شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.

» این جمعه هم میلیون‌ها نفر در سوریه علیه دیکتاتوری اسد به خیابان‌ها آمدند

جمعه, 22 جولای, 2011

چکیده : امروز هم پس از نمازجمعه، صد‌ها هزار نفر در شهر‌های مختلف سوریه علیه حکومت بشار اسد دست به تظاهرات زدند و تلاش نیروهای امنیتی برای سرکوب تظاهرات به کشته شدن دست کم شش نفر منجر شد. تنها در دو شهر دیرالزور و حماه بیش از یک میلیون نفر در تظاهرات ضد دولتی شرکت داشتند. در دمشق، پایتخت سوریه، نیز نیروهای امنیتی برای سرکوب تظاهرکنندگان ضمن تیراندازی و استفاده از گاز اشک آور، دست به بازداشت تعدادی از معترضان زده‌اند.


امروز هم پس از نمازجمعه، صد‌ها هزار نفر در شهر‌های مختلف سوریه علیه حکومت بشار اسد دست به تظاهرات زدند و تلاش نیروهای امنیتی برای سرکوب تظاهرات به کشته شدن دست کم شش نفر منجر شد.

خبرگزاری آلمان گزارش داد که تنها در دو شهر دیرالزور و حماه بیش از یک میلیون نفر در تظاهرات ضد دولتی شرکت داشتند. خبرگزاری رویترز هم گزارش داد که تظاهرات‌های گسترده‌ی ضد دولتی در شهرهای حماه، منطقه مدان دمشق، لاذقیه در ساحل دریای مدیترانه، درعا در جنوب و دیر الزور در شرق، و همچنین در شهر حمص برگزار شده است.

بی بی سی هم گزارش داد که امروز در دمشق، پایتخت سوریه، تدابیر امنیتی سختی برقرار بوده است، نیروهای امنیتی از تیراندازی و گاز اشک آور برای سرکوب تظاهرکنندگان استفاده کرده‌اند و تعدادی از معترضان بازداشت شده‌اند.

رویترز هم خاطرنشان کرده که در شهر حمص، تانک‌ها و خودروهای زرهی در خیابان‌ها و معابر مستقر بوده‌اند و نیروهای امنیتی به سوی تظاهرکنندگان شلیک کرده‌اند. این گزارش حاکی است برای نخستین بار از آغاز اعتراضات در سوریه، نیروهای امنیتی در منطقه کردنشین و شهر قامیشلی برای متفرق کردن تظاهرکنندگانی که خواهان آزادی سیاسی و همچنین پایان دادن به تبعیض علیه یک میلیون کرد سوریه بودند، از باتوم و گاز اشک اور استفاده کردند.

بیش از چهار ماه از آغاز اعتراض‌ها علیه رژیم بشار اسد در سوریه می‌گذرد و این اعتراض‌ها روز به روز ابعاد گسترده‌تری پیدا می‌کند. در آغاز اعتراض ضد دولتی در سوریه تظاهرات‌ها بیشتر به شهرهای دور افتاده و مناطق روستایی محدود می‌شد، اما اکنون شهر‌ها بزرگ سوریه صحنه تظاهرات‌های ضد دولتی هستند به ویژه شهرهایی مانند حمص و حماه. شهر حمص، از پایگاه‌های اصلی مخالفان بشار اسد و تحت محاصره نیروهای ارتش سوریه است. شهر حماه نیز در سال ۱۹۸۲ و در دوران ریاست جمهوری حافظ اسد، پدر بشار اسد، صحنه قتل عام معترضان بود.

گروههای حقوق بشر می‌گویند از آغاز اعتراضات تاکنون دست کم ۱۴۰۰ غیر نظامی به دست نیروهای امنیتی کشته‌اند و بیشتر کشته شدگان را اهل تسنن تشکیل می‌دهد و همین امر باعث شده تا نارضایتی در بین نیروهای رده پایین ارتش سوریه گسترش یابد. فعالان سوری گفته‌اند که شماری از نیروهای ارتش سوریه از جمله چند خدمه تانک هفته گذشته در شهر ابو کمال، در منطقه مرزی با عراق، با فرار ازمحل خدمت خود به تظاهر کنندگان پیوستند.

فشار دیپلماتیک بر حکومت بشار اسد نیز در هفته جاری تشدید شده است. قطر، قبلا یکی از حامیان حکومت سوریه به شمار می‌رفت، سفارت خود در دمشق را تعطیل کرد و اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده است در حال بررسی اعمال تحریم‌های شدید‌تر علیه دولت سوریه است.

دولت فرانسه نیز امروز به سرکوب تظاهرکنندگان توسط نیروهای امنیتی سوریه در شهر حمص واکنش نشان داد و آن را به شدت محکوم کرد. وزارت خارجه آلمان نیز برخورد بشار اسد با مخالفان را سخت مورد انتقاد قرار داد و نگرانی شدید خود را از روند حوادث ابراز داشت.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، هم روز چهارشنبه نسبت به گسترش خشونت علیه تظاهرات صلح‌آمیز مردم سوریه هشدار داد و از بشار اسد خواست سریعا دست از سرکوب بردارد.

بنابر گزارش‌ها از هفته گذشته تا کنون در شهر حمص ۵۰ نفر کشته شده‌اند که در میان آن‌ها هم مخالفان هستند، هم نیروهای ارتش و شبه‌نظامی که در جریان درگیری با مخالفان کشته شده‌اند.