ادامه اعتصاب پارچهفروشان و شایعهپراکنی درباره تفاهمنامههای دستپاچه
چکیده :کسبه بازاریان صنف پارچه همچنان در برابر فشار دولت برای پایان اعتصاب بدون برآورده کردن خواسته های معترضان، مقاومت می کنند. آنها معتقدند دولت در ماجرای مالیات بر ارزش افزوده، وارد یک جنگ فرسایشی با آنها شده و میخواهد با خسته کردن و ناامید ساختن بازاریان از رسیدن به مطالباتشان، آنها را مجبور به شکستن اعتصاب کند. / مقامات دولتی به حدی در تنظیم تفاهم نامه های یکطرفه دستپاچه بوده اند که در یک مورد، عنوان آقای مشایخ رئیس اتحادیه پارچه فروشان را «رئیس اتحادیه صنف پوشاک»! نوشته اند و این موضوع، دستمایه تمسخر این تفاهم نامه های دولتی از سوی بازاریان شده است....

دو ماه و نیم پس از آغاز اعتصاب صنف پارچه بازار تهران، بنکداران و پارچه فروشان همچنان به اعتراض خود ادامه می دهند. این پایداری بی سابقه بازاریان در حرکت اعتراضی خود، عصبانیت رسانه های دولتی را در پی داشته و آنها را به خبرسازی علیه پارچه فروشان و تهدید آنها واداشته است.
به گزارش خبرنگار کلمه، کرکره مغازه های پارچه فروشان بازار همچنان پایین است یا نیمه پایین با چراغ خاموش. آنها پس از نزدیک به 80 روز، همچنان ایستاده اند تا آنچه حق خود می دانند، از دولت بگیرند. نه تهدیدها و فشارهای امنیتی توانسته آنها را از اعتراض خود بازدارد و نه وعده های از سر تطمیع دولت توانسته بازاریان را به پایان اعتصاب راضی کنند. آنها حتی معتقدند در جریان یک هفته توقف اعتصاب نیز از دولتی ها فریب خورده اند و از این رو دیگر به هیچ یک از سخنان مسئولان دولتی اعتنا نمی کنند.
کسبه بازاریان صنف پارچه معتقدند دولت در ماجرای مالیات بر ارزش افزوده، وارد یک جنگ فرسایشی با آنها شده و میخواهد با خسته کردن و ناامید ساختن بازاریان از رسیدن به مطالباتشان، آنها را مجبور به شکستن اعتصاب کند.
این در حالی است که کسبه و بازاریان همچنان در برابر فشار دولت برای پایان اعتصاب بدون برآورده کردن خواسته های معترضان، مقاومت می کنند و حتی با مغازه های نیمه تعطیل، چراغ های خاموش و کرکره های نیمه باز به اعتصاب خود ادامه می دهند.
یکی از فعالان اعتصاب اخیر بازار در گفت و گو با خبرنگار کلمه خاطرنشان می کند که حاکمیت از رسانه ای شدن اعتصاب بازار جلوگیری می کند تا مانع از متشنج نشان دادن جو جامعه شود و رابطه اعتراض کسبه بازار پارچه به مالیات بر ارزش افزوده با نگرانی آنها از وضع اقتصادی مردم را پنهان کند.
به عقیده این فعال صنف پارچه، دقیقا به همین دلیل است که رسانه های دولتی نیز موج تازه ای از حملات و تهمت ها علیه پارچه فروشان را آغاز کرده اند. این رسانه ها بازاریان را متهم می کنند که با فرارهای مالیاتی فقط به فکر منافع شخصی خود هستند، حال آنکه خود می دانند مالیات بر ارزش افزوده از مشتریان دریافت می شود و فشار اصلی آن به مردم وارد می شود و بازاریان از تبعات تورمی و اقتصادی این نوع مالیات هم نگران اند.
گزارش خبرنگار کلمه همچنین حاکی است برخلاف ادعای رسانه ها و برخی مسئولان دولتی، تمامی تفاهم نامه هایی که تاکنون مطرح بوده، به طور یکطرفه از سوی دولت تنظیم و تصویب شده و خواسته های بازاریان در هیچ یک از آنها لحاظ نشده است.
بر اساس این گزارش، مقامات دولتی به حدی در تنظیم این تفاهم نامه ها دستپاچه بوده اند که در یک مورد، عنوان آقای مشایخ رئیس اتحادیه پارچه فروشان را «رئیس اتحادیه صنف پوشاک»! نوشته اند و این موضوع، دستمایه تمسخر این تفاهم نامه های دولتی از سوی بازاریان شده است.
با این حال، رسانه های دولتی امروز نوشتند که دولت آخرین تفاهم نامه ی مطرح شده – و یکطرفه – را هم به دلیل آنکه مغازه های بازار هنوز باز نشده، زیر پا گذاشته است. این رسانه ها بدون استناد به مقامات رسمی دولت، تهدید کردند که اگر اعتصاب تا پایان مهرماه پایان نیابد، بازاریان جریمه خواهند شد!
