جواد منصوری: در دو سال گذشته، 600 نیروی حرفهای وزارت امور خارجه بازنشسته شدهاند
چکیده :جواد منصوری، از دیپلماتهای باسابقه جمهوری اسلامی و سفیر سابق ایران در چین، خبر بیسفیر بودن دستکم 40 سفارتخانه ایران را تایید کرد و دلیل آن را دخالتهای مکرر دفتر ریاستجمهوری در این وزارتخانه دانست. وی در عین حال فاش کرد که دولت در دو سال گذشته، 600 نفر از نیروهای حرفهای وزارت امور خارجه را بازنشسته کرده است....
جواد منصوری، از دیپلماتهای باسابقه جمهوری اسلامی و سفیر سابق ایران در چین، خبر بیسفیر بودن دستکم 40 سفارتخانه ایران را تایید کرد و دلیل آن را دخالتهای مکرر دفتر ریاستجمهوری در این وزارتخانه دانست. وی در عین حال فاش کرد که دولت در دو سال گذشته، 600 نفر از نیروهای حرفهای وزارت امور خارجه را بازنشسته کرده است.
این خبر که بیش از 40 سفارتخانه ایران در سراسر جهان سفیر ندارند، چند روز قبل در رسانهها منتشر شد، اما وزیر جدید امور خارجه به سرعت آن را تکذیب کرد و گفت: چنین امری امکانپذیر نیست. این موضوع مانند آن است که بگوییم از 21 وزارتخانه، 12 وزارتخانه وزیر ندارند.
اما اکنون منصوری معاون اسبق همین وزارتخانه – در دوره وزارت علی اکبر ولایتی – به تایید این خبر پرداخته و میگوید که «این خبر درست است. یعنی نه تنها این اتفاق امکان پذیر هست که رخ داده است.»
او در توضیح علت بروز چنین وضعیت بحرانزایی به «دیپلماسی ایرانی» گفته است: «وزارت خارجه در طی چند سال گذشته دوران خاصی را گذرانده است. به این معنا که چون در اختیار خودش نبوده و ریاست جمهوری در بسیاری از مسائل درگیر بوده طبعا در بسیاری از مسائل لطمه دیده است. از جمله مسائلی که لطمه جدی به این وزارت خانه وارد کرده است از دست دادن تعداد زیادی از افراد باتجربه خود بوده است.»
وی همچنین فاش میکند که: «در دوسال گذشته بنا بر دستور، 600 نفر از کادر حرفه ای وزارت خارجه بازنشسته شده اند و قطعا این مسئله ضربه سنگینی به وزارت خارجه وارد کرده است. این اتفاق در حالی رخ داده است که کسی جای آنها نیامده است. بنابراین این اتفاق که در چهل سفارتخانه سفیر نداشته باشیم، افتاد و احتمالا این تعداد بیش از این است به علاوه سفارتخانههایی که دارای سفیر هم هستند افراد بسیار با کیفیتهای ضعیف تر از حد متوسط گذشته هستند و صرفا با توصیههای دفتر رئیس جمهور سفیر شده اند. بنابر این از این نظر وضعیت مناسبی در وزیر خارجه نداریم.»
منصوری در تشریح وضعیت مدیریتی این وزارتخانه در دولت احمدینژاد میگوید: «وزارت خارجه در این دوره هیچ اختیاری از خودش نداشت و به طور کامل و دربست در اختیار ریاست جمهوری بود. مثلا به عنوان نمونه وزارت خارجه ده نفر واجد شرایط را برای انتصاب به عنوان سفیر به ریاست جمهوری معرفی میکرد. گاه 7 یا 8 ماه طول میکشید و ریاست جمهوری هیچ پاسخی نمیداد. وقتی وزارت خارجه اصرار میکرد، ریاست جمهوری بدون این که جواب نامه وزارت خارجه را بدهد میگفت مثلا آقای فلان به نمایندگی در فلان کشور فرستاده شود. در حالی که وزیر خارجه در بیشتر کشورهای دنیا یک شخصیت ملی است و حزبی و گروهی بهحساب نمیآید، رئیس جمهور ما وزیر خارجه ای میخواهد که دقیقا در راستای تشکیلات و خواستههای آنها عمل کند.»
