیگ، رییس انجمن راگبی که دو بار به ملاقات سارا رفته بود، از بقیه خبری نشد. روز سیزدهم بهمن و پس از رسانه‌ای شدن این بی‌مهری اولین مسوولان ورزشی تنها به عیادت از ملی‌پوش کشور بسنده کرده و تنها، قولی برای ادامه درمان در حد کمک به فیزیوتراپی دادند


کلمه – گروه ورزش: ۱۷ روز پس از تصادف سنگین ملی‌پوش تیم راگبی زنان ایران در حالی که مسوولان ورزش کشور هیچ اقدامی برای کمک به درمان سارا عبدالمالکی برنداشتند، مردم با کمک‌های خود مبلغ مورد نیاز برای جراحی او را تامین کردند.

۲۹ دی‌ماه گذشته سارا عبدالملکی ملی‌پوش تیم راگبی زنان ایران و مربی هندبال کشور در حالی که از ماموریت کاری از کرمانشاه برمی‌گشت دچار سانحه شد و به شدت آسیب دید. در این تصادف مهره های چهار و پنج کمر سارا شکسته و شکستگی به داخل نخاع رفته و همچنین شکستگی دنده او باعث پارگی ریه شده و آسیب جدی وارد کرده است.

شدت آسیب‌دیدگی نخاعی این بازیکن ملی پوش به حدی است که پزشکان احتمال فلجی را نیز قوی می‌دانند، با این حال این شانس را نیز در نظر می‌گیرند که در صورت جراحی به موقع بتوانند از آن جلوگیری کنند. اما هزینه درمان چنان بالا اعلام شد که از عهده خانواده به تنهایی خارج بود.

از ۴۰ میلیونی که تا پیش از این هزینه بیمارستان شده، خانواده سارا ۳۰ میلیون قرض کرده اند. البته این همه بدهی آنها و نیست. بیمارستان اعلام کرده برای جراحی ها ریه، ادامه درمان و هزینه های اتاق ICU کل مبلغی که باید پرداخت شود تا صد میلیون تومان هم شاید برسد. این برای خانواده ای که هیچ پشتوانه مالی ندارد در کنار قطع نخاع شدن دخترانشان شوک بزرگی است. به همه این ها هزینه ها بعد مرخص شدن از بیمارستان هم باید اضافه شود. مادر سارا می گوید: «دکترها و پرستارها می گویند هزینه های نگهداری سارا خیلی زیاد است. تخت بیمارستانی، ویلچر، توآلت فرنگی، تشک مواج، سون و یک تشک مخصوص برای مدفوعش می خواهد. تا دو سال هم باید در خانه فیزیوتراپی شود. با این وضعیت سارا من هم دیگر نمی توانم سرکار بروم و کمک خرج باشم.»

تا وقتی قهرمان هستی، وزارت ورزش کنارت است
سارا عبدالملکی هم مانند سایر قهرمانان و ملی‌پوشانی که در اثر سانحه بر تخت بیمارستان افتادند بدون حمایت از سوی مسوولان ورزش تنها رها شد.

نزدیک به دو هفته پس از تصادف هیچ مسوول ورزشی از او خبری نگرفت به جز حسن‌ میرزاآقابیگ، رییس انجمن راگبی که دو بار به ملاقات سارا رفته بود، از بقیه خبری نشد. روز سیزدهم بهمن و پس از رسانه‌ای شدن این بی‌مهری اولین مسوولان ورزشی تنها به عیادت از ملی‌پوش کشور بسنده کرده و تنها، قولی برای ادامه درمان در حد کمک به فیزیوتراپی دادند.

معصومه مشت زن نایب رئیس فدراسیون ، با حضور در بیمارستان آسیا تهران از سارا عبدالملکی بازیکن تیم ملی راگبی عیادت کرد. عبدالملکی که به علت سانحه تصادف رانندگی به ‌شدت دچار آسیب دیدگی شده در بیمارستان آسیا بستری است. در همین رابطه معصومه مشت زن به نمایندگی از فدراسیون هندبال به عیادت عبدالملکی رفت و ضمن دلجویی از وی برای او آرزوی سلامتی کرد و در جریان روند درمانی این ملی پوش ارزنده قرار گرفت.

