شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.

» محسنی اژه ای: تحریم انتخابات جرم است

دوشنبه, 2 ژانویه, 2012

چکیده : در حال حاضر علاوه بر بیانیه سی ونه زندانی سیاسی، گروه ها و احزاب اصلاح طلب از شرکت در انتخابات امتناع کرده و شرایط را برای برگزاری انتخابات مناسب نمی دانند.


در حالی که کوچکترین نشانه ای برای برگزاری انتخابات با حداقل استاندارد وجود ندارد، محسنی اژه ای می گوید تحریم انتخابات جرم و از مصادیق اقدام علیه امنیت ملی است.

غلامحسين محسني اژه‌اي درباره‌ افرادي كه بحث تحريم انتخابات را مطرح مي‌كنند، گفت: اگر صحبت‌هاي افرادي امنيت را به خطر بيندازد و اين افراد دعوت به اغتشاش كنند طبيعتا اين اقدام جرم است اما اگر فردي بخواهد تصميم خود يا گروهش را درباره‌ انتخابات مطرح كند، بحث ديگري است.

وي ادعا کرد که اين انتخابات هم مثل انتخابات‌هاي گذشته پرشور و بانشاط خواهد بود و البته طبيعي است انتخابات مجلس با انتخابات رياست جمهوري متفاوت باشد. اينكه كساني بيايند و تحريم كنند به نظر مي‌رسد چيزي جز روسياهي براي خودشان ذخيره نمي‌كنند.

به گزارش ایسنا، اژه ای در پاسخ به اين سوال كه «آيا اظهار نظر سياسيوني كه چه در زندان چه در بيرون از زندان انتخابات را تحريم مي‌كنند، جرم است؟»، اظهار كرد: مصاديق جرم در اين موارد در قانون انتخابات پيش‌بيني شده است. اگر مسائلي به نحوي از انحاء به امنيت كشور ضربه بزند، تهديد شود و يا دعوت به اغتشاش شود، طبيعتا جرم است اما اگر فردي تصميم خود يا گروهش را درباره‌ انتخابات مطرح كند بحث ديگري است.

در حال حاضر علاوه بر بیانیه سی ونه زندانی سیاسی، گروه ها و احزاب اصلاح طلب از شرکت در انتخابات امتناع کرده و شرایط را برای برگزاری انتخابات مناسب نمی دانند.


تحریم انتخابات جرم است

محسني‌اژه‌اي هم‌چنين در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه «به سايت‌هاي اينترنتي دستور داده شده است هرگونه تبليغي براي تحريم انتخابات در اين سايت‌ها شد برابر قانون جرايم رايانه‌اي جرم است. اين مساله را تاييد يا تكذيب مي‌كنيد؟» تصريح كرد: در زمان برگزاري انتخابات اگر از طريق مطبوعات، فضاي سايبري و تريبون‌هاي مختلف مطالبي مطرح شود كه بر اساس قانون، اقدام عليه نظام يا امنيت كشور و افراد باشد يا تهديدي براي امنيت كشور محسوب شود، قطعا با برخورد مواجه خواهد شد؛ در غير اين صورت با آن برخوردي نمي‌شود.

وي ادامه داد: در خصوص مسائل سايبري كارگروهي در قانون پيش‌بيني شده است كه طبق آن مصاديق مجرمانه توسط هياتي تعيين و ابلاغ مي‌شود. چنانچه عمل انجام شده جزو يكي از اين مصاديق باشد، قابل تعقيب است؛ در غير اين صورت قابل تعقيب نيست.

