شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.
» داستان تلخ و تکراری سوء استفاده از ناآگاهی متدینین برای منافع شخصی و گروهی

» ادعای دروغین ارتباط با امام زمان(عج)؛ انحرافی به وسعت تاریخ

شنبه, 16 جولای, 2011

چکیده : بسیاری دچار توهم ارتباط با امام زمان شده‌اند، طوری که برخی از مسئولین رده بالای کشور ادعاهایی طرح کرده‌اند که در طول تاریخ تشیع جز از شیخیه سابقه نداشته است: «امام زمان مدیریت کشور را بر عهده دارد»؛ «اگر از قبل به این اعتقاد بودم که امام عصر در مسائل کلی همراه و کمک ما هستند، اما امروز اعتقادم بر این است که امام عصر حتی در جزء‌جزء کار‌ها به کمک ما آمده‌اند.»


کلمه: این روزها عده‌ای چنان در موضوع مهدویّت به افراط گرفتار شده‌اند که در تصور آنان اسلام جز موضوع مهدویت چیز دیگری ندارد. گویا یک مسلمان هیچ مسئولیتی ندارد و حل همه مشکلات را نه از خدا بلکه باید از امام زمان خواست.

بسیاری دچار توهم ارتباط با امام زمان شده‌اند، طوری که برخی از مسئولین رده بالای کشور ادعاهایی طرح کرده‌اند که در طول تاریخ تشیع جز از شیخیه سابقه نداشته است: «امام زمان مدیریت کشور را بر عهده دارد»؛ «اگر از قبل به این اعتقاد بودم که امام عصر در مسائل کلی همراه و کمک ما هستند، اما امروز اعتقادم بر این است که امام عصر حتی در جزء‌جزء کار‌ها به کمک ما آمده‌اند.» «من یقین دارم حضرت ولی عصر (عج) اجرای موفق طرح هدفمند کردن یارانه‌ها را مدیریت کرده و هدایت می‌کنند.» «سند داریم که آمریکا می‌خواهد جلوی ظهور امام زمان را بگیرد.»

این ادعاها چنان به باور عده‌ای ساده لوح نشست که با انتشار گسترده یک سی دی، مدعی شدند که گوینده این کلمات شعیب بن صالح است. او فراهم کننده ظهور است و بنابراین ظهور امام زمان بسیار نزدیک شده است.

 

وزیر اطلاعات، در مصاحبه‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگاری در مورد مدعیان امام زمان گفت:« همیشه افرادی بودند که ادعای دیدار با امام زمان (عج) را داشتند و ما این ادعاها را پیگیری می‌کردیم و حال نیز همین مسائل مطرح است. این موضوعات در زمان جنگ نیز وجود داشت. شاید تقدیر ما بر این است که دنبال این مسائل و پیگیر این افراد باشیم.»

تا زمانی که این فضا وجود دارد این ادعاها تمامی نخواهد داشت. هر روز مدعیان امام زمان یا مدعیان ارتباطات با امام زمان بیشتر خواهند ‌شد. نگاهی به آثار و پیامدهای سوءِ موعودگرایی افراطی، در تاریخ تشیع این درس روشن را به ما می‌دهد که این موضوع باعث به وجود آمدن اختلافات، خونریزی‌ها و خسارت‌های مادی و معنوی جبران ناپذیری برای تشیع شده است لذا باید در این مورد به آنچه که از روایات قطعی است بسنده و از طرح و دامن زدن به آنچه که صریحاً از طریق اخبار متواتر قابل اثبات نیست، جداً خودداری کرد. در غیر این صورت باید منتظر شکل‌گیری جریان‌های متعدد انحرافی در آینده نزدیک بود.

با توجه به اینکه موضوع مهدویت و موعودگرایی، در سال‌های اخیر ابعاد ویژه‌ای پیدا کرده است و کسانی در صدد بوده‌اند تا از ناآگاهی عده‌ای از متدینین استفاده کرده و از این اعتقاد شیعه، در راستای منافع شخصی و گروهی خویش بهره برداری کنند، استاد محمد نصر اصفهانی برآن شده است  تا نشان دهد این موضوع تازگی نداشته و همواره جریان‌هایی بوده‌اند، که در طول تاریخ تشیع، آگاهانه و ناآگاهانه، این اعتقاد را ملعبه مطامع دنیای خویش قرار داده‌اند.

متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.