شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.

» کارگران زیر خط فقر؛ قدرت خرید باز هم کاهش می یابد

سه‌شنبه, 12 ژوئن, 2012

چکیده : در صورت اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها، قدرت خريد جامعه كارگري بيش از 20 درصد كاهش يابد.


یک کار‌شناس اقتصادی اعلام کرد: با افزایش ۳۰ درصدی قیمت نان قدرت خرید جامعه کارگری ۱۵ درصد كاهش یافته است.

مهدی تقوی در تشريح اين مساله به ايلنا گفت: با توجه به اینکه نان ۵۰ درصد اقلام مصرفی خانوارهای کارگری کشور را تشکیل می‌دهد، در پی افزایش 30 درصدي قیمت نان، قدرت خرید جامعه کارگری 15 درصد کاهش مي‌یابد.

او ضمن رد اظهارات مطرح شده مبنی بر اثرات افزایش دستمزد کارگران نانوا در قیمت نان گفت: قیمت نان به دلیل افزایش نهاده‌های تولید افزایش یافته که پیش بینی می‌شود روند فزاینده آن همچنان در ماه‌های آتی ادامه یابد.

این کار‌شناس اقتصادی در ادامه یاد آور شد: با توجه به اینکه تعداد زیادی از کارگران بر مبنای پایه دستمزد، یعنی ۳89 هزار تومان دستمزد دریافت می‌کنند از این رو می‌توان گفت که عمده کارگران ایران هم‌اکنون زیر نرخ خط فقر گذران معیشت می‌کنند.

تقوي با اشاره به ارایه آمارهای نادرست اشتغالزایی از سوی دولت گفت: تمامی آمار‌ها و علایم و شواهد نشان می‌دهد که دولت با ادعای واهی سعی دارد سیاست‌های اقتصادی کشور را مثبت نمايش دهد.

او عدم پرداخت یارانه واحدهای تولیدی کشور كه تعهد اجراي فاز اول هدفمندي يارانه‌ها بوده است را موجب بروز بحران در این واحدها‌ اعلام کرد و گفت: در صورت تداوم وضعیت بحرانی اقتصاد کشور پیش‌بینی می‌شود روند اخراج کارگران روز‌به‌روز در ایران افزایش یابد.

اين كارشناس اقتصادي پيش‌بيني كرد در صورت اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه‌ها، قدرت خريد جامعه كارگري بيش از 20 درصد كاهش يابد.