شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.

» مدارس اسلامی می شوند؛ راه اندازی 1800 مدرسه پیش حوزوی در کشور

شنبه, 19 می, 2012

چکیده : راه‌اندازي مدارس وابسته به حوزه‌هاي علميه، از تكذيب در سال 88، افتتاح 30 مدرسه در سال 89، توسعه 100 مدرسه در سال 90 به راه‌اندازي 1800 مدرسه پيش‌حوزوي در سراسر كشور رسيده است.


راه‌اندازي مدارس وابسته به حوزه‌هاي علميه، از تكذيب در سال 88، افتتاح 30 مدرسه در سال 89، توسعه 100 مدرسه در سال 90 به راه‌اندازي 1800 مدرسه پيش‌حوزوي در سراسر كشور رسيده است.

روند صعودي حضور و فعاليت اجرايي حوزويان در آموزش و پرورش امروز به بالاترين حد خود رسيده است. به طوري‌كه معاون تبليغ و آموزش‌هاي كاربردي حوزه‌هاي علميه از راه‌اندازي 1800 مدرسه پيش‌حوزوي يا «مدرسه امين» با مديريت 300 مدرسه علميه در سراسر كشور خبر مي‌دهد. طرحي كه به موجب آن قرار است تعدادي از مدارس كشور در قالب سه مدرسه ابتدايي، راهنمايي و دبيرستان دخترانه و پسرانه با استفاده از ظرفيت‌هاي تربيتي حوزه‌هاي علميه در كنار آموزش عمومي دروس مدارس اقدام به تدريس علوم ديني به دانش‌آموزان کنند.

اين مساله بيش از آنكه در راستاي سياست‌هاي آموزشي وزارت آموزش‌وپرورش باشد، ناشي از «درهاي باز آموزش‌وپرورش براي حوزه علميه» و «اعلام آمادگي تمام‌قد حوزه علميه و معاونان آن براي همكاري با آموزش‌وپرورش» است. چرا كه روز گذشته مدير حوزه علميه قم در ششمين نشست سالانه همكاري‌هاي حوزه و آموزش‌وپرورش گفت: حوزه علميه و معاونان آن تمام‌قد براي همكاري با آموزش‌وپرورش اعلام آمادگي مي‌كنند. همچنين حجت‌الاسلام دكتر ذوعلم دبير سابق ستاد همكاري‌هاي حوزه علميه و آموزش‌وپرورش عنوان كرد: امروز درهاي آموزش‌وپرورش روي حوزه‌هاي علميه باز است و عزم جدي براي برداشتن گام‌هاي بلندتر در راستاي ايجاد زيرساخت‌هاي تعليم و تربيت ديني محسوس است.

شرق نوشت: تداوم سياست افزايش سهم حوزه‌هاي علميه در اجراي سياست‌هاي آموزش‌وپرورش و آموزش عالي در شرايطي است كه هدف غايي اين اقدامات با توجه به اظهارنظر‌هاي مطرح‌شده «ايجاد زيرساخت‌هاي تعليم و تربيت ديني» در مدارس است. با اين حال حجت‌الاسلام نبوي معاون تبليغ و آموزش‌هاي كاربردي حوزه‌هاي علميه با اشاره به استقبال مردم از اين مدارس اظهار داشت: در سال گذشته 32 مدرسه از اين مدارس راه‌اندازي شده‌اند و در سال‌جاري تعداد اين مدارس به 80 مدرسه افزايش خواهد يافت. وي ادامه مي‌دهد: انتخاب هيات امنا و مدير مدرسه بر عهده حوزه و پرداخت هزينه‌هاي عوامل مدارس، مدير و معلمان بر عهده آموزش‌وپرورش است، مديران اين مدارس نيز از ميان افراد فرهنگي يا حوزوي متدين و دقيق انتخاب مي‌شود. وي با اشاره به موضوعاتي كه قرار است در اين مدارس به دانش‌آموزان تدريس شود، مي‌افزايد: در اين مدارس دانش‌آموزان با اجراي برنامه‌هاي تربيتي و ديني با مباني ديني همچون خواندن نماز، شيوه صحيح وضو گرفتن، احترام به پدر و مادر و مانند آن در مدارس امين آشنا خواهند شد.