این بی‌مهری‌های مسوولان دلیل دلخوری نوری، مربی سارا شده بود: «برای مسوولان ورزش متاسفم. همیشه وقتی به ما نیاز دارند، مقام می‌آوریم و مسابقه می‌دهیم، ما را می‌بینند اما هر وقت مشکلی برایمان پیش می‌آید، فراموشمان می‌کنند. وضعیت سارا و خانواده‌اش را هر کسی می‌بیند، قلبش به درد می‌آید. سارا هم مثل همه ورزشکارانی است که زیرپرچم ایران برای این کشور و برای نام ایران مسابقه داده است. الان اگر یک فوتبالیست، یا بازیکنی از والیبال و بسکتبال دستش را می‌برید، همه بسیج می‌شدند که به او کمک کنند اما کسی سارا نمی‌بیند.» گلایه‌های نوری بیشتر از این است که سارا مثل بقیه هم‌تیمی‌هایش هزینه‌های حضور در مسابقات و تمرینات را هم خودش پرداخت می‌کرد: «خیلی وقت شده بود که پول نبود و بازیکنان خودشان از جیبشان خرج می‌کردند تا در مسابقات شرکت کنند. چطور سارا آن موقع ورزشکار بود اما الان که او و خانواده‌اش بدترین روزهای زندگی‌شان را می‌گذارنند، هر لحظه نگران این هستند که چطور هزینه‌های بیمارستان را پرداخت کنند، کسی به فکر آنها نیست. من برای این مسوولان متاسفم. متاسفم که برای سارایی که پنج سال برای ورزش این مملکت زحمت کشید، ارزشی قائل نیستند. سارا در همه سال‌ها از خواب، زندگی، کار و تحصیلاتش زد تا به تیم ملی راگبی خدمت کند. مسوولان که هیچ‌وقت ما را نمی‌بینند حداقل در این شرایط تماس تلفنی با او بگیرند و بپرسند دختری که ورزشکار تیم ملی ما بودی، حالت چطور است. مردم عادی هر روز با بیمارستان تماس می‌گیرند حال او را می‌پرسند ولی از مسوولان خبری نیست.»

بعد از گفت‌وگوی نوری با خبرآنلاین، مریم ابوترابیان مادر سارا عبدالملکی خبر داد که رباب شهریان، معاون وزیر ورزش و جوانان در امور زنان برای ملاقات سارا به بیمارستان رفته است: «معاون وزیر به ملاقات آمد. گفت تا جایی که می‌تواند کمک می‌کند که هزینه‌های بیمارستان سارا پرداخت شود. قول داد فیزیوتراپی سارا دولتی باشد تا هزینه‌های کمتری بدهیم. خدا کند که کمک کند. سارا تا دو سال باید هر روز فیزیوتراپی کند. شاید با این فیزیوتراپی‌ها بتواند چند قدم راه برود.»

این بار هم مردم از مسوولان پیشی گرفتند
یک بار دیگر مردم از مسوولان پیشی گرفتند. هنرمندان و برخی از ورزشکاران کشور بسیج همگانی برای کمک به سارا عبدالملکی اعلام کردند. کسانی همچون مهراب قاسمخانی، شقایق دهقان، رامبد جوان، آرش برهانی، آرش میراسماعیلی و… از مردم خواستند برای درمان سارا کمک کنند.

این کمک‌خواهی از طریق شبکه‌های اجتماعی بازنشر شد تا اینکه صبح امروز اعلام شد که حدود ۳۰۰ میلیون تومان برای جراحی‌های سارا عبدالملکی جمع شده است.

وزیر بهداشت: این رویه باید اصلاح شود
این اطلاع‌رسانی چنان بود که حتی هاشمی وزیر بهداشت نیز با بیان اینکه از موضوع مصدومیت خانم عبدالملکی از طریق شبکه‌های اجتماعی مطلع شدم، گفت: «امروز بنده برای احوالپرسی آمدم و اگر کاری لازم باشد حتما انجام می دهیم؛ امیدوارم آن کسانی که متولی و مسئول هستند این رویه را اصلاح کنند.»
هاشمی افزود: «باور این موضوع برای من سخت است که قهرمانان ملی ما اگر چنین حوادثی برایشان پیش آید هزینه درمان را خودشان پرداخت کنند.»

وی گفت: «تیم مجرب پزشکی مسئولیت درمان خانم عبدالمالکی را بر عهده دارد و تا کنون چند عمل جراحی بر روی ایشان انجام شده است.»

او همچنین از مسوولان امر خواست که دولت ساز و کاری تعیین کند تا قهرمانان ملی علاوه بر بیمه درمانی، بیمه عمر هم داشته باشند.