شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.

» ترکان: مردم ننشسته‌اند که ببینند صداوسیما چه می‌گوید

چهارشنبه, 16 دسامبر, 2015

چکیده : به گفته ی ترکان دولت موظف است مطالبات همه اقشار و گروه‌ها را مدنظر قرار داده و با توجه به امکانات و اختیاراتی که دارد نسبت به پاسخگویی به مطالبات اقدام کند. او اعلام می کند که به خاطر حمایت‌های اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری و پس از آن متواضعانه قدردان است. تندروهای اصولگرا را کینه‌توزانی می‌داند که پایبند هیچ اصولی نیستند. به عبارتی اصلا آنها را اصولگرا نمی‌داند.


کلمه – گروه خبر: به گفته ی ترکان دولت موظف است مطالبات همه اقشار و گروه‌ها را مدنظر قرار داده و با توجه به امکانات و اختیاراتی که دارد نسبت به پاسخگویی به مطالبات اقدام کند.

اکبر ترکان اعلام می کند که به خاطر حمایت‌های اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری و پس از آن متواضعانه قدردان است. بر‌خلاف برخی اختلاف‌افکنی‌های این روزها ترکان معتقد است تمامی همراهان سال ٩٢ در سال ٩۴ هم همراه خواهند بود و حتی نمی‌خواهند یک نفر را از دست بدهند. اصلاح‌طلبان را ارج می‌نهد و تندروهای اصولگرا را کینه‌توزانی می‌داند که پایبند هیچ اصولی نیستند. به عبارتی اصلا آنها را اصولگرا نمی‌داند.

ترکان همچنین برای برخوردار نبودن حامیان دولت از تریبون‌هایی نظیر صدا و سیما چندان اهمیتی قایل نیست و می‌گوید «مردم ننشسته‌اند تا ببینند این رسانه‌ها چه می‌گویند که اطاعت کنند. مردم مسیرشان را می‌روند همان‌طور که سال ٩٢ رفتند.»

وی که در تمام دوره‌های بعد از انقلاب مسئولیتی در دولت به عهده داشته است در گفت و گو با روزنامه اعتماد با تاکید بر اینکه شرایط امروز با سال ٩١ یکسان نیست و ما در باز شدن فضای سیاسی کشور و کاستن از نگاه امنیتی به فضای سیاسی توفیقاتی داشته‌ایم، می‌گوید: در این دو سال پیشرفت داشته‌ایم البته قبول داریم که هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم اما همان‌طور که آقای رییس‌جمهور در مراسم بزرگداشت روز دانشجو گفتند اگر مقایسه‌ای میان امروز و فضای پیش از انتخابات داشته باشیم می‌بینیم که اتفاقات مهمی افتاده است. آیا فضای امروز با سال ٩١ یکی است؟ ارتقا در فضای سیاسی هر روز اتفاق می‌افتد ولی باید قبول کنیم که تغییر فضایی که در طول سال‌ها اتفاق افتاده و حاکم شده به راحتی نیست و روندی زمان بر خواهد بود.

به گفته ی ترکان دولت موظف است مطالبات همه اقشار و گروه‌ها را مدنظر قرار داده و با توجه به امکانات و اختیاراتی که دارد نسبت به پاسخگویی به مطالبات اقدام کند.

عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه معتقد است که دوستان و فعالان حزب اعتدال و توسعه در دفاتر استانی و شهرستانی با همراهان سال ٩٢ همچنان همراه هستند. ما می‌خواهیم این همراهی محور ائتلاف باشد. در دو سال گذشته به خوبی دیده‌ایم چه کسانی به دولت کمک کرده‌اند و با مشی اعتدالی دولت همراهی کرده‌اند و چه کسانی در برابر آن ایستاده‌اند و تا توانسته‌اند با آن مقابله کرده‌اند. ما به خوبی می‌دانیم چه کسانی با تمام وجود پای کار دولت ایستاده‌اند و آنها را می‌شناسیم.

