چکیده : اقدام به انحلال خانه سینما در راستای سیاست دولت در حذف کلیه نهادهای قانونی صورت می گیرد. این در حالی است که گروه ها و احزاب سیاسی غیر همسو نیز بطور غیرقانونی اجازه فعالیت ندارند.
کلمه – سرویس فرهنگی: در پی اقدام غیرقانونی دولت در انحلال خانه سینما، شمقدری تصمیم وزیر ارشاد را ” انقلابی وقانونی” خواند.
شمقدری چندی پیش نیز گفته بود که “تخصیص بودجه به نهادی همچون خانه سینما نیازمند ساماندهی این صنف سینمایی به لحاظ قانونی است. پایبندی به قوانین یك اصل است و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به درستی به مبانی قانونی پایبند هستند.
این مشاور هنری احمدی نژاد این نهاد مدنی را ” سیاسی” خوانده و خواستار انحلالش شده بود.
او که اینک در برنامه سینمای هفت سخن می گفت ادعا کرد در طول شش ماه گذشته تلاش جدي داشتيم تا مشكلات حل شود اما اينگونه نشد. واقعيت اين است كه در اساسنامه سال 87 كه توسط رضا ميركريمي امضا شده؛ دو بند “اعتقاد به قانون اساسي و نظام جمهوري اسلامي” حذف شده است درحاليكه اگر اساسنامه سال 83 ملاك بود؛ اين مشكلات به وجود نميآمد.
شمقدري با اشاره به تصميم وزير ارشاد گفت: ما مخالف فعاليت صنوف نيستيم اما تصميم وزير ارشاد؛ يك تصميم انقلابي و قانوني است. دو هفتهي تمام ما با مديران خانهي سينما تماس ميگرفتيم و از آنها ميخواستيم كه فرافكني نكنند و به قانون احترام بگذارند و به قانون تمكين كنند. قبل از بحث انحلال؛ ما به دنبال گفتگو بوديم. اما امروز بايد براي شرايط جديد گفتگو كرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز طي سخناني گفت: روند رسيدگي به خانه سينما يك فرايند طولاني است. پيش از اين به آنها اعلام شده بود كه اساسنامه در شوراي فرهنگ عمومي مورد تاييد نيست حتي اعلام كرديم كه بياييد اساسنامه را اصلاح كنيم ولي آنها قبول نكردند تا اينكه شوراي فرهنگ عمومي جلسه بعدي را تشكيل داد و اساسنامه را باطل كرد.
گفتنی است محمد مهدی عسگر پور ، مدیر عامل خانه سینما ، قبلا گفته بود که موضوع انحلال خانه سینما را از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری می کند. وی با رد ادعاهای مطرح شده گفته بود: “در این دو سه سال اتهامات و هوچیگریهایی به راه انداختند و همیشه نتیجه وزنکشیها مشخص بوده و بارها اتفاق افتاده است اما بیتدبیری در جایی به اوج میرسد که در این روزگار شکایت صورت گرفته است اما تا زمان دادگاه هم صبر نمیکنند. من همیشه برای شأن مسئولان حرمت قایل بودم اما گویا نمیخواهند حرمتی قایل باشیم.
اقدام به انحلال خانه سینما در راستای سیاست دولت در حذف کلیه نهادهای قانونی صورت می گیرد. این در حالی است که گروه ها و احزاب سیاسی غیر همسو نیز بطور غیرقانونی اجازه فعالیت ندارند.