جزئیاتی از آخرین تلاشها برای زمینهچینی مذاکره مستقیم ایران و آمریکا
چکیده :در کنار اشاره دیروز کلمه به سفر ولایتی و طائب به آمریکا برای زمینه چینی مذاکره مستقیم، باید به گزارش لوموند درباره گفتوگوهای مخفی ایران و آمریکا، گزارش نیویورک تایمز درباره تلاش ها برای مذاکرات مستقیم دو کشور و گزارش سایت نزدیک به جمهوری خواهان آمریکا درباره دیدار هیات ایرانی به سرپرستی ولایتی با یک هیات آمریکایی در دوحه پایتخت قطر نیز توجه کرد تا ابعاد گسترده تلاش هایی که برای ایجاد مذاکره بی واسطه پس از سی سال بین دو کشور متخاصم در جریان است، روشن تر شود....

کلمه – زهرا امیری:
بحث مذاکره با آمریکا تبدیل به داستانی پر فراز و نشیب شده؛ داستانی که طی سی و چهار سال گذشته بارها در مورد آن نوشته شده است، و بوده اند سیاستمدارانی که پشت پرده اقداماتی در جهت ترمیم و بازسازی این رابطه کرده اند و البته سیاستمدارانی که بدون در نظر گرفتن مصالح کشور در تیره کردن این این روابط کم نگذاشته اند. مرتضی آقاتهرانی نماینده مجلس، اخیرا در مورد مذاکره با آمریکا گفته است: کسی که از مذاکره با آمریکا صحبت میکند اگر خائن نباشد فراموشی دارد. اين افراد تكيهگاه ولايت را ندارند.
اما ظاهرا نظر تکیهگاه هم در حال تغییر است. با شدید شدن تحریم های غرب علیه ایران و قرار گرفتن اقتصاد کشور در آستانه یک بحران بزرگ، شواهدی نشان دهنده تمایل بالاترین سطح حاکمیت به گفت و گو با آمریکا است. قطعا پس از سی و چهار سال شعار دادن و تابو ساختن از یک موضوع مهم سیاسی، انجام چنین کاری ساده نیست.
اشاره دیروز کلمه به سفر نمایندگان رهبری به آمریکا برای زمینه چینی مذاکره مستقیم، واکنش های گسترده ای در پی داشت. این خبر به قدری تعجب برانگیز بود و با شعارهای مطرح و رایج و حتی مواضع رسما اعلام شده فاصله داشت که برخی عجولانه به تکذیب آن پرداختند و تحلیلگران جدی تر نیز به جست و جوی قرائن دیگری پرداختند که می تواند این خبر را تکمیل و جنبه های پنهان آن را آشکار کند.
تمام حرف یادداشت دیروز کلمه را اما می شد در همان جمله پایانی به نقل از میر محصور جنبش سبز خلاصه کرد که مذاکرات در خفا برای تامین منافع کوتاه مدت، قربانی کردن منافع عالی ملی، سرکوب مخالفان برای فرار از پاسخگویی و ایجاد وضعیت اضطراری و استقبال از درگیری های نظامی، خط قرمز جنبش سبز است؛ وگرنه نفس حرکت به سمت اعتمادسازی جهانی و حل مشکلات موجود، حتما مفید و شایسته استقبال است، به شرط آنکه شفاف و تا حد ممکن پیش چشم مردم و با رعایت منافع ملی باشد. آن یادداشت را در اینجا بخوانید:
اینکه حاکمیت سعی کند بدون اطلاع مردم و نخبگان سعی در برقراری ارتباط با کشوری کند که سال ها نقش دشمن بزرگ را در سیاست ایران ایفا کرده، دور از ذهن نیست و تایید و تکذیب ها هم در مراحل اولیه ی کار، طبیعی است. حضور ولایتی و حتی طائب در پرواز دوبی به آمریکا نیز چندان عجیب نیست، حتی اگر به بهانه شرکت در یک همایش غیر سیاسی و با حل مشکل قانونی تردد در بالاترین سطوح باشد. اما شاید بزرگترین ضعف سیاستمداران کنونی ما، نداشتن شجاعت اخلاقی برای اعتراف به اشتباهات گذشته است. باوری که به وضوح در ذهن سطوح بالای حاکمیت وجود دارد، این است که حتی یک قدم عقب نشینی برابر است با سقوط.
چند روز پیش جی کارنی سخنگوی کاخ سفید در جمع خبرنگاران گفت که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا آماده است تا گفتوگوهایی دوجانبه با ایران درباره برنامه هسته ای اش داشته باشد، اگر چه تاکید کرد آمریکا هنوز هیچ گونه مذاکره ای را برنامه ریزی نکرده است.
شدت گرفتن گمانه زنی ها در مورد مذاکره رو در رو میان تهران و واشنگتن به روز جمعه ۲۸ مهر ماه برمی گردد. روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز جمعه در گزارشی به نقل از مقامات دولت آمریکا اعلام کرد آمریکا و ایران درباره اصول مذاکرات دوجانبه درباره برنامه هسته ای ایران به توافق رسیده اند، گزارشی که هم ایران و هم آمریکا آن را تکذیب کردند.