رسيدگي به جرايم انتخاباتي با قوه قضاييه است

خبرنگاري در مورد اظهارات رييس قوه قضاييه مبني بر عدم دخالت دستگاه قضايي در انتخابات سوال كرد كه محسني اژه‌اي پاسخ داد: وظايفي را قانون انتخابات بر عهده قوه قضاييه گذاشته است؛ كما اينكه دستگاه‌هاي ديگر، هيات‌هاي اجرايي، وزارت كشور و شوراي نگهبان وظايفي در اين عرصه دارند. چند وظيفه در خصوص انتخابات بر عهده قوه قضاييه است. اول مانند ساير جرايم اگر چنانچه جرايم انتخاباتي اتفاق افتاد، قوه قضاييه موظف است برخورد كند و اگر گزارشي در خصوص جرمي ارائه شد و اتهامي متوجه كسي بود، رسيدگي به اين مساله به عهده قوه قضاييه است اما وظيفه مهمي كه دستگاه قضايي در حوزه انتخابات پيدا كرده اين است كه بايد به صورت فوق‌العاده و خارج از نوبت به پرونده‌ها رسيدگي كند؛ لذا رييس قوه قضاييه در همين راستا بخشنامه‌اي براي تشكيل ستاد پيشگيري از جرايم انتخاباتي صادر كرد.

اولین بار است که از سوی قوه قضاییه هیاتی برای رسیدگی به تخلفات انتخاباتی تشکیل می شود. محسنی اژه ای یکی از اعضای این هیات است.
بالاخره لب گشود
محسني‌اژه‌اي در ادامه‌ نشست روز دوشنبه خود با خبرنگاران، از اقرار یکی از متهمان اختلاس یاد کرد و گفت البته ما هميشه اين حدس را مي‌زديم كه منبع اطلاعات بايد در جاي ديگري باشد ولي اين حرف در عصر پنج‌شنبه زده شد و گفته شد كه فلاني مداركي را در جايي پنهان كرده است. فلاني ابتدا قبول نمي‌كرد ولي بعدا با شواهد و مدارك گفت اين مساله درست است ولي من نمي‌توانم آدرس بدهم و خودم بايد به آنجا بيايم.

دادستان كل كشور افزود: اين فرد با مراقبت به آنجا برده شد و در ساختماني كه خالي از سكنه بود و تنها يك سرايدار در آن‌جا حضور داشت معلوم شد كه اسنادي در آن‌جا بوده و توسط فردي جابه‌جا شده است اما خوشبختانه يك خانم كه با فردي كه اسناد را منتقل كرده در ارتباط بوده مراجعه كرده و گفته آن فرد به شمال رفته است و ظرف چهار پنج ساعت آن فرد دستگير شد. بخش كمي از اسناد پيدا شد و آن فرد گفت كه بقيه اسناد در جاي ديگري توسط فردي ديگر پنهان شده است.

وی گفت:  اين پرونده يك بعد قضايي دارد كه ما در آن داريم تلاش خود را انجام مي‌دهيم اما همه‌ ابعاد اين پرونده قضايي نيست و بخشي از كار اين است كه ما بايد كاري كنيم اين مساله تكرار نشود و اين‌گونه موارد ديگر در نظام و كشور ما رخ ندهد. در اين زمينه هم من، شما، دولت و مجلس وظيفه داريم. مجازات‌ها بايد بازدارنده و قانون بايد روشن باشد.

این در حالی است که پرونده مفاسد اقتصادی مدتهاست در قوه قضاییه است و تاکنون به هیچیک رسیدگی نشده است. خبر سازترین این پرونده ها متعلق به محمدرضا رحیمی، معاون احمدی نژاد است.

سخنگوي قوه قضاييه در ادامه گفت: پسر يكي از نمايندگان مجلس در رابطه با فساد اقتصادي اخير با اتهامي سنگين بازداشت شده است.

محسني اژه‌اي افزود: اين فرد فرزند شخصي كه در هيات رييسه‌ي مجلس است، نيست اما وي فرزند يكي از نمايندگان مجلس است و اتهامش هم سنگين است.

چندی پیش بروجردی نماینده مجلس به اتفاق پسرش چند ساعتی بازداشت بود. گفته می شود چند تن از نمایندگان مجلس در این اختلاس بزرگ سه میلیارد تومانی نقش داشته اند.
وي هم‌چنين تعداد نمايندگاني كه در رابطه با پرونده فساد اقتصادي مورد تحقيق قرار گرفته‌اند را چهار نفر اعلام كرد.

