شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.
» راه اصلاح، رفع ظلم است

» آیت الله خامنه ای: زندان انسان را مصمم تر می كند، سخت گیری نتیجه معکوس دارد

یکشنبه, 3 فوریه, 2013

چکیده : هر چند هر روز به تعداد زندانیان سیاسی کشور افزوده می شود، اما آیت الله خامنه ای در سال های پیش از انقلاب اسلامی بر این باور بوده است که که زندان رفتن ها انسان را مصمم تر می کند و سخت گیری نتیجه معکوس دارد. وی همچنین بر این باور بوده است که راه اصلاح اين است كه خودشان را اصلاح كنند و ظلم و ستم را رفع نمايند.


کلمه- گروه خبر: هر چند هر روز به تعداد زندانیان سیاسی کشور افزوده می شود، اما آیت الله خامنه ای در سال های پیش از انقلاب اسلامی بر این باور بوده است که که زندان رفتن ها انسان را مصمم تر می کند و سخت گیری نتیجه معکوس دارد.

به گزارش کلمه از کتاب خاطرات آیت الله خامنه ای، وی همچنین اعتقاد داشته است که راه اصلاح اين است كه خودشان را اصلاح كنند و ظلم و ستم را رفع نمايند.

آیت الله خامنه ای در فاصله سال های بعد از 15 خرداد 42 تا پیروزی انقلاب شش بار به زندان رفت. وی در اواخر سال ۱۳۵۶، نیروهای امنیتی دولت پهلوی وی را دستگیر و برای مدت ۳ سال به ایرانشهر تبعید کرد. در اواسط سال ۱۳۵۷ با اوجگیری مبارزات مردم، از تبعیدگاه آزاد و به مشهد بازگشت.

رهبري در سال های پیش از انقلاب اسلامی در ششمين زندان خود در زمان پهلوی، در سلول شمارة 20 كميته مشترك ضد خرابكاري زنداني شد. سلول او يك چهار ديواري به مساحت 60/1 در 40/2 بود، وی در خصوص ویژگی های آن دوران گفته بود: “روزهاي سختي را در سلول سپري كردم كه گراني آنها را جز كساني كه طعم آن را چشيده‌اند درك نمي‌كنند… شكنجه روحي و جسمي غذاي روزان و شبان ما بود. فرياد زندانيان در زير شكنجه گوش را مي‌خراشيد و در بعضي از شب‌ها تا صبح ادامه داشت. شيوه شكنجه‌گران نيز بسيار حساب شده و ماهرانه بود. همه چيز در اين زندان،خرد كردن روحيه و شخصيت زنداني را هدف گرفته بود.”

در همان زمان بود که رهبری اظهار کرده بود: “گذران يك ماه در سلول انفرادي مساوي با يك سال در زندان عمومي است، اما در اينجا مي‌گويم، يك روز بازجويي مساوي باگذران يك سال در سلول انفرادي است.”

توصیه ای که هنوز در دستگاه قضایی کشورمان عملی نشده است.

در کتاب شرح اسم که به زندگی آیت الله خامنه ای می پردازد در ادامه دوران حبس آمده است: آيت‌الله خامنه‌اي سوم شهريور 1354، يك روز پس از آزادي از كميته مشترك ضد خرابكاري به مشهد رسيد.

ساواك مشهد از اين كه او را در زادگاهش مي‌ديد، ناخشنود بود. شيخان اميدوار بودتا چند سال بعد خبري از او در گزارش‌هاي مأموران سازمان امنيت مشهد نبيند. حتماً بسيار خشمگين بود كه مي‌پرسيد: او چگونه آزاد شده است؟ از مركز بپرسيد چرا خامنه‌اي را رها كرده‌اند.

نخستين تشري كه ساواك مشهد به او زد اين بود كه حق خواندن نماز جماعت ندارد. اقدام بعدي شنود مكالمات شماره تلفن 44131 بود. اين، شماره تلفن‌خانه آقاي خامنه‌اي بود. همچنين مقرر گرديد مكاتبات او از 27/6/54 به مدت شش ماه و تا پايان سال تحت سانسور باشد.

نخستين صيدساواك مشهد پس از بازگشت آقاي خامنه‌اي فقط يك جمله بود. او در گفت و گو با جواني به نام فاطمي كه به ديدنش رفته بود، گفت: “اگر فكر كنند كه مي‌شود با زندان و زد و بند كسي را از هدف و فكرش باز دارند، اشتباه است، بلكه افراد هدف‌دار را در مسيرشان مصمم‌تر مي‌سازند. راه اصلاح اين است كه خودشان را اصلاح كنند و ظلم و ستم را رفع نمايند و گرنه سخت‌گيري‌ها نتيجه معكوس دارد.”