شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.

» ادامه جنگ داخلی در خیابان های حلب/ اخبار ضد و نقیض در مورد ایرانیان ربوده شده در سوریه

دوشنبه, 6 آگوست, 2012

چکیده : جنگ داخلی در شهر حلب همچنان ادامه دارد بر اساس گزارش ها 20 هزار نفر از نیرو های ارتش سوریه در این شهر مستقر شده اند. ارتش منطقه‌ صلاح‌الدین این شهر میلیونی را با توپخانه زیر آتش گرفته است. ناظران حقوق بشر سوریه در لندن اعلام کرده اند که در منطقه‌ صلاح‌الدین جنگ خیابانی برقرار است.


کلمه-گروه بین الملل:

جنگ داخلی در شهر حلب همچنان ادامه دارد بر اساس گزارش ها 20 هزار نفر از نیرو های ارتش سوریه در این شهر مستقر شده اند. ارتش منطقه‌ صلاح‌الدین این شهر میلیونی را با توپخانه زیر آتش گرفته است. ناظران حقوق بشر سوریه در لندن اعلام کرده اند که در منطقه‌ صلاح‌الدین جنگ خیابانی برقرار است.

به گفته شاهدان عینی ارتش سوریه برای درهم کوبیدن مواضع مخالفان از توپخانه، هواپیماها و هلیکوپترهای جنگی استفاده می‌کند. با این حال، بر تعداد مخالفان مسلح دولت در حلب نیز اضافه شده است و آنها هم در حال استقرار و سنگر گرفتن در شهر بوده‌اند.

به گزارش کلمه، دو هفته از آغاز درگیری ها در شهر حلب می گذرد ولی تلاش‌های نیروهای ارتشی برای بیرون راندن مخالفان تاکنون بی‌نتیجه مانده و شورشیان حتی موفق شده‌اند مناطق تحت کنترل خود را در حلب گسترش دهند.

گفته می‌شود که احتمال زیادی دارد ارتش به زودی به یورشی همه‌جانبه به مواضع مخالفان در این شهر دست بزند. یکی از فرماندهان نظامی مخالفان دولت به خبرگزاری رویترز گفته است که پیکارجویانش برای حمله‌ای سخت آماده می‌شود.

ایرانیان ربوده شده، زائر یا وابسته سپاه؟

روز شنبه 14 مرداد پس از انتشار خبر ربوده شدن تعدادی از ایرانیان در سوریه، سفارت ایران در سوریه نیز تائید کرد که ۴۸ ایرانی در مسیر فرودگاه دمشق در سوریه ربوده شده اند. بر اساس گزارش‌ها، این افراد سوار یک اتوبوس بودند و در منطقه زینبیه به سمت فرودگاه بین المللی دمشق، ربوده شدند.

چند ساعت بعد ریاض اسعد فرمانده ارتش آزاد سوریه در مصاحبه با رسانه ها اعلام کرد که افراد این ارتش نقشی در ربودن زائران ایرانی در دمشق نداشته اند و او با تعرض به افراد غیرنظامی و غیرسیاسی مخالف است. اما در عین حال افزود که به عقیده او زائر ایرانی در کار نیست بلکه عناصر اطلاعاتی و افسران نظامی ایرانی اند که در پوشش زائر و غیره در سوریه فعالند.

مهدی شهسواری مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت گفت که زائران ایرانی ربوده شده در سوریه به صورت شخصی به این کشور سفر کرده بودند. به گفته او، باتوجه به شرایط ویژه سوریه ایران زائری در این کشور ندارد با این حال از طریق وزارت امور خارجه و سفارت ایران در سوریه این مسئله را پیگیری می‌کنیم.

اما روز یکشنبه 15 مرداد فرستنده‌ تلویزیونی العربیه ویدیویی یک دقیقه‌ای را پخش کرد که در آن ۴۸ ایرانی ربوده شده در سوریه را نشان می‌دهد. به گفته‌ یکی از نظامیان ارتش آزاد سوریه، در میان ایرانیان ربوده‌شده وابستگان سپاه پاسداران نیز وجود دارند. در این ویدیو گروهی دیده می‌شود که در زیر پرچم قدیمی سوریه نشسته‌اند. این پرچم اکنون به نماد شورشیان سوریه تبدیل شده و در کنار این افراد چند فرد مسلح نگهبانی می‌دهند.

