شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.

» سومين روز اعتصاب غذاي زندانيان سیاسی رجايي شهر

سه‌شنبه, 12 آوریل, 2011

چکیده : اعتصاب غذاي زندانيان سياسي زندان رجايي شهر در اعتراض به وضعیت نامناسب خود در این زندان وارد سومين روز خود شد. این زندانیان همگی در اعتصاب غذای تر به سر می برند.یعنی فقط آب می نوشند و از خوردن هرگونه مواد غذایی خودداری می کنند.تاکنون مسوولان زندان از هرگونه توجه به خواسته های زندانیان و رسیدگی پزشکی به آنها خودداری کرده اند.


اعتصاب غذاي جمعی از زندانيان سياسي زندان رجايي شهر در اعتراض به وضعیت نامناسب خود در این زندان وارد سومين روز خود شد.

به گزارش خبرنگار كلمه، تعدادي از زندانيان سياسي اين زندان در اعتراض به شرايط نامناسب رفاهي و بهداشتي اين زندان و همچنين محروم بودن زندانيان سیاسی از حقوق اوليه مانند ملاقات حضوري، مرخصي و تلفن از روز يكشنبه 21 فروردين ماه اعتصاب غذاي خود را آغاز كردند .

براساس خبرهای رسیده به کلمه، این زندانیان همگی در اعتصاب غذای تر به سر می برند.یعنی فقط آب می نوشند و از خوردن هرگونه مواد غذایی خودداری می کنند.تاکنون مسوولان زندان از هرگونه توجه به خواسته های زندانیان و رسیدگی پزشکی به آنها خودداری کرده اند.

در بين زندانياني كه در اين زندان دست به اعتصاب غذا زده اند نام منصور اسانلو، رسول بداقی، عیسی سحر خیز، حشمت طبرزدی، مهدی محمودیان، کیوان صمیمی، رضا رفیعی، جعفر اقدمی، علی عجمی، مجید توکلی، بهروز جاوید تهراني به چشم مي خورد .

زندانیان سیاسی رجایی شهر پیش از این در همبستگی با فخرالسادات محتشمی پور و در اعتراض به فشارهای وارده به خانواده های زندانیان سیاسی دست به یک اعتصاب غذای یک روزه زده بودند.

اين زندانيان اعلام كرده اند كه تا رسيدن به حقو اولیه خود به اعتصاب غذا ادامه خواهند داد.

در مرخصي هاي نوروزي امسال نام هيچ يك از زندانيان سياسي زندان رجايي شهر ديده نشد، موضوعي كه موجب اعتراض زندانيان اين زندان و خانواده هايشان شده است. آنها مي گويند به نظر مي رسد زندانيان زندان رجايي شهر به فراموشي سپرده شده اند . همچنين شرايط نگهداري و وضعيت تغذيه اين زندانيان نيز بسيار نامناسب است و آنها از هر گونه وسيله رفاهي در زندان محرومند. اين در حالي است كه ملاقات حضوري و مرخصي از حقوق اوليه همه زندانيان است و زندانيان با جرايم سنگين مانند قاچاقچيان مواد مخدر هم از اين حقوق بهره مندند .

در ميان اعتصاب كنندگان زندان رجايي شهر نام زندانيان سياسي قديمي مانند بهروز جاويد تهراني و منصور اسانلو و حشمت الله طبر زدي به چشم مي خورد، همچنين مجيد توكلي، فعال دانشجويي و كيوان صميمي، روزنامه نگار دو زنداني سياسي هستند كه سال گذشته در اعتصاب غذاي زندانيان سياسي زندان اوين كه با نام اعتصاب غذاي 15 زنداني سياسي معروف شد شركت داشتند، اين دو پس از اين اعتصاب غذا به زندان رجايي شهر تبعيد شدند . كيوان صميمي در شعبه 26 دادگاه انقلاب به شش سال حبس تعزيري محكوم شده است، او يك سال است كه ازهيچ مرخصي استفاده نكرده است .مجيد توكلي هم به هشت سال حبس تعزيري محكوم شده است .