اجراي 24‌هزار برنامه حوزه‌هاي علميه در مدارس

نبوی تاكيد مي‌كند: برنامه‌هاي تربيتي و فرهنگي اين مدارس تدوين و ارايه شده است. اين طرح كاملا بومي و ابداعي است و به جاي اينكه بگوييم لازم است دانش‌آموزان به تمامي شاخصه‌هاي تربيت ديني دست پيدا كنند، گفته‌ايم يك دانش‌آموز لازم است به 10 شاخص تربيت ديني همچون اعتقاد به خدا، حجاب، راستگويي و مانند آن برسد و راه‌هاي رسيدن به آن را هم بيان كرده‌ايم. وي با بيان اينكه در قراردادهايي كه با آموزش‌وپرورش داشته‌ايم، مبلغان با حضور در مدارس به تبليغ دين و ارشاد دانش‌آموزان پرداخته‌اند و در سال 1389 مبلغان اين معاونت بيش از 24‌هزار برنامه در مدارس سراسر كشور اجرا كرده‌اند، ادامه مي‌دهد: همچنين برنامه‌ريزي كرده‌ايم دانش‌آموزان با مفاهيمي همچون صله رحم، صدقه دادن و كمك به نيازمندان و مفاهيمي همچون آن به صورت ضمني آشنا شوند.

اسلامي كردن علوم خواسته آموزش‌وپرورش از حوزه

معاون وزير و رييس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي نيز در ادامه در ششمين نشست سالانه همكاري‌هاي حوزه و آموزش‌وپرورش با بيان اينكه اسلامي كردن جوهره علوم، خواسته آموزش‌وپرورش از حوزه‌هاي علميه است، مي‌گويد: دانش‌آموز در سند تحول بنيادين به گونه‌اي تعريف شده كه بتواند به مراتبي از حيات طيبه برسد. رييس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي با اشاره به اينكه كتاب مفاتيح‌الحيات حضرت آيت‌الله جوادي‌آملي امسال در نمايشگاه كتاب با استقبال وسيعي روبه‌رو و يكي از پرفروش‌ترين كتاب‌ها بود، تصريح كرد: اين كتاب مي‌تواند يكي از منابع توليد محتوا براي برنامه درسي باشد. وي با تاكيد بر ارايه محتواي آموزشي و توزيع علوم توليد‌شده توسط حوزه و دانشگاه افزود: آموزش‌وپرورش براساس شناخت زبان نسل جديد، روان‌شناسي تعليم و تربيت و برخورداري از تخصص مديريت رفتار، هنرمندانه منابع توليدي را به نونهالان، نوجوانان و جوانان آموزش مي‌دهد. رييس سازمان پژوهش و برنامه‌ريزي آموزشي با اشاره به اينكه حوزه‌ها بايد در اسلامي كردن علوم ورود پيدا كنند و كارهاي تبليغي جزو وظايف عمومي حوزه‌هاي علميه به‌شمار مي‌رود، افزود: آموزش‌وپرورش در دوره دكتر حاجي‌بابايي گام‌هاي بلندي در حوزه مدارس قرآني و تعظيم شعاير ديني و مذهبي برداشته است كه اين نشان از عزم آموزش‌وپرورش در بهره‌مندي حداكثري از آموزه‌هاي اسلامي در موضوع تعليم و تربيت است.

ايجاد 10‌هزار مدرسه قرآني در كشور

علاوه بر ايجاد مدارس وابسته به حوزه‌هاي علميه و اجراي 24‌هزار برنامه فرهنگي از سوي حوزه‌هاي علميه در مدارس با هدف ايجاد زيرساخت‌هاي تعليم و تربيت ديني، ايجاد مدارس قرآني نيز از ديگر اقدامات آموزش‌وپرورش براي اجراي سياست‌هاي خاص خود است. وزير آموزش‌وپرورش با بيان اينكه در كلان كار و در كشور مدارس قرآن از 10‌هزار عدد افزايش پيدا كرده است، به خبرگزاري دانش‌آموزان ايران (پانا) مي‌گويد: اين مدارس در طول دو سال گذشته خوب عمل كرده‌اند و در بعضي جاها بيش از حد معمول كار انجام داده و در برخي جاها ممكن است كمتر باشد اما در كلان كار در كشور مدارس قرآن از 10‌هزار عدد افزايش پيدا كرده است.

«حاجي‌بابايي» تاكيد مي‌كند: نقايصي را در نيروي انساني داشتيم كه امسال با جذب پنج‌‌هزار نفر از قاريان و نخبگان قرآني كه جذب در استان‌ها كرديم، آن مشكلات را هم برطرف كرديم. وزير آموزش‌وپرورش با اشاره به اينكه در ارايه نتيجه كيفيت مهم است، تصريح مي‌كند: هركسي استانداردها را كسب كند او ملاك است؛ يعني در ثبت‌نام طرح ملي حفظ قرآن كريم 5/3‌ميليون نفر ثبت‌نام كرده‌اند و وقتي كه كارها را انجام مي‌دهيم و هركسي بتواند از نظر تخصص به آن جايگاه برسد، آن عدد ملاك حافظان قرآن خواهد بود.