در مقابل این گروه یکی از فرماندهان ارتش آزاد سوریه ایستاده است. او به مردی از میان گروه اشاره می‌کند و این مرد اوراق شناسایی خود را تحویل می‌دهد. این اوراق به دوربین نشان داده می‌شوند و ظاهرا نشان‌دهنده عضویت او در سپاه پاسداران است. تا کنون شبکه خبری و تلویزیون العربیه چندین ویدیو اینچنینی پخش کرده است که در آن کارت پایان خدمت سربازی ایرانیان به عنوان کارت عضویت در سپاه و یا نیرو های مسلح نشان داده می شود. هنوز منابع بی‌طرف نتوانسته‌اند موثق بودن این ویدیو را تایید کنند.

دولت ایران از ترکیه و قطر خواسته است که برای آزادی زائران ایرانی تلاش کنند. گزارش‌های رسمی نشان می دهد که تا پیش از بحران در سوریه سالانه ۷۰۰ هزار زائر ایرانی برای زیارت به سوریه سفر می کردند اما با افزایش درگیری ها تعداد زائران به شدت کاهش پیدا کرده است. پیش از این نیز تعدادی از ایرانیان از سوی مخالفان دولت سوریه ربوده شده بودند.

ایران و سوریه دو متحد استراتژیک یکدیگر در منطقه خاورمیانه محسوب می شوند که از ابتدای انقلاب روابط محکم و پایداری با هم داشته اند. از زمان آغاز اعتراضات در سوریه و سرکوب شدید معترضان از سوی حکومت بشار اسد، ایران و روسیه از مهمترین متحدان و حامیان حکومت او بوده اند.

 

ژنرال نیروی هوایی سوریه به ترکیه پناهنده شد

به گزارش رسانه‌های ترکیه محمد احمد فاریس، ژنرال نیروی هوایی و نخستین فضانورد سوریه به دلیل وخامت اوضاع در سوریه میهن خود را ترک کرده و روز یکشنبه به ترکیه پناهنده شده است.

خبرگزاری نیمه دولتی آنادولو ترکیه گزارش می‌دهد که ژنرال فاریس که در سال ۱۹۵۱ در حلب زاده شده، پیش از فرار برای آخرین بار از زادگاه خود دیدن کرده و در آنجا به نشانه‌ همبستگی با مخالفان رژیم بشار اسد، از پایگاه اصلی ارتش آزاد سوریه در این شهر نیز دیدن کرده است.

به گزارش خبرگزاری آنادولو این ژنرال متمرد تا کنون سه بار تلاش کرده بود از سوریه فرار کند و بار چهارم موفق شده است. فاریس نخستین فضانورد سوریه است که در سال ۱۹۸۷ به همراه تیمی از فضانوردان شوروی با موشکی به فضا پرتاب شد و از ایستگاه فضایی “میر” (صلح) دیدن کرد.

هماهنگی آمریکا و ترکیه

با توجه به وخامت روزافزون اوضاع سوریه، ایالات متحده‌ی آمریکا در تلاش است سیاست‌های خود را در رابطه با بحران سوریه با همسایه‌ی این کشور ترکیه هماهنگ کند. به گزارش دویچوله، سخنگوی هیلاری کلینتون اعلام کرد که وزیر امور خارجه‌ آمریکا که هم اکنون در سفر آفریقاست، روز شنبه‌ هفته‌ی آینده دراستانبول با دولتمردان ترکیه دیدار و درباره‌ی افزایش خشونت‌ها در سوریه گفت‌وگو خواهد کرد.

به گزارش خبر آنلاین، علی لاریجانی، رئيس مجلس شورای اسلامی، در آغاز جلسه‌ علنی روز یکشنبه‌ مجلس با اشاره به استعفای کوفی عنان و تماس‌های مقامات آمریکایی با برخی سیاستمداران در منطقه گفت: «این اقدامات حکایت از نقشه‌ی جدید شروران بین‌المللی دارد».

لاریجانی خطاب به آمریکا و کشورهای غربی افزود: «حداقل پایبند به همان شورای امنیت نیم‌بند خود باشید. وقتی شورای امنیت هنوز مصوبه‌ای ندارد دخالت شما در سوریه چیزی جز شرارت بین‌المللی است؟».