منصور اسانلو يكي از اعتصاب كنندگان زندان رجايي شهر به مدت چهار سال است كه از مرخصي محروم بوده است. ريس سنديكاي كارگران شركت واحد اتوبسراني در حالي دست به اعتصاب غذا مي زند كه به دليل ناراحتي قلبي شرايط جسمي بسيار نامناسبي دارد .او بارها از دادستان تهران براي درمان درخواست مرخصي پزشكي كرده است اما هر بار دادستان تهران با اين خواسته اش مخالفت كرده است . اسانلو از جمله زندانياني است که انگار همه فشارها را تاب می آورد اما از خواسته های قانونی اش پا عقب نمی گذارد .شاید به همین خاطر بود که بعد از خروج از کشور و با وجود آنکه می دانست دوباره به زندان خواهد رفت به كشور بازگشت .

رسول بداقي، معلم زنداني از ديگر زندانيان اعتصاب كننده زندان رجايي شهر است كه به شش سال حبس تعزيري محكوم شده است. او نيز پس از مدتي زنداني بودن در زندان اوين به زندان رجايي شهر تبعيد شد او سه كودك خردسال دارد و تاكنون نيز از هر گونه مرخصي محروم بوده است .

عيسي سحرخيز ،روزنامه نگار زنداني هم در اعتصاب غذاي زندانيان اين زندان شركت دارد، اين روزنامه نگار هم به شدت بيمار است و بارها در خواست مرخصي درماني داده است با اين همه او نيز به همراه ديگر زندانيان اين زندان در اعتراض به شرايط نامناسب اين زندان دست به اعتصاب غذا زده است .اين زنداني كه از زندانيان حوادث پس از انتخابات محسوب مي شود تاكنون از هيچ مرخصي استفاده نكرده است.

مهدي محموديان و رضا رفيعي فروشاني دو روزنامه نگار زنداني ديگر هستند كه در اين اعتصاب غذا ديگران را همراهي مي كنند . محموديان از 25 شهریور‌ماه سال گذشته بدون مرخصی در زندان به سر می برد. او به پنج سال حبس تعزيزي محكوم شده است .

رضا رفیعی فروشانی هم در تاریخ ششم تیر ماه ۱۳۸۸ بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. وی که در دادگاه‌ هاي نمایشی بازداشت‌ شدگان پس از انتخابات شرکت داده شده بود، در دادگاه بدوی به هفت سال زندان محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به سه سال ونیم زندان کاهش پیدا کرد.

حشمت الله طبر زدي ، ۵٣ ساله، روزنامه نگار و دبیرکل جبهه دمکراتیک ایران،هم در اين اعتصاب غذا شركت كرده است او با اينكه پيش از اين ده سال را در زندانهاي جمهوري اسلامي گذرانده بود بيش از يك سال و نيم كه دوباره زنداني شده است و اين بار هم به هشت سال زندان محكوم شده است .

بهروز جاويد تهراني ، جعفر اقدمی، علی عجمی سه زنداني سياسي ديگر هستند كه براي چندمين بار در زندان دست به اعتصاب غذا مي زنند جاويد تهراني كه سالهاست در زندان رجايي شهر است براي چندمين باردر اعتراض به شرايط نامناسب زندان دست به اعتصاب غذا مي زند. بهروز جاوید تهرانی در سال ۱۳۷۸ برای اولین بار بازداشت و به هشت سال حبس محکوم شد. او پس از تحمل چهار سال حبس با آزادی مشروط از زندان بیرون آمد. وي در ۲ خردادماه سال 1387 بار ديگر بازداشت شد و تاكنون بدون مرخصي در زندان به سر مي برد شرايط روحي و جسمي اين زنداني سياسي نامناسب گزارش مي شود .