چکیده : حال كه رییس اتحادیه املاك كشور افزایش قیمت مسكن را تایید می كند، آیا از این پس باز هم مسوولان وزارت مسكن هرگونه گرانی در بازار مسكن را تكذیب خواهند كرد؟ آیا نباید به مردم حق داد كه نسبت به تمام پیش بینی های مسوولان بخش مسكن بی اعتماد شده و خلاف جهت آن حركت كنند؟ آِیا این تصور عمومی كه هر وقت دولت بگوید چیزی ارزان می شود، حتما گران می شود، بی جهت شكل گرفته است؟ یعنی نباید پذیرفت كه مسوولان بازار مسكن توان تحلیل درست از اوضاع و احوال از آن را ندارند؟
اواخر پاییز گذشته، مصطفی قلیخسروی ،رییس اتحادیه املاك كشور در گفت و گو با خبرآنلاین پیش بینی كرد:”از اردیبهشت ماه امسال قیمت خانه كاهش می یابد.”
به گزارش معماری نیوز، اما همین امروز یعنی در نوزدهم اردیبهشت ماه موعود، قلیخسروی در گفت و گو با ایسنا گفته است:”قیمتها تا حدودی بالا رفته است.”
این اولین اعتراف رسمی نسبت به گران تر شدن مسكن و غلط بودن پیش بینی های صورت گرفته در مورد بازار مسكن در سال 90 است. چرا كه تا پیش از وزیر مسكن با اظهاراتی این گونه از پذیرش افزایش قیمت ها اجتناب كرده بود: “قیمت مسكن تثبیت است. از اول فروردین میگویند قیمت ها افزایش می یابد كه این بحثی روانی است. اگر در خصوص قیمت ها اتفاقی بیفتد رصد می شود و تاكنون بنگاه های املاك چنین چیزی به ما نگفته اند.”
پیشتر معاون وزیر مسكن یعنی ابوالفضل صومعه لو نیز به خبرآنلاین گفته بود: “سال گذشته من برای اولین بار اعلام كردم كه یك تورم منفی ایجاد شده است كه در شرایط فعلی نیز این روند ادامه دارد اگر از رئیس اتحادیه مشاوران املاك كشور نیز بپرسید همین پاسخی را می شنوید كه بنده عرض كردم.”
حال كه رییس اتحادیه املاك كشور افزایش قیمت مسكن را تایید می كند، آیا از این پس باز هم مسوولان وزارت مسكن هرگونه گرانی در بازار مسكن را تكذیب خواهند كرد؟ آیا نباید به مردم حق داد كه نسبت به تمام پیش بینی های مسوولان بخش مسكن بی اعتماد شده و خلاف جهت آن حركت كنند؟ آِیا این تصور عمومی كه هر وقت دولت بگوید چیزی ارزان می شود، حتما گران می شود، بی جهت شكل گرفته است؟ یعنی نباید پذیرفت كه مسوولان بازار مسكن توان تحلیل درست از اوضاع و احوال از آن را ندارند؟
شاید هم رشد قیمت ها را باید به معنای شكست طرح مسكن مهر ارزیابی كرد.