وی همچنین در بخشی دیگر از این گفت‌و گو می‌گوید: من هنوز نمی‌دانم آنچه امروز اصولگرایی نامیده می‌شود چقدر دقیق است و اصلا معنی‌اش چیست؟ در جریانی که امروز اصولگرا نامیده می‌شود افرادی حضور دارند که با یکدیگر ١٨٠ درجه تفاوت فکری و عملی دارند اما هر دو خود را اصولگرا می‌نامند. از این منظر اصلا نمی‌دانم چگونه باید اصولگرایی را تعریف کرد. عده‌ای را می‌شناسیم که هدف‌شان کینه‌توزی و مخالفت با آقای روحانی است. آنها اصلا کاری ندارند چه چیزی به صلاح کشور و مردم است و تنها هدف‌شان انجام اقدامات و بیان سخنانی در مخالفت با دولت است. آیا این اصولگرایی است و افرادی اینچنین اصولگرا هستند؟ آیا این آدم‌ها اصلا اصولی دارند که بخواهند به آن معتقد و پایبند باشند؟ از رسانه‌ها تا سیاسیون موجی داریم که با خشم و کینه در مقابل اقدامات دولت حرف می‌زنند، می‌نویسند و عمل می‌کنند. آنها فکر نمی‌کنند انتخابات ریاست‌جمهوری دیگر تمام شده است و امروز با تنفیذ مقام معظم رهبری، رییس‌جمهوری داریم که می‌خواهد به همه ملت خدمت کند. آنها هنوز خود را در ایام رقابت‌های انتخاباتی می‌بینند.

ترکان تشریح می‌کند: دستاورد بزرگ دولت جلوگیری از روند تشدید تحریم‌ها در این دو سال بود. اگر این دستاورد نبود و ما همچنان مورد تحریم‌های شدیدتری قرار می‌گرفتیم. دشمنان ما می‌خواستند با شدت بخشیدن به تحریم‌ها اذیت‌های جدیدی را ایجاد کنند که این روند خصمانه با ابتکار دولت متوقف شد. ما امروز در انتظار این هستیم که بتوانیم نفت بیشتری بفروشیم، درآمد ارزی بیشتری به دست بیاوریم و بتوانیم پول‌مان را از حساب‌های بانکی خودمان بدون واسطه و هزینه برداشت کنیم. نه اینکه پول نفت را با شیوه‌های مختلف بگیریم که از دل آن فسادهای چندهزار میلیاردی بیرون بیاید. صنعتگران و تجار ما باید بتوانند وارد بازارهای جهانی شوند و نیازهای خود را با بهترین کیفیت و نازل‌ترین قیمت تهیه کنند، نه اینکه دلال‌ها کالاهای درجه چندم را با کیفیت نازل و قیمت‌های چند برابر به ما بفروشند و ما هم چاره‌ای جز خرید کردن به این شیوه نداشته باشیم. با حذف فشارهای خارجی می‌توانیم ١٠ درصد از ارزش کالا را پرداخت و با فاینانس واقعی مایحتاج‌مان را تهیه کنیم نه اینکه مجبور شویم ١٣٠ درصد از ارزش کالا را بلوکه کنیم تا برای‌مان خط اعتباری باز کنند. تجارت بین‌الملل آن چیزی نیست که ما در دوران تحریم می‌دیدیم. بعد از برجام ما می‌توانیم همانند همه کشورها فعالیت‌های اقتصادی و مراودات بین‌المللی خود را انجام دهیم.

وی در ادامه می افزاید: پس از آن باید به این سمت برویم که مواد اولیه و قطعات مورد نیاز خود را به صورت مدت‌دار خرید کنیم. به این معنی که مواد مورد نیاز را تحویل گرفته و تسویه پرداخت خریدش را چند ماه بعد انجام دهیم تا این مدت ارزش افزوده مواد اولیه مورد نیاز حاصل شود. قدم بعدی ورود سرمایه خارجی به کشور است. همان‌طور که می‌دانید ما به جز تحریم‌های مالی درگیر تحریم‌های تکنولوژیکی هم قرار داشتیم و هنوز هم این تحریم‌ها تا عملیاتی شدن برجام ادامه خواهد داشت. صنایع ما فاصله تکنولوژیکی زیادی با دنیا دارند. نگاهی به کمپین نه به خرید خودروی داخلی بیندازید که چند ماه قبل راه افتاد. این کمپین پیامش این بود که معترضین می‌گفتند چرا ما باید به اندازه قیمت‌های جهانی بهای محصولی را بپردازیم که کیفیتش تناسبی با استانداردهای جهانی ندارد؟ بنابراین اولویت بعدی به روزکردن تکنولوژی در صنایع است تا بتوانیم در زنجیره تجارت جهانی فاصله خود را با دیگران کم کنیم.