چکیده : هزاران اردني در پايتخت اين كشور با سر دادن شعار "اراده مردم پيروز ميشود" در اين تظاهرات شركت كردند و در حالی که نوشتههايي حاوي "نه به افزايش قيمت، آري به تغيير روش سياسي و اقتصادي"، "نه به فساد، آري به بازپس گيري اموال غارت شده" در دست داشتند، شعار "مردم خواهان اصلاح نظام هستند" را سر دادند.
هزاران معترض اردني با برگزاري تظاهراتي در روز جمعه با عنوان “اراده مردم پيروز ميشود” با استقبال از پيروزي محمد مرسي در انتخابات رياست جمهوري مصر خواهان تحقق اصلاحات سياسي و اقتصادي در كشورشان شدند.
به گزارش ایسنا، هزاران اردني در پايتخت اين كشور با سر دادن شعار “اراده مردم پيروز ميشود” در اين تظاهرات شركت كردند و به مردم مصر و محمد مرسي، رئيس جمهوري منتخب اين كشور به دليل پيروزي در انتخابات تبريك گفتند و شعارهاي “هزاران درود و هزاران سلام بر مرسي” را سردادند.
در اين تظاهرات كه بنا به درخواست جنبشهاي اسلامگرا و احزاب مخالف اردن برگزار شد معترضان خواهان اتخاذ اقدامات سياسي و اقتصادي گسترده و مبارزه جدي با فساد شده و نارضايتي خود را نسبت به افزايش قيمتها اعلام كردند.
آنها نوشتههايي حاوي “نه به افزايش قيمت، آري به تغيير روش سياسي و اقتصادي”، “نه به فساد، آري به بازپس گيري اموال غارت شده” در دست داشته و شعار “مردم خواهان اصلاح نظام هستند” را سر دادند.
تظاهرات مشابهي نيز در اربد، الكرك، الطفيلة و معان با حضور صدها تن شكل گرفت. مخالفان اردني كه اقدامات اعتراض آميز خود را از ژانويه 2011 آغاز كرده و خواهان اجراي اصلاحات در قانون اساسي كه به شكل گيري دولت و پارلمان منتخب ميانجامد شدند.
پيش از اين دولت اردن قيمت برخي از فرآوردههاي نفتي را افزايش داد و تعرفه برق را در بخشهاي صنعتي، بازرگاني و گردشگري بالا برده بود. دولت اين كشور در تلاش است تا براي جلوگيري از كسري بودجه، قيمت كالاها و مالياتها را افزايش دهد.
دولت اردن همچنين سعي دارد تا انتخابات پارلماني را در موعد مقرر برگزار كند چرا كه ملك عبدالله دوم، پادشاه اردن بر لزوم اجراي انتخابات تا پيش از پايان سال جاري تاكيد كرده است.