چکیده : اصلاحطلباني كه مدنظر آقاي نبي حبيبي است افراد خودشان هستند كه زير تابلو اصلاحطلبي مشغول فعاليت هستند زيرا متوجه شدند تابلو آنها مورد اقبال مردم نيست و تعدادي از اصولگرايان با تابلوي اصلاحطلبان به ميدان ميآيند تا خلأ اصلاحطلبان را پر كنند و مردم را به صحنه بكشانند
در حالي كه محسن رضايي از اصولگرايان گلايهمند است كه چرا نمايندهيي از جانب وي در كميته موسوم به وحدت حضور ندارد، علي مطهري چهره شاخص اصولگرايان منتقد اعتقادي به وحدت اصولگرايان ندارد و ميگويد بايد به وحدت عقلا و معتدلها اعم از اصولگرا و اصلاحطلب انديشيد. از سوي ديگر محمد نبي حبيبي دبيركل موتلفه اسلامي اظهارنظر درباره كميته وحدت اصولگرايان را نافي وحدت ميداند و ميگويد: «اگر هر كدام از شخصيتهاي اصولگرا قبل از جمعبنديهاي داخلي اظهارنظري داشته باشند، خود اين اظهارنظرها، باعث اختلاف خواهد شد، بنابراين بايد صبر كنيم تا مذاكرات بين سران اصولگرا به جمعبندي قطعي همين مذاكرهكنندگان برسد آنگاه به عنوان يك خبر نتيجه مباحث را اعلام كنيم.» اين در حالي است كه كرميراد عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با اطمينان خاطر ميگويد؛ يقينا اصولگرايان به يك نقطه مشتركي خواهند رسيد.
اظهارنظرهاي متناقض درباره وحدت اصولگرايان از سوي چهرههاي شاخص اين جريان در حالي صورت ميگيرد كه به مانند ساليان گذشته رقيب جدي براي اصولگرايان وجود ندارد و اصلاحطلبان هنوز تصميم قطعي براي حضور در عرصه انتخابات نگرفتند. هر چند محمدنبي حبيبي به ايسنا گفت: «اصلاحطلبان براي ورود به انتخابات نهم جلساتي برگزار كردند و دو تصميم مهمشان هم اين است كه اولا در انتخابات شركت كنند و دوم اينكه با فهرست و نامزدهاي واحد به ميدان انتخابات بيايند».
در همين ارتباط سخنگوي جبهه پيروان هم خبر داد كه اصلاحطلبان با چينشهاي متفاوت از قبل آماده حضور در انتخابات هستند.
اما علي شكوريراد از چهرههاي شاخص اصلاحطلب در گفتوگو با «اعتماد» ضمن رد سخنان محمدنبي حبيبي گفت: اگر آقاي حبيبي ميگويد از جلسات اصلاحطلبان با خبر است ما هم ميگوييم از جلسات آنها مطلع هستيم كه در آن جلسات تصميم گرفتند به هر قيمتي كه شده نگذارند اصلاحطلبان وارد عرصه انتخابات شوند.
شكوريراد در همين ارتباط ادامه داد: «اصلاحطلباني كه مدنظر آقاي نبي حبيبي است افراد خودشان هستند كه زير تابلو اصلاحطلبي مشغول فعاليت هستند زيرا متوجه شدند تابلو آنها مورد اقبال مردم نيست و تعدادي از اصولگرايان با تابلوي اصلاحطلبان به ميدان ميآيند تا خلأ اصلاحطلبان را پر كنند و مردم را به صحنه بكشانند».
وي با اشاره به خواستههاي حداقلي اصلاحطلبان كه از زبان سيد محمد خاتمي پيشتر مطرح شد گفت: «اصلاحطلبان تاكنون تصميم خاصي براي انتخابات مجلس نهم نگرفتند و همچنان معتقدند خواستههاي آقاي خاتمي مبني بر فراهم شدن انتخابات آزاد ملاك براي شركت در انتخابات است.»
سخنان شكوريراد كه در پاسخ به اظهارنظر دبيركل موتلفه مطرح شد را به نوعي حجتالاسلام انصاريراد رييس كميسيون اصل نود مجلس ششم تاييد ميكند. وي به ايلنا گفت: «كساني كه اعلام كردند در هر صورتي در انتخابات شركت ميكنند بايد نتايج آن را بررسي و به مردم اعلام كنند و همچنين مسووليت نتايج اين رويكرد را هم خودشان بپذيرند. » اين سخنان انصاري راد ناظر به سخنان برخي اصلاحطلبان است كه ميگويند تصميم خود را براي شركت در انتخابات گرفتند، به عنوان مثال محمدرضا خباز در همين ارتباط ميگويد: «در جلسهيي كه سه ماه پيش اصلاحطلبان داشتند به اين نتيجه رسيدند كه با شرايط برابر و سالم در انتخاباتي بيحاشيه شركت كنند از اين رو اصلاحطلبان قبل از اينكه برخي درباره حضور آنها اظهارنظر كنند تصميمشان را براي شركت در انتخابات گرفته بودند. البته دعوت اصلاحطلبان براي شركت در انتخابات از سوي برخي نيز از يك نگاه ديگر قابل تقدير است اما اين بدان معنا نيست كه اصلاحطلبان به فكر شركت در انتخابات نبودهاند. اصلاحطلبان خودشان بهتر از هر كسي ميدانند كه چرا يا تحت چه شرايطي بايد در انتخابات حضور پيدا كنند.»
اظهارنظرها در ارتباط با نحوه شركت اصلاحطلبان در انتخابات از سوي اصولگرايان در حالي مطرح ميشود كه جريان اصولگرا همچنان در نحوه رسيدن به وحدت با چالش روبرو است و به همين دليل است كه محسن رضايي از تنگنظريهاي اصولگرايان انتقاد دارد و در همين ارتباط به فارس ميگويد: «گروههايي از اصولگرايان هستند كه بايد به كميته وحدت اصولگرايان بپيوندند، متاسفانه عدهيي با تنگنظري، مانع از پيوستن همه گروههاي اصولگرا به يكديگر ميشوند.»
سخنان رضايي ناظر به عدم حضور نمايندهيي از جانب وي در كميته موسوم به وحدت اصولگرايان است زيرا چهرههايي همچون قاليباف و لاريجاني نمايندگاني در اين كميته دارند و تاكنون رضايي نتوانسته نقشي در تحركات انتخاباتي اصولگرايان داشته باشد.
اختلاف در اصولگرايان اگرچه قابل كتمان نيست ولي فعالان اين جريان همچون دبيركل موتلفه معتقدند گروه خاص مغرضانه به دنبال ايجاد رقابت ميان اصولگرايان هستند. برخي منافقانه عمل ميكنند كه مجلس آينده را در دست گيرند و مجلسي غيرولايي تشكيل دهند كه بسيار خطرناك است.