اعلام نظر درباره آخرين وضعيت پرونده كهريزك

سخنگوي قوه قضاييه در پاسخ به سوالي در رابطه با وضعيت پرونده قضات كهريزك گفت: در مورد اين پرونده قرار منع تعقيب صادر نشده اما اينكه اين پرونده به دادگاه رفته است يا خير، نمي‌دانم.

این در حالی است که رسیدگی به پرونده فعالان سیاسی و دانشجویان در اولین فرصت انجام می شود. اما پرونده های ملی جنایات کهریزک و کوی دانشگاه همچنان مسکوت مانده است.

سايت «هاشمي رفسنجاني» و مصاديق مجرمانه

محسني‌اژه‌اي در پاسخ به سوالي در رابطه با دليل فيلتر شدن سايت آيت‌الله هاشمي ‌رفسنجاني نيز گفت: قانوني در سال 88 با عنوان قانون رسيدگي به جرايم رايانه‌اي در مجلس به تصويب رسيد كه اين قانون در مردادماه لازم‌الاجرا شد. در اين قانون يك كارگروه پيش‌بيني شده كه كار آن تعيين مصاديق مجرمانه و پالايش اين مصاديق است مصاديق مجرمانه هم براساس قوانين و مقررات لازم‌الاجرا تعيين مي‌شود.

محسني‌اژه‌اي ادامه داد: اعضاي اين گروه كه متشكل از شش وزير، رييس سازمان تبليغات اسلامي، رييس سازمان صدا و سيما يا نمايندگان آنان، يك نماينده از شوراي عالي انقلاب فرهنگي و دادستان كل كشور است، به سرويس‌دهندگان سايت‌ها اعلام مي‌كنند كه فلان مصاديق مجرمانه در سايت‌شان وجود دارد. اين كارگروه بايد هر دو هفته يك‌بار تشكيل شود كه البته اقداماتش نافي وظايف قوه قضاييه نيست.

وي يادآور شد: طبق قانون اين كارگروه با هفت نفر رسميت پيدا مي‌كند و مصوباتش با اكثريت آراء قابليت اجرا دارد. رويه كار هم اين است كه ابتدا به افراد گفته مي‌شود سايت خود را ثبت كنند. اگر مصاديق مجرمانه‌اي در سايت ديده شود، تذكر داده مي‌شود. اگر به تذكر توجه شد و مورد را برداشتند كه هيچ ولي اگر برداشته نشد بستگي به نوع اقدام مجرمانه تا سه بار تذكر داده مي‌شود و بعد از آن سايت فيلتر مي‌شود.

سخنگوي دستگاه قضايي تصريح كرد: ‌در مورد اين سايت هم همين اتفاق افتاد. در مهرماه اين كارگروه موارد خلاف را بررسي كرد و تذكر داده شد كه پنج يا شش مورد مجرمانه‌اي را كه وجود دارد، بردارند. اين موارد برداشته شد. ضمن اينكه اين سايت اصلا به نام محسن هاشمي رفسنجاني است، در حالي كه در روزنامه‌ها مطرح شده كه سايت متعلق به آقاي هاشمي رفسنجاني است.

محسني‌اژه‌اي افزود: بعد از مدتي مجددا هم موارد قبلي و هم موارد جديدي روي سايت گذاشته شد و دوباره نسبت به رفع آن تذكر داده شد كه در اين مورد اقدامي صورت نگرفت تا اينكه اين سايت در هفتم دي ماه فيلتر شد و الان هم فيلتر است. البته قبل از اينكه من به اين جلسه بيايم شنيدم ديروز به فيلتر شدن اين سايت اعتراض شده است كه طبعا اين اعتراض در همان كارگروه مورد رسيدگي قرار مي‌گيرد.

خبرنگاري پرسيد آيا اين موارد خلاف همان خطبه‌هاي نماز جمعه بوده است؟ كه سخنگوي قوه قضاييه گفت:‌ خير. اين دفعه موارد زيادتري وجود داشته است البته در اين سايت خاطرات هاشمي وجود دارد ولي موارد خلاف ديگري به صورت زيرنويس يا حاشيه هم وجود داشته است.

این فیلترشدن در حالی صورت می گیرد که هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلت نظام است و تصمیم گیری های کلان زیر نظر او انجام می شود.