اما آغاز ماجرای اخیر از جای دیگری بود.
سورپرایز اکتبر؛ معامله اوباما با جمهوری اسلامی
روز ۴ اکتبر ۱۲ مهر، سایت ورد نت دیلی که وابسته به جمهوری خواهان آمریکا است، گزارشی را در مورد یک توافق پنهانی میان ایران و دولت باراک اوباما منتشر کرد. در این گزارش به نقل از یکی از مقامات عالی رتبه ایرانی که به دلایل امنیتی نامی از او برده نشده، گفته شده که یک هیئت ۳ نفره به رهبری یک زن با نماینده رهبری ایران دیدار کرده اند.
این هیئت به نماینده آیت الله خامنه ای گفته اند که اگر تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روز ۶ نوامبر غنی سازی متوقف شود، بسیاری از تحریم های ایران لغو خواهد شد. بر اساس این گزارش، این هیئت درباره به قدرت رسیدن میت رامنی در آمریکا نیز به ایران هشدار داده و یادآوری کرده که اوباما در برابر اسرائیل ایستاده و مانع از حمله اسرائیل به ایران شده است.
مذاکرات محرمانه در قطر با حضور ولایتی
بر اساس این گزارش، دیدار مورد اشاره در دوحه قطر برگزار شده و علی اکبر ولایتی وزیر امور خارجه سابق ایران و مشاور رهبر ایران در امور بین الملل برای شرکت در این جلسه، به طور مخفیانه به قطر سفر کرده است. این گزارش حاکی است، هیئت آمریکایی اعلام کرده است که اگر ایران بتواند حتی یک یا دو هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، توقف غنی سازی را اعلام کند و در عوض دولت اوباما به سرعت بخشی از تحریم بانک مرکزی و صنعت نفت ایران را حذف خواهد کرد.
اگرچه این گزارش اشاره ای به نام اعضای هیئت آمریکایی نکرده، اما گفته است که رئیس این هیئت با پرواز ۴۱۹ لوفت هانزا از واشنگتن به فرانکفورت و از آنجا به دوحه رفته است. اما منابع دیگری اعلام کرده اند سرپرست این گروه سه نفره خانم والری ژارت، مشاور اوباما، رییس جمهوری آمریکا بوده است.
در این گزارش به سخنان هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نیز اشاره شده است که چند روز قبل در قزاقستان گفته بود اگر ایران غنی سازی را متوقف کند، تحریم ها به سرعت برداشته خواهد شد.
از بنغازی تا تهران؛ فرار اوباما از شکست در سیاست خارجی
جیمز سیمپسون نویسنده آمریکن تینکر نیز در مقاله ای با اشاره به اتفاقات بنغازی و شکست امنیتی آمریکا در لیبی و مصر می نویسد که اوباما قصد دارد با تشویق ایران به توقف غنی سازی، این شکست را جبران کند.
سیمپسون ضمن اشاره سرکوب مردم ایران در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ می پرسد که چه کسی باور می کند ایران با رئیس جمهوری مانند محمود احمدی نژاد با ایالات متحده توافق کند؟ او اوباما را به سستی در مبارزه با دشمنان آمریکا و امضای توافق نامه برای اهداف کوتاه مدت خود متهم می کند.
ولایتی، وزیر مسکن بعدی آمریکا!
از سوی دیگر جو توزارا روز دوشنبه ۱ آبان در سایت «اسرائیل نشنال نیوز» با اشاره به گزارش ورد نت دیلی به جزئیات دیگری اشاره می کند؛ او می نویسد که گزارش یکشنبه گذشته نشریۀ آمریکایی نیویورک تایمز به نقل از مقامات دولت آمریکا که نوشته بود تهران و واشنگتن بر سر مذاکرات دوجانبه درباره برنامه اتمی ایران با یکدیگر توافق کرده اند، حقیقت داشت؛ اما به دلیل خشم رهبری ایران از افشای این جلسه محرمانه، تکذیب شد.
توزرا می نویسد که والری ژارت به دولت ایران قول داده بود در صورت توقف غنی سازی هسته ای علاوه بر حذف تحریم ها دولت آمریکا اعلام خواهد کرد که ترور دانشمندان هسته ای ایران کار یک کشور خارجی بوده تا به این وسیله ایران بتواند اسرائیل را محکوم کرده و در مجامع بین المللی به اسرائیل فشار بیاورد.
به نوشته تورزا، والری ژارت به ایران هشدار داده که اگر اوباما رئیس جمهور آمریکا نشود، آمریکا به ایران حمله خواهد کرد.
تورزا در بخش دیگری از مقاله خود نوشته است که نماینده اوباما به شوخی به ولایتی گفته است که در دولت بعدی، اوباما ولایتی را وزیر مسکن و شهر سازی آمریکا خواهد کرد تا ایرانیان به سرمایه گذاری در املاک آمریکا تشویق شوند.