این در حالی است که در روزهای اخیر چند نماینده مجلس در دفاع از اعتراض پارچه فروشان موضع گرفته اند. پس از بادامچیان که بر حقانیت خواسته های معترضان بازار تاکید کرد، فرهاد دلق پوش و شکور اکبرنژاد، دو عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، نیز دولت را به بی تدبیری متهم کردند و حق را به پارچه فروشان دادند.
دلق پوش تاکید کرد که برآورده کردن خواسته های بازاریان، خلاف قانون نیست و دولت می تواند با همین قانون موجود، انعطاف به خرج دهد و مشکل بازاریان را حل کند.
اکبر نژاد از این هم صریح تر سخن گفت. او مشکل اصلی را به گردن مجریان قانون انداخت و گفت: بر اساس قانون مصوب مجلس، مجریان باید به اصناف ۱۸ ماه فرصت دهند تا مودیان آمادگی پرداخت پیدا کنند اما سازمان امور مالیاتی تلاش می کند این قانون را حداکثر در سه ماه اجرا کند که نتیجه آن اعتصاب های اخیر است.
این نماینده ضمن حمایت از اعتراض پارچه فروشان، گفت: برخی از پارچه فروشان معامله خود را به صورت نسیه انجام داده و چک ۱۰ ماهه می گیرند، اما سازمان امور مالیاتی مالیات آن را سه ماهه دریافت می کند که از توان مودیان خارج بوده و نوعی زورگویی محسوب می شود.
بدین ترتیب باید دید آیا تایید اعتراض بازاریان از سوی نمایندگان مجلس، دولت را وادار خواهد کرد در مقابل اعتراض و استقامت پارچه فروشان عقب نشینی کند، یا آنکه در هفته جاری و در پایان مهرماه، باید منتظر تنش های جدیدی بین دولت و بازار باشیم.
خیلی از این خبر خوشم اومد ، واقعا حرکت بازاریان جای تقدیر داره
حیف که بقیه اصناف از این حرکت حمایت نکردند والا می تونستند دولت رو سر جای خودش بشونند
باید منتظر بود و دید تا آخر مهرماه چه اتفاقی می افته!
نسخه چاپی این خبر رو نتونستم از روی سایت بردارم چون خیلی زیاد پرینت میده در واقع هم حاشیه ها رو پرینت میکنه و هم همه مطالب موجود روی اون رو . مسئولان سایت یک فکری به حال این موضوع بکنن
این اعتصاب طولانی اگر برای اعتراض به حق کسبه بازار می باشد ، پس چرا موج آن به سراسر بازارهای ایران نمی رسد ؟ آیا دولت پلید تنها اهرم فشار را بربازار تهران و فقط بر ارچه فروشان اعمال می کند ؟ یا نه ! این باج خواهی و تامین بودجه های مصرف شده و دزدیده شده دولت مستقر ، رفته رفته دامان همه اقشار را فراخواهد گرفت .
قدر مسل این است که اگر امروز تمامی اقشار و صنف ها در مقابل این زیادت خواهی اختلاس گران نایستند و با اتحاد خود حکومت را از پروژه های مصارف فامیلی و بی رویه بودجه در جهت حفظ حکومت و تامین هزینه های ماشین سرکوبگری ملت و سفارش های پرداخت به حزب الله و بشار و حق السکوت به پارلمان و اتحادیه اروپا و اعضای موثر سازمان ملل برای لا پوشانی افتضاحات بی خردانه سردمداران مروج بصیرت از نوع متهوع و چندش آور آن، منصرف نسازند ، همان سخنان رکیک رضا خانی را از ارباب بابصیرت خواهند شنید که پس از استقرار دولتش در پاسخ بازاریان چاپلوس مزد خواه گفته بود.”به تاریخ بنگرید !امروز روز آگاهی یافتن و شناخت مفسدان دین چهره اما خائن و مخالفت های مدنی با آنان و قوانین من درآوردی آنان است. و نیز به جبران سکوت مرگبار بازار در مقابل استنصار و دادخواهی جوانان و مردم سبز در استیفای حقوق ملت ، حرکتی دوچندان لازم است تا گناه عظیم سکوت در برابر مظالم ظالمین آن هم به نام اسلاماندکی تخفیف یابد .و گرنه کجا کسی خواهد توانست پاسخگوی سکوت خود در برابر تجاوز و شهادت ترانه موسوی و سهراب و >>>باشد. ! خداوند در کتاب کریم خود پس از شرح حرکت و دفاع مومن بنی اسرائیل از موسه ع و به شهادت رسیدن وی می فرماید: “و ما انزلنا من بعده من جند من السما وما کنا منزلین ” ما پس از شهادت این مدافع راه انبیا هیچ سپاه امدادگری برای این مردم خاموش از آسمان فرونفرستادیم و ما هیچگاه چنین نخواهیم کرد.