وی همچنین بازنشسته کردن سفرا حتی با وجود شرایط قانونی را خلاف عرف میداند و با اشاره به اینکه قانون هم شرایط را برای بیرون نرفتن نیروهای متخصص از وزارت امور خارجه مهیا کرده اما دولت عمل نمیکند، میگوید: «در قانون ما گفته شده که سفیر اورکادر است. یعنی سفیر در صورتی که توانایی کار داشته باشد بدون محدودیت سنی و سنوات و سوابق تا هر زمان میتواند کار کند. این نکته مهمیاست. به عبارت دیگر این امکان وجود داشت که از میان 570 نفری که از وزارت خارجه بازنشسته کردند 50 نفر از آنان را به عنوان سفیر به صورت اورکادر به سفارت خانهها بفرستند. این کار با هیچ قانونی تعارض نداشت. ولی آنها این افراد باتجربه و متخصص را بازنشسته و اخراج کردند.»
وی همچنین در توصیف مدیران فعلی سیاست خارجی کشور میگوید: «مدیران ما به دو چیز اعتقاد ندارند. یکی به قانون و دیگری مشورت. این که به مشورت اعتقاد ندارند موجب میشود که کسی را که با تجربه است به کار نمیگیرند.»
ZARTOSHT*KORUSH*ARASH*KAVE*SIAVASH*…*NEDA*… (tarikh ma azadegist) va emroz *man va to*ma mishavim baraye ayandegan , baraye iraneman
حاجی جواد خوش خبر باشی !!برو بکس همه در حال خبر دادن هستن !آموزش عالی که داره باز نشسته میکنه !!ذولقدر که میگه ظرفیت زندانها 3 برابر شده!! شمام که میگی 40 تا سفارت خونه سفیر نداره و 600 تا هم بازنشسته شدن !!! راستی تو مملکت خبریه ؟؟؟؟ حاج حسین شریعتمداری خبر داره !!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
راستی چرا اینقدر سیاه نمایی میکنید!!مگه مقام رهبری همین دیروز نگفت سیاه نمایی نکنید!!!مملکت گل و بلبله!!!!!!!!!!!
من با همه چیز این احمدی نژاد مخالفم الا این یک اقدامش. ببینید چه پولهای بی حسابی در وزارت خارجه خرج می شده و می شود. 40 سفیر یعنی ماهی 400 میلیون تومان. تازه اگر سر کار هم بودند کلی به مشکلات کشور می افزودند. به هر حال ببینید هر کدام از سفرای شاغل یا بازنشسته چند خانه در همین تهران خودمان دارند.
با سلام
تازه این بخش از ماجراست
انتصابات رابطه ای و انتخاباتی هم مزید بر علت شده
کارمندان وزارت خارجه همیشه استرس دارند
که آیا این مدیران فعلی خواهند ماند یا خیر؟ میتوان کاری انجام داد یا خیر؟ اگر پیشنهادی داشتیم بدهیم یا خیر؟ چون می ترسیم مانند وزیر خارجه اسبق روی هوا و آن هم در یک کشور افریقائی از کار برکنار شویم
چه سفرا و کاردارانی که به علما و فضلا و نمایندگان و سرداران محترم وصل هستند و یک ذره تجربه کاری ندارند به کار گمارده شدند
اگر روزی از کارمندان وزارت خارجه بخواهند تا کسانی که به آقایان وصل هستند را معرفی نمایند خواهید فهمید چه گلستانی ساخته ایم هرچند وزیر اسبق هم از این خاله بازی ها و هزار فامیل بازی ها بی بهره نبود از جمله همسرش که معاونش بود و باجناقهایش ووووو
از پرسنل وزارت خارجه سوال نمائید تا آنها بگویند و شما ببینید چقدر افراد با رابطه بازی و فامیل بازی بعد از انتصاب آقای احمدی نژاد بر سر کار آمدند
ضمنا پیش آ پیش میلاد حضرت قائم مهدی عزیزمان مبارک باد
Mage niroye herfei ham dashtim? pas chera hamishe in vaze ma bode? Nakone tejarat mikardan
سبزه قبا راست می گه هر کدوم از این سفارتی ها 3 تا خونه در تهران دارند
اگر بی طرفانه و بصورت کارشناسی صحبت کنیم آنوقت امکان شنیدن نظرات کارشناسانه هم فراهم می شود . آقای منصوری در واخ می شناسیم . تا وقتی سفیر بود می گفت سمعا و طاعتا وقتی بازنشست شد شروع به انتقاد کرد . تازه اگر مدرک تحصیلی داشت حالا حالا ها می توانست کار کنند .