دیپلماسی موازی؛ موفقیتی برای سیاست خارجی اوباما؟
اما روزنامه لوموند در گزارش روز چهارشنبه ۳ آبان (یعنی دو روز پیش) در مورد چرخشی در سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا نوشت: لوموند با اشاره به مقاله نیویورک تایمز در مورد گفتوگوی مستقیم میان ایران و آمریکا، می نویسد: این کار می تواند یک موفقیت دیپلماتیک برای آمریکا باشد.
لوموند می نویسد: اگر چه ایران و ایالات متحده هر دو این موضوع را رد کرده اند اما عجیب نیست که دو کشور توافق کرده باشند این موضوع فعلا به صورت رازی در میانشان باقی بماند.
البته ظاهرا همه چیز به انتخاب دوباره اوباما در انتخابات ۶ نوامبر بستگی دارد، چون در صورت انتخاب رامنی احتمال تغییر استراتژی سیاست خارجی آمریکا زیاد است. نزدیکی انتخابات ایران در ژوئن ۲۰۱۳ (خرداد یا تیر ۹۲) نیز مشکل بزرگ دیگری است؛ چون در فضای پر تنش انتخابات قطعا مذاکرات نیز دچار مشکل می شود.
بر اساس این گزارش، با توجه به آنکه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در اواخر سپتامبر اعلام کرد که تا بهار و تابستان ۲۰۱۳ ایران به خط قرمز غنی سازی خواهد رسید، ترس از اجرای سناریوی نظامی علیه ایران قوت می گیرد.
در این میان روسیه تلاش کرد محتاطانه با به رسمیت شناختن حق غنی سازی ایران، نقش خود را در مناقشه هسته ای ایفا کند. به نوشته لوموند، تیم اوباما تمایل زیادی به ایجاد یک جبهه مشترک با مسکو دارد.
اصرار باراک اوباما برای شروع یک گفتگوی دو جانبه با ایران موضوع تازه ای نیست پیام هایی که بوسیله نخست وزیر ترکیه رجب طیب اردوغان به رهبر ایران منتقل شد، مذاکره وندی شرمن در ماه آوریل، فرستادن نامه از سوی اوباما به سعید جلیلی که نماینده رهبری است.
لوموند در بخش دیگری از گزارش خود نوشته است دیپلماتهای ایرانی و آمریکایی طی سال های اخیر به ویژه در کشور سوئیس در چارچوب آن چه «دیپلماسی موازی» خوانده می شود با یکدیگر گفت وگو کرده اند. این روزنامه می افزاید که اما هرگز آمریکایی ها در این مذاکرات احساس نکردند که طرف ایرانی شان بتواند تأثیر چندانی بر سطوح عالی تصمیم گیری سیاسی در ایران بگذارد.
لوموند می نویسد که رابرت اینرون، یکی از مقامات دولت آمریکا که در سال 2009 پیشنهاد مبادله اورانیوم غنی شده را به ایران داد، به طور ویژه و مخفی با علی اکبر ولایتی مشاور امور بین الملل آیت الله خامنه ای گفت وگو کرده است.
این روزنامه فرانسوی نتیجه گیری می کند که اگر باراک اوباما دوباره به عنوان رییس جمهوری آمریکا انتخاب شود، ممکن است که مذاکرات این کشور با ایران جان تازهای بگیرد.
تایید مذاکره یا تهدید هسته ای غرب
اما آسوشیتد پرس روز پنجشنبه ۴ آبان در گزارشی خبر از تهدید غرب به افزایش غنی سازی توسط ایران داد و نوشت: تصمیم احتمالی ایران برای افزایش فعالیت های غنی سازی اورانیوم، قاعدتاً آن کشور را به «خط قرمز» مورد تأکید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، نزدیک تر خواهد کرد.
ظاهرا منصور حقیقت پور، نایب رئیس كمیسیون امنیت ملی مجلس گفته است که تخطی غرب از رسیدن به توافق با ایران، ممکن است ایران را مصمم کند که میزان غنای اورانیوم خود را به بیش از بیست درصد(میزان کنونی) برساند.
حقیقت پور نماینده اردبیل و سرعین در گفت و گو با آسوشیتدپرس گفته است که غرب اکنون فرصتی یافته تا با ایران به توافق برسد. شاید ما نیاز داشته باشیم برای کشتی های تجاری بزرگ، سوخت هسته ای تولید کنیم که خلوص اورانیوم مورد استفاده آنها شصت درصد است.
اگر چه آسوشیتدپرس عملی شدن سخنان حقیقت پور را گامی عمده در نزدیک شدن به غنای نود درصد هسته ای که برای تولید سلاح هسته ای مورد نیاز است تعبیر کرده و افزوده است که چنین اقدامی، اسرائیل و برخی کشورهای غربی را نسبت به اقدام نظامی علیه ایران مصمم ترخواهد کرد.
اما اشاره منصور حقیقت پور به فرصت غرب برای توافق با ایران می تواند تاییدی بر اخباری که توسط روزنامه نیویورک تایمز در مورد مذاکره مستقیم میان آمریکا و ایران منتشر شد و سران سیاسی ایران و آمریکا آن را تکذیب کردند.