این مردم خود باید ابتدا حقوق خود بشناسند ، سپس زشتی بی قانونی و ظلم را احساس کنند و پس ازآن به دفاع از حریم مردم ، حق و خود بپردازند. و فلسفه قیام سیدالشهدا نیز اینچنین بوده است.
پارچه فروشان شهرهای دیگه خیلی ساده اند که به اعتصاب نمی پیوندند چون دولت با سیاست فعلا در مورد دریافت این مالیات به اونها چیزی نگفته ولی اونها نمی دون که این یک قانون فراگیره و دولت برای سراسری نشدن اعتصاب به اونها چیزی نمیگیه
بهتره حداقل اونها هم کمی فکر کنند
توی دنیا جنبش هایی مثل وال استریت شکل میگیره بعد می بینی توی بقیه کشورهای دنیا از این جنبش حمایت میکنند
توی ایران این صنف 3 ماهه که اعتصاب کردند و حتی بقیه هم صنف هاشون توی بقیه شهرستانها حاضر نیستند حمایتشون کنند
و با اونها اعتصاب کنند
چه انتظاری داریم !!!!!!!!!!!!
اونوقت میخواییم وضع موجود تازه عوض هم بشه
انتظار واقعا بی جایی داریم
توی قران خداوند می فرمایید وضع هیچ امتی رو تغییر نمی دهیم تا خود اونها نخواهند
مردم ما متاسفانه هنوز به اون شعور بالای سیاسی نرسیدند که درک کنند تا چه به روزشون میاد
زمان شاه اعتصاب بازار برای علما و مردم مهم بود ولی جای تاسفه که الان با این زمان طولانی نه از اعتراض علما خبری هست و نه بقیه مردم
هرچی که داره سرمون میاد حقمونه …طوری نیست باید بیشتر از اینها بهمون زور بگن و تا قدر عافیت دستمون بیاد
ولی از علما انتظار میرفت حداقل همنطوری که در خیلی از وقایع از بازار انتظار دارند که ازشون حمایت کنند اونها هم در این شرایط باید
از بازاریاها حمایت کنند
این مطلب را در شماره ی آینده ی نشریه کلمه چاپ کنید تا فعالین راه سبز آنرا در بازارهای تهران و شهرستانها توزیع و پخش کنند.
با تقدیر از این حرکت اعتراضی با وجود نبود یک اتحادیه مستقل و با وجود تهدیدها وفشارهای امنیتی و بایکوت خبری اعضائ صنف پارچه تهران دوام آورده ومقاومت میکنند ولی متاسفانه همکاران پارچه فروش در سایر شهرستانها بخصوص اصفهان وتبریز ومشهد وشیراز نه تنها حمایت نکرده از فرصت به وجود آمده نهایت استفاده را کرد ه اند غافل از اینکه نوبت بعدی سراغ آنها خواهند رفت و آنوقت دیگر پشیمانی سودی نخواهد داشت ولی به امید خدا بازارپارچه تهران پیروز این میدان خواهد .
مردم پدر من یکی از بازاریان معتصب هست.تو رو خدا بعضی ها فکر نکنند که بازاریان از رو خوشی اعتصاب کردن به خدا خیلیاشون وضعشون خوب نیست اما مردونه وایسادند وظیفه ما اینه که اطلاع رسانی کنیم تا مردم بفهمند ایشالا از هفته آینده قراره چند تا شهر دیگه هم به اعتصاب بپیوندند
مردم اطلاع رسانی کنید که اگر پارچه فروشان شکست بخوردن دیگه نمیشه انتظار اعتصاب رو از بقیه اصناف داشت
یادمون نره حرف میِــــــــــــــــــر عزیزمون: هر ایرانی یک رسانه
تداوم این حرکت اعتراضی با وجود تهدیده وفشارهای امنیتی وعدم وجود اتحادیه مستقل به صورت خودجوش تا به امروز واقعا ستودنی است .انتظار میرفت در سایر شهرها ی مهم مثل اصفهان تبریز ومشهد وشیراز نیز برای حمایت وهمکار ی با بازار پارچه تهران آنها نیز به میدان میآمدند ولی متاسفانه با سهل انگاری وفرصت طلبی وبه بهانه عدم ابلاغ قانون مالیات بر ارزش افزوده به آنها شانه خالی کرده وهمراهی نکردند غافل از آنکه زمانی به خود خواهند آمد که پشیمانی دیگر هیچ سودی برای آنها نخواهد داشت .البته اول امیدمان به خداست .
درود بر این هم وطنان پارچه فروش کاش ما هم از مقاومت انها درس به گیریم و به ان ها بپیوندیم
اعتصاب و تداوم اون توسط پارچه فروشان قابل تقدیر و ستایشه ….
باید دید در روزهای آینده به قول کلمه کار به کجا خواهد رسید