شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.

» حماس به «ساف» مي‌پيوندد

شنبه, 24 دسامبر, 2011

چکیده : جنبش حماس مي‌گويد قصد دارد به سازمان آزادي‌بخش فلسطين (ساف) ملحق شود. اين تصميم در جريان ديدار رهبران حماس و سران دولت خودگردان فلسطيني گرفته شده است.


جنبش حماس مي‌گويد قصد دارد به سازمان آزادي‌بخش فلسطين (ساف) ملحق شود. اين تصميم در جريان ديدار رهبران حماس و سران دولت خودگردان فلسطيني گرفته شده است.

به گزارش يورونيوز قرار است كميته‌اي مقدمات پيوستن حماس و جنبش جهاد اسلامي به سازمان آزادي‌بخش فلسطين را فراهم آورد.

محمود عباس، بالاترين مقام سياسي جنبش فتح و خالد مشعل، رهبر حماس، روز پنجشنبه در قاهره با يكديگر ديدار و در مورد اتحاد گروه‌هاي سياسي فلسطيني گفت‌وگو كردند.

در اين جلسه، رهبران گروه‌هاي عضو سازمان آزادي‌بخش فلسطين، رييس شوراي ملي فلسطين، رييس تشكيلات امنيتي مصر و ده‌ها نفر از مقامات بلندپايه مستقل نيز حضور داشتند. مقامات شركت‌كننده در مذاكرات قاهره روند آن را سازنده توصيف كردند.

ارديبهشت ماه گذشته، حماس و فتح در قاهره موافقتنامه آشتي امضا كرده بودند. روابط فتح و حماس از سال 2007 و پس از پيروزي حماس در انتخابات و در اختيار گرفتن كنترل نوار غزه به‌تيرگي گراييد تا جايي كه منجر به درگيري مسلحانه در نوار غزه و كشته شدن بيش از 160 نفر از هر دو طرف شد. تصميم حماس براي عضويت در ساف در حالي صورت مي‌گيرد كه با تغيير اساسنامه سازمان آزادي‌بخش فلسطين پس از پيمان اسلو و در سال1993 اين سازمان موجوديت رژيم اسراييل را به رسميت شناخت در‌حالي‌كه پيش از آن، نابودي اسراييل جزو مهمي از اساسنامه ساف بود. هنوز مشخص نيست كه حماس به‌عنوان يكي از مهم‌ترين نيروهاي حلقه مقاومت در برابر رژيم اسراييل با پيوستن به ساف موجوديت اين رژيم را به رسميت خواهد شناخت يا براساس روند پيشين خود به مبارزه با رژيم اسراييل ادامه خواهد داد.

سازمان آزادي‌بخش فلسطين، كنفدراسيوني از احزاب فلسطيني است كه در مي ۱۹۶۴ در بيت‌المقدس پس از يك توافق بنيادين كشورهاي عربي در اجلاس سران اتحاديه عرب سال قبل، توسط مجلس ملي فلسطين تاسيس شد. مجلس ملي فلسطين نهاد قانون‌گذاري اين سازمان است كه هر دو سال يك‌بار تشكيل جلسه مي‌دهد و كميته اجرايي ۱۸ نفره آن را تعيين مي‌كند. محمود عباس رييس كميته اجرايي سازمان، پس از مرگ ياسر عرفات در سال ۲۰۰۴ تاكنون است و اتحاديه عرب در ۱۹۷۴ اين سازمان را تنها نهاد مشروع براي نمايندگي مردم فلسطين دانست و به عضويت خود پذيرفت. در نوامبر همين سال، ساف به‌عنوان عضو ناظر سازمان ملل متحد پذيرفته شد. در ژانويه ۱۹۷۶ شوراي امنيت سازمان ملل اجازه شركت نماينده آن را در جلسات شوراي امنيت صادر كرد.

در ۱۹۹۸ حق شركت در بحث‌هاي مجمع عمومي بدون حق رأي نيز به آن اعطا شد. در همين حال اعلام خبر بهبود روابط حماس و سازمان آزادي‌بخش فلسطين، واكنش همراه با خشم رژيم اسراييل را در پي داشت. سخنگوي نخست‌وزير رژيم اسراييل، روز گذشته حماس را سازماني تروريستي خواند و گفت: توافق بين محمود عباس، رييس تشكيلات خودگردان فلسطين و حماس نشان مي‌دهد كه محمود عباس به استقرار صلح علاقه‌مند نيست.