حقیقت پور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران نیز گفته است که با توجه به یافتهها و راهكارهای انقلابی و سیاسی ما، آمریكاییها از این تقابل سیاسی در سطح منطقه و بینالملل به حد كافی از سوی ایران تحقیر شدهاند و به نظر میرسد كه در حال حاضر در آستانه انتخابات و بعد از یك غفلت بزرگ استراتژیك به دنبال احیای دوباره خود هستند. وی گفته است: ما علائمی مبنی بر بهبود رفتار آمریكاییها ملاحظه نمیكنیم و احساس میكنیم این بحث از سوی آنها نه تنها صادقانه نیست بلكه فقط میتواند در آستانه انتخابات به عنوان برگ برنده برای آنان باشد.
اشاره نماینده اردبیل به اینکه آمریکا می خواهد در آستانه انتخابات از پرونده هسته ای ایران به عنوان برگ برنده استفاده کند تکرار افشاگری سایت ورد نت دیلی است.
به گزارش آسوشیتد پرس، کشتی هایی که از سوخت هسته ای استفاده می کنند، اغلب جنگی اند و ایران دست کم در حال حاضر چنین کشتی هایی ندارد. آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز در گذشته گفته است که استفاده از سوخت هسته ای برای کشتی های تجاری اقتصادی و مقرون به صرفه نیست.
جانشین فرماندۀ نیروی دریایی ارتش ایران، چهار ماه پیش گفت که ایران در مراحل ابتدایی طراحی یک زیردریایی اتمی است و غرب نیز در پی آن، در این خصوص ابراز نگرانی کرد. زیردریایی های هسته ای به سوختی نیاز دارند که خلوص آن بیش از بیست درصد باشد و غنای اورانیم مورد استفادۀ آنها بین بیست تا نود درصد باشد؛ یعنی همان درجۀ خلوصی که برای ساختن بمب اتم مورد نیاز است.
یادش به خیر آقای ماهاتیر محمد که به آقای ولایتی در تلویزیون ایران گفتگو داشتند، ماهاتیر بیچاره قاطی کرده بود میگفت من یه چیز میگم ایشون یک چیز دیگه جواب میده…. امیدوارم تو آمریکا همچین سوتی هایی نده چون قضیه شوخی بردار نیست
علی اکبرخان جون مادرت یه کاری بکن ، بهشون بگو غلط کردیم شکر خوردیم بیخیال شید دیگه تکرار نمیشه . اصلا
این طائب رو هم فرستادیم بیاد هرکاری که میخواین باهاش بکنین. دست خالی برنگردیا! بد خبر باشی میگم سهمیت رو
این فکر نادرستی است که فکر کنیم که دولت آمریکا با ایران مذاکره می کند و هم پیمانان قدیمی اش اسراییل و دنیای غرب را کنار می زند و به راحتی با ایران مذاکره می کند . این خیال خامی است.
اما می توان این مطلب را پذیرفت که سرمایه های بسیاری از ایرانیان در ایران و حتی بسیاری از کشورهای دیگر وجود دارد که می تواند در بازارهای آمریکا بسیار سودآور باشند .اگر ایران از مواضع اتمی خودش در این زمان کوتاه بیاید در یک مثلث سه ضلعی قدرت که تشکیل شده از دنیای غرب ، روسیه و آمریکا خرد می شود و با اسلحه ای به نام اسراییل نابود می شود . ولی اگر فعالیتهای اتمی ایران در بازار اقتصادی بتواند قابل توجیه شود مثل سوخت کشتی ها و دیگر کارهای اقتصادی هم منافع ایران تامین می شود و هم منافع ابرقدرتهایی که از ایران نگران هستند .
قدرت و سود اقتصادی می توانند هم پایه هم حرکت کنند ولی اگر تهدیدهای بی محتوای ایران و اقدامات بی ملاحظه ابرقدرتها ادامه یابد فقط فاجعه درست خواهد شد اوبامای دمکرات پای میزهای مذاکره همه چیز را می خواهد حل کند و این کار درستی است اما اگر پای همین میزهای مذاکره اشتباه کنیم از بین می رویم ما باید بدانیم پشت همه این مذاکرات چه تفکراتی آمیخته به واقعیت هستند و مواظب روباه سیاه آمریکایی باید باشیم متشکرم
علی جان مثلثی برای خرد شدن لازم نیست همین الان هم ایران خاک شیر شده با بی عقلی هندی کم
چرا فکر میکنید آمریکا یک کشور مستقل نیست و چرا اسرائیل رو همیشه دشمن میبینید؟ لابد بخاطر اینکه پیر انقلاب که علم اقتصاد رو مال خر قلمداد میگرد این حرف رو زده!
