شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.

» استعفای دولت سوریه با هدف مهار اعتراضات مردمی

سه‌شنبه, 29 مارس, 2011

چکیده : این خبر در حالی منتشر شد که پیش از این دولت این کشور اعلام کرده بود در راستاي تحقق وعده‌هاي مقامات عالي اين کشور در اجراي اصلاحات ريشه‌اي و اساسي در ساختار سياسي و اقتصادي استعفا خواهد داد. استعفاي دولت را برخي از ناظران نخستين مرحله از يک طرح اصلاحي در سوريه ارزيابي مي‌کنند که قرار است به کنترل اعتراضات مردمي و ادامه تسلط حزب بعث بر سوريه کمک كند.


دولت سوریه براي جدی نشان وعده‌هاي مقامات عالي اين کشور در اجراي اصلاحات ريشه‌اي و اساسي در ساختار سياسي و اقتصادي سوریه، امروز سه شنبه استعفا کرد.

به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه از دمشق، یک مقام بلند پایه سوری روز سه شنبه اعلام کرد دولت سوریه امروز استعفا کرد.

این خبر در حالی منتشر شد که پیش از این دولت این کشور اعلام کرده بود در راستاي تحقق وعده‌هاي مقامات عالي اين کشور در اجراي اصلاحات ريشه‌اي و اساسي در ساختار سياسي و اقتصادي استعفا خواهد داد.

بر اساس اين گزارش، بثينه شعبان مشاور قدرتمند و بانفوذ رئيس جمهور سوريه، در سخناني تاکيد کرده بود که تصميمات مهمي براي آينده‌ي کشور گرفته شده که مهمترين آن برداشتن حالت فوق‌العاده است که از زمان کودتاي حزب بعث در سال 1963 به رهبري حافظ اسد برقرار بوده است.

استعفاي دولت را برخي از ناظران نخستين مرحله از يک طرح اصلاحي در سوريه ارزيابي مي‌کنند که قرار است به کنترل اعتراضات مردمي و ادامه تسلط حزب بعث بر سوريه کمک كند.

از سوي ديگر خبرگزاري دولتی سوريه (سانا) گزارش داد که حامیان بشار اسد در شهر جولان كه تحت اشغال اسرائيل است، در روستاهاي مختلف اين منطقه دست به تظاهرات زده و شعارهايي در حمايت از سوريه و وحدت ملي سردادند.

به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از خبرگزاری دولتی سوریه، تظاهر كنندگان به رهبري بشاراسد رئيس جمهور سوريه، اعلام وفاداري كرده و حوادث اخير را در راستاي برهم زدن اوضاع داخلي اين كشور دانستند.

اين در حالي‌ است كه فاروق الشرع معاون رئيس جمهور سوريه، بعد از ديدار با فرستاده ويژه چين به خاورميانه اعلام كرد: بشاراسد به زودي سخنراني خواهد نمود و به ملت سوريه نسبت به وقايع اخير اطمينان خواهد داد.

خبرگزاري سوريه در خبري ديگر گزارش داد: بشاراسد تماس تلفني را از سوي ملك عبدالله بن عبدالعزيز پادشاه عربستان، دريافت كرده است كه به موجب آن پادشاه عربستان در اين تماس تلفني بر حمايت كشورش از سوريه در برابر توطئه‌چيني‌ها كه با هدف ناامني‌ و خدشه وارد كردن به روابط ميان رهبران و ملت سوريه است، تاكيد نمود.

اسد همچنين تماس‌هاي تلفني را از سوي صباح الاحمد الجابر الصباح امير كويت، حمد بن عيسي آل خليفه پادشاه بحرين، حمد بن خليفه آل ثاني امير قطر، جلال طالباني رئيس جمهور عراق، دريافت كرد.

رهبران اين كشورها حمايت خود را از سوريه در برابر توطئه‌چيني‌هاي خارجي اعلام كردند.