آمدن احمدی نژاد باعث شد مدیرانی که دائم سفیر بودند وبعضا هم بی خاصیت شده بودند جای خود را به نسل جوان بدهند . افرادی هستند که 4 دوره سفیر بوده اند . یعنی از مادر سفیر زاده شده بودند . اما الان افراد جدیدی با برنامه و روحیه تازه در سفارتخانه ها هستند .البته نقض کار احمدی نژاد ورود نظامیان به سیاست خارجی است که حسن تعویض مدیریتهارا کم رنگ کرده است . مدعی نیستیم نیایند ، بلکه آموزش لازم ببینند حداقل زبان یاد بگیرند و قبای سفارت بپوشند آ«وقت نام سفیر برخود بگذارند .
شماها هم که سرکار آمدید با ما همین کارها را کردید و همه ما را کنار گذاشتید. بدون اینکه عقلتان را بکار ببرید که بابا اینا آدمهای متخصص و تحصیل کرده ای هستند و میشه از معلومات و تجربه اینا کلی استفاده کرد. نتیجه هم همین است که می بینید. جمهوری اسلامی چند کشور دوست دارد و چند دشمن. وضع کشور ما در صحنه بین المللی چیست. موقعیت ما بین کشورهای جهان چه طور است. چند قطعنامه علیه ما صادر شده. این سیاست خارجی ما تا چه اندازه به نفع منافع ملی است؟ جواد جان تو دردت این نیست که ششصد نفر متخصص را کنار گذاشته اند. تو دردت آنست که چرا تو و امثال تو و همکارانت را کنار گذاشته و رفقای خود را آورده اند. اگه درست نمیگم تو راستش رو بگو
گفته های آقای منصوری درست است ولی آتشبیار معرکه و مجری این تخریب بی سابقه کسی نبود جز آقای متکی که اگر ریاست جمهوری کلاه می خواست ایشان سر می برد.
مرض بی اعتقادی به قانون فقط مرض مدیران نیست مرض سران حکومت است که به دیگران سرایت کرده است؟
قابل توجه! یکی از بستگان من مقیم استرالیا است و چند رز قبل وارد ایران شد. تا حالا 4 بار به ایران امد. اما قسم میخورد که سفارت خانه ایران در استرالیا جزء بی نظم ترین سفارت خانه هاست و رشوه های مختلف می گیرند. اصلا کارها رو روال نیست . قسم می خورد که حتی موردی پیش امد فارسی را هم نمی فهمیدند. معلوم نیست از کدام کوه امدند!! البته چیزهای گفته که قابل نوشتن نیست.
عوض اون 600 نفر خطیب زاده نیکنام را بعد از دوبار بازنشستگی و گرفتن مواجب و پاداش دوباره به وزارت امورخارجه برگردانده اند
چون ایشان از نیروهای دلخواه پدر خوانده ( ولایتی) میباشد.
سلام
من ساکن پکن هستم جایی که جناب منصوری 4 سال سفیز بود در حالیکه کمترین شایستگی برای سفیر بودن را نداشتند تمام چهار سال مشغول تعریف حاظرات زندان بودند ویک آشفتگی عجیبی در سفارت حاکم بود.خانه از پای بست ویران است .افرادی چون شما و احمدی نژاد سالهاست اساتید و متخصصان را خانه تشین کرده اید من اما شما را در ردیف متخصصان قرار نمی دهم.او خود همج جزو ….س!
مگه نعهد نداشتند!؟