همه دنیا دارن بازی برد برد میکنند. ژاپن بیشترین ضربه نظامی رو از آمریکا خورد ولی الان که با آمریکا دست داده یک ابرقدرت اقتصادی شده. بدون ارتباط با دنیا باید با کله بریم تو شعب ابطالب در هزاروچهارصد سال پیش
درضمن تا وقتی ماشین نداری بنزین بدردت نمیخوره عزیز. حالا هی بگو میخوام غنی کتم. کشتی بسازم و از این شر و ور ها. کسی باورش نمیشه. حالا ما باید تمام ثروت خدادایمون رو از بین ببریم و مفت بدیم به چین و روسیه تا منافع ایران تامین بشه. بس کنید توروخدا. خسته شدیم از این مسخره بازیها
اسمت رو بزار علی اسلامی. بیشتر بهت میاد
منم کاملا با نظر ایران موافقم . ما خسته شدیم از این همه دشمن بازی. الان ژاپن با این همه پیشرفتش ادعای کدام دشمنی را با دیگران دارد . پیشرفت ژاپن خود چشم دشمنانش را کور می کند نه ادعاهای توخالیش.
1.امریکا روی اسب مرده شرط بندی نمی کنه!
2.امریکا فهمیده تحریم ها اثر کرده و خواهان جمع کردن کل بساط هسته ای می باشد و شاید موشک های برد بالا.
3.برای جلو گیری از درگیریه آینده با احمدی نژاد.
4.حکومت از شب عید می ترسه و رعشه به اندامشون افتاده.
halam bad shod az in siyasate kasif
طبیعتا چه رامنی بیاد چه اوباما .. ایران این وسط خرد میشه چرا که حیات ایران بر اساس دشمنی با اسرائیل و غرب است و غربی ها هم به خوبی این مسئله را میدانند بنابراین اگر ایران هم بخواهد تا ان حدی جلو برود که این حیات تهدید شود به مشکل شدیدتر و دردسر ساز تری مواجهه خواهد شد و ان از دست دادن حزب الله و نیروهای داخلی است که شعار خور شدند و محور مقاومت را تشکیل میدهند !
یادمان نرود که در زمان جرج بوش ایران در قویترین زمان خود بود … و در الان و با اوباما ایران در ضعیفترین نقطه تاریخی خود ایستاده است .. چرا ککه در ان زمان خاتمی رئیس جمهوری بود که بوسیله اهرم انسانیت افکار عمومی جهان را به سمتی برد که امریکا محکوم شد و این بار اوباما ایران را محکوم کرد … بنابراین اینکه اوباما قطعا از رامنی بهتر خواهد بود برای حکومت اشتباست چرا که اوباما به دنبال رای اوردن است و در صورت پیروزی در انتخابات فشارها افزایش پیدا میکند …
ساده انگارانه است که فرض کنیم فقط غنی سازی 90 درصد محور گفتگوها و تحریم ها باشد ! بلکه مسائلی چون منطقه خاورمیانه .. سیاست های مداخله جویانه .. به خطر افتادن حیات اسرائیل و ……… مسائلی هستند که حکومت باید کوتاه بیاید که شخصا بعید میدونم چنین اقدامی انجام شود مگر انکه باج مالی سنگینی دهند … و وقت بخرند برای کوتاه مدت .
در هر صورت شرایط بسیار پیچیده شده و حدس و گمان که چه میشود بسیار سخت تا حدی که بزرگترین سیاستمداران و کسانی که قدرت تجزیه تحلیل دارند نمیتوانند حدس بزنند .
پس شعارهای تند و تيز مرگ بر و… چی شد؟
مگر کاغذ پاره نبود؟!
طايب را چه پستي ميدهند؟ !
واقعا که دورويي و فريب مردم تا چه حد و بچه قيمتی ؟
شما تا الان این ساز رو می زدید که چرا ما با شیاطین کوچک مذاکره می کنیم اما به یکبار با شیطان بزرگ نه. حالا خائنانه وقتی اتفاقی اینچنین مهم در حال انجام است از طرف دیگر بام افتاده اید و حقوق هسته ای برایتان مهم شده! متاسفم که شما از خط و آرمانی که کربی و موسوی داشتند عدول کردید و به ریسمان بی بی سی و صدای آمریکا چنگ زدید!
