شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.

» خشم مردم «حمص» سوریه از سخنان ناظران اتحادیه عرب

پنج‌شنبه, 29 دسامبر, 2011

چکیده : سخنان رییس هیات ناظران اتحادیه عرب در سوریه که اوضاع شهر حمص را «اطمینان بخش» خوانده است، خشم بسیاری از معترضان سوری به ویژه ساکنان این شهر را برانگیخت. در همین حال مقام های سوریه از آزادی ده ها تن از دستگیر شدگان خوادث اخیر خبر دادند.


سخنان رییس هیات ناظران اتحادیه عرب در سوریه که اوضاع شهر حمص را «اطمینان بخش» خوانده است، خشم بسیاری از معترضان سوری به ویژه ساکنان این شهر را برانگیخت. در همین حال مقام های سوریه از آزادی ده ها تن از دستگیر شدگان خوادث اخیر خبر دادند.

به گزارش فردا، افزایش خشونت ها در سوریه و کشته شدن دها تن از معترضان در روز سه شنبه نیز محکومیت های بین المللی در پی داشت.

محمد احمدی مصطفی الدابی، رییس هیات ناظران اتحادیه عرب می گوید که این هیات هیچ چیز ترسناکی در شهر حمص ندید. خبرگزاری ها به نقل از ساکنان حمص نقل کرده اند که در حال از داست دادن اعتماد خود به ناظران هستند.

الدابی در مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت که تیم او نیازمند وقت بیشتری برای بازدید از حمص و صدور حکم نهایی درباره آن چیزی است که در این شهر روی می دهد. در مقابل، ساکنان محله بابا عمرو گفته اند که احساس می کنند ناظران هیچ توجهی به سخنان آن ها نمی کنند.

به گزارش منابع خبری، حمص و به ویژه محله بابا عمرو، در چند روز گذشته در معرض حملات شدید توپخانه ای ارتش قرار داشت.

الدابی به رویترز گفت: «در حمص بودم، در بعضی مناطق وضعیت خوب نیست. اما اعضای هیات ناظران چیز ترسناکی ندیدند.»

او ادامه داد که وضعیت آرام بود و در زمان حضور ناظران، درگیری رخ نمی داد.

ماموریت ناظران اتحادیه عرب نظارت بر اجرای طرح این اتحادیه است که نوامبر گذشته دولت سوریه با اجرای آن موافقت کرد.

بر پایه این توافق، دولت سوریه متعهد شده است که نیروهای مسلح دولتی را از مناطق مسکونی خارج کند، به سرکوب معترضان پایان دهد و تمام دستگیرشدگان نا آرامی های اخیر را آزاد کند. در مقابل اتحادیه عرب میزبان جلسات گفت وگو میان دولت و اپوزیسون سوریه می شود.

حمص یکی از مراکز اصلی در اعتراض های ۹ ماهه سوریه است. معترضان خواهان سرنگونی نظام بشار اسد در سوریه هستند. این شهر در دو ماه اخیر به یکی از مناطقی تبدیل شده که شاهد خونریزی های زیادی بوده است.

شمار قابل توجهی از جدا شدگان از ارتش سوریه که گروهی با نام «ارتش آزاد سوریه» تشکیل داده اند، به این شهر پناه برده اند.

عمر، یکی از فعالان معترض سوری به خبرگزاری رویترز گفته است: «احساس کردم که ناظران نمی خواهند آن چه را که با چشم می بینند بپذیرند. شاید دستور داشته باشند که احساسات خود را نشان ندهند اما به هر حال مشتاق شنیدن سخنان مردم نبودند.»

او افزود: «احساس کردیم که در خلأ فریاد می زنیم.»

عمر ادامه داد: «به اتحادیه عرب امید بسته بودیم. اما این ناظران گویا نمی دانند که نظام چگونه رفتار می کند و به نظر می رسد توجهی به رنج مردم و کشته شدن آن ها نمی کنند.»

الدابی در گفت و گوی خود افزوده که ناظران تانک ندیدند بلکه تنها تعدادی خودروی زرهی مشاهده کردند. او گفت که ناظران بار دیگر به محله بابا عمرو خواهند رفت.

دیده بان حقوق بشر سوریه در گزارشی مدعی شده است که تانک های ارتش سوریه همزمان با ورود ناظران به حمص از شهر خارج نشده اند بلکه در مراکز حکومتی پنهان شده اند و امکان بازگشت سریع به خیابان ها را دارند.

معترضان این اقدام را گامی برای فریب ناظران می دانند.

معترضان می گویند که اعضای هیات ناظران به دلیل شلیک آتش توسط تک تیر اندازها نتوانستند وارد برخی خیابان ها شوند. فیلم هایی بر روی شبکه اینترنت منتشر شده که جر و بحث شماری از ساکنان حمص را با اعضای هیات ناظران نشان می دهد.

در یکی از فیلم ها، شماری از اهالی از ناظران می خواهند که وارد محله بابا عمرو شوند. در همین حین صدای شلیک گلوله شنیده شد.

در این فیلم، مردی دست یکی از اعضای هیات ناظران را می گیرد و به او می گوید: «به رییس هیات ناظران می گفتی که به دلیل شلیک آتش نمی توانیم وارد آن خیابان شویم. چرا این را به ما نمی گوی؟ چرا روبروی دوربین ها نمی گویی؟ وارد شوید و ببینید در محله چه روی می دهد. به خدا ما را می کشند.»

این ناظر در پاسخ به مرد می گوید: «به جز رییس هیات کسی حق اظهار نظر علنی ندارد.»

از سوی دیگر، رامی عبدالرحمن رییس دیده بان حقوق بشر سوریه گفت که اکثر ساکنان بابا عمرو از نوع فعالیت ناظران در شهر حمص احساس نا امیدی می کنند چرا که ناظران باید وقت بیشتری به این منطقه اختصاص می دادند.

او افزود که باید ناظران زمان لازمی را که نیازمند بازرسی دقیق هستند صرف کنند پیش از آن که حکم خود را صادر کنند.

یکی از فیلم های ویدیویی که چهارشنبه منتشر شده، ناطران را در دیدار با خانواده های سه تن از کشته شدگان در حمص نشان می دهد.

همزمان با حضور ناظران در حمص در روز سه شنبه، حدود ۷۰ هزار نفر از مردم این شهر تظاهرات کردند و علیه نظام بشار اسد شعار دادند.