شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.
» در دیدار سیدمحمد خاتمی و عبدالله نوری مطرح شد

» انتخابات آزاد تنها راه بازگشت اعتماد افکار عمومی و مشروعیت آسیب دیده نظام است

سه‌شنبه, 4 اکتبر, 2011

چکیده : نوری و خاتمی با اشاره به ضرورت اهمیت حرکت بخش های عاقل و ریشه دار نظام و حاکمیت در مسیر جبران اشتباهات و کج روی هائی که خصوصا در چند سال اخیر صورت گرفته ادامه دادند: تدبیر عقلای نظام در جهت نجات هر چه سریعتر کشور از آسیب های مهیب و بی نظیری که در سال های اخیر به دلیل سوءمدیریت و فساد گسترده در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین المللی منافع ملی را به چالش جدی کشیده ضرورت دارد.


سیدمحمد خاتمی و عبدالله نوری در دیداری با یکدیگر، با تاکید بر آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصر از رهبران جنبش سبز، برای خروج کشور از بحران جاری بر لزوم برگزاری انتخابات آزاد بدون دخالت نهادهای امنیتی و نظامی تصریح کردند.

به گزارش جرس، در این دیدار با تاکید بر آزادی همه زندانیان سیاسی اظهار شد: باید زندانیان سیاسی و عقیدتی خصوصا فعالان سیاسی و دانشگاهی و حتی جوانان بی نام و نشانی که فقط به خاطر ابراز عقیده ای متقاوت در زندان ها در شرایطی سخت بسر می برند، آزاد شوند.

دو شخصیت برجسته اصلاحات همچنین با اعلام حمایت از مواضع رهبران جبنش سبز بر لزوم آزادی سریع میر حسین موسوی و مهدی کروبی از بازداشت غیرقانونی تاکید کردند.

بر اساس این گزارش، در این نشست برخی از راهکارهای خروج حاکمیت از بحران مشروعیتی که در آن گرفتار است مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

خاتمی و نوری بر استفاده از فضای انتخابات پیش رو جهت تشریح و تبیین اهمیت برگزاری انتخابات آزاد به عنوان یکی از حقوق حیاتی و مسلم مردم تاکید و اضافه کردند که حاکمیت تحت هیچ شرایطی نمی تواند شهروندان را از این نعمت و حق الهی محروم کند.

این دو شخصیت سیاسی تصریح کردند، حاکمیت موظف است شرایط را برای برگزاری انتخابات آزاد و منصفانه آماده کند.

خاتمی و نوری افزودند: برگزاری انتخابات آزاد باید به نحوی باشدکه تمام فعالان و جریانات سیاسی که دغدغه ای جز حفظ منافع ملی ندارند بتوانند در آن شرکت کنند و انتخاب نهائی توسط مردم صورت گیرد و انتخابات آزاد باید بدون دخالت نهادهای امنیتی و نظامی و همچنین بدون دخالت و تاثیر گذاری مجریان و ناظران در نتیجه ی انتخابات شکل بگیرد.

این دو شخصیت اصلاح طلب با تاکید بر برگزاری انتخابات آزاد با فرایندی بسیار شفاف و روشن برای افکار عمومی ادامه دادند: عدم برگزاری انتخابات آزاد، عدم نظارت مستقیم و موثر مردم و نیز عدم حضور مطبوعات و رسانه های آزاد و مستقل باعث ایجاد فساد گسترده در ارکان حکومت گردیده که این روزها نمونه هایی از آن برای مردم هویدا شده است.

این دو بازگرداندن اعتماد افکارعمومی و مشروعیت آسیب دیده نظام را در گرو برگزاری انتخابات آزاد دانستند و افزودند: درکشورهایی که انتخابات آزاد برگزار می شود، شرکت درانتخابات استفاده از حقی مسلم توسط مردم است و طبیعتا شرکت درانتخابات تایید عملکرد حاکمان نیست.

نوری و خاتمی با اشاره به ضرورت اهمیت حرکت بخش های عاقل و ریشه دار نظام و حاکمیت در مسیر جبران اشتباهات و کج روی هائی که خصوصا در چند سال اخیر صورت گرفته ادامه دادند: تدبیر عقلای نظام در جهت نجات هر چه سریعتر کشور از آسیب های مهیب و بی نظیری که در سال های اخیر به دلیل سوءمدیریت و فساد گسترده در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و بین المللی منافع ملی را به چالش جدی کشیده ضرورت دارد.

رییس جمهور اصلاحات و وزیر کشورش به تصمیم گیرندگان اصلی نظام توصیه کردند که جهت کوتاه شدن دیوار بی اعتمادی میان اکثریت مردم با حکومت باید فضای امنیتی و اطلاعاتی برچیده شود و نخبگان، فرهیختگان، اصحاب رسانه و مطبوعات مستقل و منتقد، دانشگاهیان و روحانیون بتوانند بدون هیچ نگرانی و محدودیت مشکلات، کمبودها، سوء مدیریت ها ی موجود در ساختار قدرت در حوزه های مختلف را نقد کنند.

نوری و خاتمی اظهار داشتند: درصورت آغاز اعتماد سازی و کوتاه کردن دیوار بی اعتمادی توسط نظام با اکثزیت مردم، نخبگان، دانشگاهیان، فعالان سیاسی، روحانیت، کارگران، زنان و جوانان می شود به مرور جهت آینده ایران و نجات منافع ملی و با حفظ اصول محوری اصلاحات و جنبش سبز با محوریت تمام اصول قانون اساسی با نظام و حاکمیت وارد گفتگویی انتقادی و اصلاحی شد. همچنین همزمان راهکارهای عملی اصلاح قانون اساسی جهت تضمین رعایت حداکثر حقوق مردم و برگزاری انتخابات آزاد توسط حاکمیت در زمانی مشخص بررسی و اجرا شود.

آنان با اعلام حمایت از حرکت های آزادیبخش منطقه اظهار کردند: حامیان اصلاحات و جنبش سبز از جنبش های آزادی خواهی و دموکراسی خواهی در منطقه حمایت قاطع می کنند و از حاکمان مستبد و تمامیت خواه این کشورها می خواهند تا دیر نشده صدای مردم خویش را بشنوند.

آنها افزودند: مسلما در آینده نزدیک تعیین سرنوشت در کشورهای منطقه را مردم آزادیخواه رقم خواهند زد.

آنان با انتقاد از سیاست خارجی جمهوری اسلامی افزودند: از حکومت می خواهیم در راستای منافع ملی و رعایت توصیه های موکد پیشوایان دینی نسبت به تمام حرکت های آزادیخواهانه در منطقه از بحرین تا سوریه نگاه و تحلیلی عادلانه و منصفانه داشته باشد.