جمع کن بابا شماها برای این که 2 روز بیشتر بچاپید به ابلیس هم حاضرید باج بدید ولی دیگه دستتون رو شده دیگه
امیدوارم این اظهار نظر مرا به هیچوجه دلیلی بر تایید سیاست کلی جمهوری اسلامی تلقی نفرمایید. اما آنچه مسلم است دوست و دشمن در صحنه بین المللی نمادهایی هستند که می توانند بطور مرتب در حال تغییر باشد. آنچه قابل تغییر نیست منافع ملی است. البته حتی منافع ملی هم در بلند مدت بر اثر تغییر اوضاع و احوال جغرافیایی و… قابل تغییر است. به همین جهت ما دشمنان دائمی و دوستان دائمی نمی توانیم داشته باشیم و اگر با آمریکا در حال خصومت بوده ایم نشان لج بازی و کج اندیشی رهبران و سردمداران ما بوده است. انصافا آمریکا در مقایسه با روسیه و انگلیس لططمات حیاتی به ایران نزده است و این سرمداران بخشی از موفقیت این انقلاب را نیز مدیون همین آمریکا هستند. حال هم بسیار خوب است که زمینه ایجاد روابط با آمریکا فراهم شود و بدیهی است که پاره ای از مذاکرات البته به صورت مخفی و محرمانه می بایستی صورت گیرد اما درنهایت چون صاحبان اصلی این سزرمین ما ایرانیان هستیم، این حق ماست که بالاخره از شرایط و توافقات انجام شده آگاه شویم. ای کاش این مذاکرات بیست یا حتی سی سال پیش انجام می شد و این همه لطمه نمی خوردیم. من حتی معتقدم با اسرائیل هم باید روابط سیاسی برقرار کنیم. اگر اعراب و اسراییل باهم اختلاف دارند، مربوط به خودشان است و بهتر است خودتان بدون دخالت دیگران به ویژه ما حل کنند. کما اینکه مشغول آن هستند. پاره ای از کشورهای عربی اسراییل را به رسمیت شناخته اند و آنوقت این وسط ما شده ایم کاسه داغ تر از آتش. حاکمیت هم سعی میکند ما را شتشتوی مغزی بدهد که حتما اسرائیل باید از نقشه جغرافیا محو شود. به من چه که اسرائیل چه کرده است. این اعراب اگر دوستان ما بودند خلیج فارس چند هزار ساله را تبدیل به عربی نمی کردند و بحرین را از ما نمی گرفتند و حال نیز مدعی این سه جزیره نمی شدند.
میبایست که روی شفافیت ایستاد و به آثار کارها توجه نمود. کارهایی که باعث شفافیت میشوند ، در جهت دموکراسی ، تولید نیرو میکنند.هر عملی که نیرویی در جهت دموکراسی را حذف نماید و نتواند در همان زمان نیرویی جایگزین و حتا بیشتر تولید نماید ، به سود دموکراسی نیست!
تغییرات با اعمال نیرو و انرژی صورت میپذیرد. در زمان تغییر یک گرایشی موجود است که برای آسان نمودن تشخیص، اشکال حامل معانی را اصل قرار میدهد. برای همین اینکه شخصی مانند آقای احمدینژاد خواستار شفافیت در امور زندانها و بازدید شده بیشتر از خود موضوع شفافیت و بازدید از زندان اهمیت مییابد. اگر گرایش منتقدین و اپوزیسیون این باشد، این امکان هم برای شخص و شکل ایجاد میگردد که خود را جایگزین آن معنی و اثر نماید. اگر این گرایش در منتقدین و اپوزیسیون نباشد ، اثر و معنی انرژی خود را به شکل و شخص نخواهند داد. بایستی آشکار و واضح و شفّاف باشد که منتقدین و اپوزیسیون از آثار عمل شفافیت و بازدید از زندان پشتیبانی میکنند. این مخصوصا در مورد نیروهایی درون کشور که معتقد به استفاده از ظرفیتهای درون حکومت هستند بیشتر معنی مییابد. چگونه است که در جاهایی از حکومت که مسئولیت ریشهای و اصلی در وضعیت اسفبار کشور دارند ، که احتمال نتیجه دهی آن کم است و باعث اتلاف انرژی و نیرو شده و از تولید نیروی جدید جلوگیری مینماید، هزینه میگردد. اما از عمل و آثار شفافیت حاصل از بازدید زندان پشتیبانی نمیگردد !
میبایست که روی شفافیت ایستاد و به آثار کارها توجه نمود. کارهایی که باعث شفافیت میشوند ، در جهت دموکراسی ، تولید نیرو میکنند. از نظر اخلاقی و در واقعیت نیز آشکار است که ریشه وضعیت کنونی ایران عمیق تر از آثار عملکرد دولت آقای احمدی نژاد است و او به هیچ عنوان به تنهایی مسول این وضعیت نیست.
بحران اصلی در ایران بحران دمکراسی است !
Ta zamani ke zendanha az degaranishan por mibashad, va edalat jaee dar Iran nadarad
nezam,,, kahist ,,, dar batlagh
این دیدار های مخفیانه با اون ماجرای پناهدگی آقای گلخن بان بیشتر می تونه در ارتباط باشه تا کل موضوع هسته ای. و در کل باید به آقای اوباما تبریک گفت که بلد هستند چطوری از یک حکومت فاسد در ایران حمایت بکنند که نه سیخ بسوزه نه کباب.
جدای از منافع و مضرات این پروسه باید توجه داشت که خامنه ای فاقد تعادل در تصمیم گیری است و آمریکائیها نیز به دفعات به این امر اشاره داشته اند. از سوی دیگر ، دیکتاتورها همیشه با توسل به خطر دشمن حقیقی یا فرضی به توجیه سرکوب ملت خود می پردازند و باید دید که خامنه ای حاضر است دست خود را از چنین حربه ای خالی کند تا مردم مقداری نفس بکشند. بعید می دانم . یا حسین میرحسین
فتنه سبز زنده
شما ها هنوز متوجه نشدید که با اولین و آخرین کسانیکه باید وارد مذاکره بشوید مردم و نماینده های آنها هست ؟
مرگ بر غارتگران جان و مال ملت
اقای خامنه ای با ادامه مخالفت با امریکا بدنبال یک هدف بزرگ بود. این هدف این بود تا به همه دنیا و بخصوص سیاستمداران ایران ثابت کند که حرف اخر و نهایی را او میزند و تمام صاحبمنصبان ایران هالویی بیش نیستند.
لذا به این طریق قدرت مطلق ایران را از خویش نمود و مردم ساده ایران فکر میکردند او نیت خیر دارد.
به شرف و ناموسم قسم، مردم به خواری و خفت و دریوزه گری افتادند و صبح تا شب به دنبال نان و نان به دنبال آنها.مردم رو خوار و ذلیلو بدبخت کرده اند این ایران ستیزان و دشمن اصلی مردم ایران.
اگر ما قدرت صنعتی و اقتصادی هستیم و بدنبال زیر دریائی اتمی هستیم چرا از عروسک گرفته تا شیر خشک و وسایل الکترونیکی و مخابراتی و صنعتی ابتدائی و بی ارزش را هم از چین میآوریم چنان به واردات وابسته ایم که با کم شدن صدور نفت ارزش دلار 4 برابر افزایش و تورممان سر به فلک زده و بیکاری بیداد میکند و اصلآ اگر پیشرفته ایم چرا اینقدر به چین و روسیه باج میدهیم
نهایت پیشرفتی که آقایان برای ما در نظر دارند همانا پیشرفتی در حد اتمی شدن و پیشرفتی در حد پاکستان و کره شمالی است والسلام
اگر به جای انکه این همه که برای مذاکرات هسته ای و مذاکرات های
دیگر وقت و انرزی و هزینه گذاشته بودند با ملت ایران مذاکره کرده بودند
مشکلات حل بود .
خوب معلومه اگر حکومتی مردم را به حساب نیاره و از مردم جدا بشه
باید همش بره با بیگانگان مذاکره بکنه
یک مثلی هست که میگویند که آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم
مردم را داخل کشور سرکوب میکنه بعد دنبال بیگانگان راه افتاده.
حیف از این انقلاب که بدست اینها افتاده.
آمریکا و کشورهای غربی خیلی کوچکتر از انی هستند
که با انها مذاکره بشه. اما افسوس که حکومتی فاسد و بی کفایت
بر مردم این کشور سایه انداخته است.
یکی از فاسدترین حکومتها در تاریخ ایران
دوستان عزیز ، این دفعه اول یا دوم نیست که نمایندگان ایران مخفیانه با هیئت های آمریکایی ملاقات میکنند. مهم هم نیست که ملت بدانند یا ندانند. چون اصلا واکنشهای ملت مهم نیست. آنها بر اساس سیاست روز خود و آنچه مصلحت نظام میخوانند اقدام میکنند. مذاکره با آمریکا هم به نفع خودشان و در جهت بقای خودشان هست ، نه به نفع ملت و درجهت آسایش و رفاه مردم بد بخت ایران
اگر موافق باشید منازعات خارجی به فرجام برسد نه انجام! ظریفی تفاوت را در این میبیند: فر یعنی شوکت و اگر در جام ریزند باشکوه خواهد بود، مثل شوکرانی که سقراط در جام ریخت و سرکشید و فلسفه را بر کشید. اما هجای اول در ترکیب انجام انصافا که بد جوری بد است. خدا نصیب مکناد که به انجام رسیم. ایدون باد
من فکر می کنم اگر مردم ایران را هم در جریان مذاکرات قرار ندهند ولی منطقی عمل کنند خوب است مثلا اگر بخواهند خیانت به میهن کنند کارشان چگونه خواهد بود رفتار هایی از گذشته انها در دست دارید بد نیست روشنگریها در این زمینه باشد
دیپلماسی ایرانی: ایالات متحده و ایران با وجود تکذیب مذاکرات پشت پرده؛ به این گفت و گو های محرمانه ادامه می دهند.
خبرگزاری دبلیو ان دی به نقل از یک مقام عالی در جمهوری اسلامی که البته نامی از وی نبرده این ادعا را مطرح کرده است.
این منبع آگاه که به دلایل امنیتی ناشناس مانده، می گوید
هیات هایی از دو طرف مذاکرات را در روز های آینده از سرخواهند گرفت و هدف
از این گفت و گو ها دستیابی به توافقی است که بتواند پیش از انتخابات ریاست
جمهوری 6 نوامبر آمریکا اعلام شود.
این منبع آگاه ادعا می کند دولت اوباما پیش از انتخابات
ریاست جمهوری به یک پیروزی دیپلماتیک نیاز دارد چرا که حمله انجام شده علیه
سفارت آمریکا در لیبی و کشته شدن سفیر آمریکا و 3 آمریکایی دیگر انتقاد
هایی را متوجه اوباما کرده و برخی وی را به ناتوانی در حفاظت از دیپلمات ها
در کشورهای دیگر متهم می کنند.
به گفته وی در صورتی که اوباما پیروز انتخابات نباشد به
نظر نمی رسد با توافقی که پس از انتخابات اعلام شود، موافقت صورت گیرد .
چرا که ایران خواستار تضمین کتبی در عمل به تعهدات از سوی دولت اوباما است.
این منبع آگاه ادعا می کند دولت اوباما پهپاد آر کیو 170 را که سال گذشته
در ایران ناچار به فرود شد منهدم نکرد، چرا که گمان می کرد این اقدام به
مذاکرات پشت پرده آسیب بزند.
گزارش ها حاکی از آن است که تا امروز این مذاکرات فراتر
از برنامه های هسته ای ایران پیش رفته و مسائلی نظیر آمریکای لاتین، خلیج
فارس و سوریه را نیز شامل شده است. در مورد سوریه هم اکنون دولت اوباما از
درخواست کناره گیری اسد از قدرت کوتاه آمده است. این در حالی است که تهران
متحد بشار اسد درسوریه به شمار می رود و خواستار باقی ماندن وی در قدرت
است. از سوی دیگر گفته می شود مشوق هایی نیز در این مذاکرات برای ایران در
نظر گرفته شده که در زمان مناسب اعلام خواهد شد.
منابع خبری بر این باورند که درز این اطلاعات از مذاکرات
پشت پرده به بیرون و رسانه های بین المللی، اختلاف نظرهایی را در ایران
پدید آورده است. برخی می گویند آمریکایی ها پالس هایی را از ایران دریافت
کرده اند که نشان می دهد شاید دولت احمدی نژاد پیش از موعد مقرر به کار خود
پایان دهد. برخی بر این گمانند که مقام معظم رهبری نظر مساعدی در مورد
نامزدی علی اکبر ولایتی برای انتخابات ریاست جمهوری دارد. وی پیش تر وزیر
امور خارجه ایران بوده و هم اکنون نیز سمت مشاور مقام معظم رهبری در امور
بین الملل را بر عهده دارد. همین احتمال تغییر زودهنگام رئیس جمهور ایران
موجب شده است که مقامات آمریکایی تعلیق کوتاهی را در مذاکرات ایجاد کنند.
ولایتی که نامش در پرونده بوینس آیرس مطرح است و به زودی
نیز تهران و آرژانتین قصد دارند مذاکراتی در این زمینه برگزار کنند در گفت و
گو با مشرق ادعای مذاکره وی با مقامات آمریکایی را تکذیب کرده است. وی
همچنین پیش بینی کرد میت رامنی ار پتانسیل لازم برای پیروزی در انتخابات
ریاست جمهوری آمریکا برخوردار نیست و احتمالا باراک اوباما پیروز انتخابات
خواهد بود.
این در حالی است که روزنامه کیهان نیز با چاپ گزارشی سعی کرده است مذاکرات پشت پرده ایران و آمریکا را تکذیب کند.
هرچند علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران می گوید
چیزی به اسم مذاکره با آمریکا وجود ندارد اما کاخ سفید ضمن تکذیب توافق
برای مذاکره می گوید برای گفت و گو های رو در رو با تهران آمادگی دارد.
آنگونه که دبلیو ان دی گزارش داده در تاریخ های 4 ، 9 و
24 اکتبر نشست های محرمانه ای در واشینگتن و دوحه پایتخت قطر بین مقامات
ایرانی و آمریکای برگزار شده است. گفته می شود که در نشست قطر طرف آمریکایی
از هیات مذاکره کننده ایرانی شامل ولایتی خواسته پیش از انتخابات آمریکا
اعلام کند در برنامه های غنی سازی خود محدودیت هایی ایجاد می کند تا اوباما
بتواند از این کارت برای پیروزی در انتخابات استفاده کند. چرا که در صورت
رامنی وی با سیاست های اسرائیل و احتمال اقدام نظامی علیه ایران هماهنگی
بیشتری خواهد داشت. در مقابل این همکاری ایران، طرف آمریکایی نیز مشوق لغو
تحریم ها را پیشنهاد داده است.
درز اخبار مربوط به این نشست های پشت پرده تکذیبیه های آمریکا، ایران و حتی قطر را نیز به همراه داشت.
این در حالی است که سخنگوی وزیر امور خارجه روسیه نیز روز
پنجشنبه اعلام کرده بود نه تنها این مذاکرات پشت پرده انجام نشده بلکه
نیازی به این گفت و گوهای محرمانه نیست. به گفته وی مذاکرات دوجانبه با
آمریکایی ها بر سر برنامه های هسته ای ایران برای هیچ یک از طرف ها ارزشی
ندارد.
دوستان محترم کلمه – چرا خبری را که بی اساس و بی پایه این طور بزرگ میکنید و آبروی سیاسی جنبش سبز را به خطر می اندازید؟ تا انجا که من میدانم این خبر را یک سایت جمهوریخواه امریکا که معروف به شایعه پراکنی است منتشر کرد. شما چرا این طور غیر مسئولانه برخورد میکنید. تقاضا دارم از شایعه پراکنی خودداری کنید.