شما در حال بازدید از صفحه ساده شده سایت کلمه می باشید. برای دیدن نسخه اصلی اینجا را کلیک کنید.
» ناراحتی حامیان دولت ایران از موضع دوگانه‌ی قرضاوی درباره اعتراضات مردمی!

» رسانه‌های اقتدارگرا: چرا به مردم معترض، فتنه‌گر می‌گویید؟ چرا سران اعتراضات را بازداشت می‌کنید؟

یکشنبه, 20 مارس, 2011

چکیده : شبکه خبری العالم، وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی، در خبری از اینکه شیخ یوسف قرضاوی موضع دوگانه‌ای در قبال اعتراضات مردم بحرین اتخاذ کرده و معترضان را فتنه‌گر نامیده، انتقاد کرد. ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی، نیز موضع دوگانه‌ی آمریکا و بیانیه ارتش بحرین را که فعالان دستگیرشده‌ی شیعه را "سران فتنه" خوانده، به باد انتقاد گرفت. اما این رسانه‌های اقتدارگرا به موضع‌گیری‌های دوگانه‌ی دولت احمدی‌نژاد در قبال اتفاقات مشابه در ایران و سوریه و رفتار متناقض رسانه‌های حامی دولت در قبال حقوق مردم معترض در کشورهای مختلف، هیچ اشاره‌ای نکردند.


کلمه – گروه سیاسی: دو رسانه‌ی وابسته به اقتدارگرایان حاکم در ایران، از فتنه‌گر نامیده شدن معترضان بحرینی و موضع دوگانه‌ی قرضاوی، دولت‌های عربی و آمریکا در قبال تظاهرات آنها انتقاد کردند، اما به موضع‌گیری‌های دوگانه‌ی دولت احمدی‌نژاد در قبال اتفاقات مشابه در ایران و سوریه و رفتار متناقض رسانه‌های حامی دولت در قبال حقوق مردم معترض در کشورهای مختلف، هیچ اشاره‌ای نکردند.

شبکه خبری العالم، وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی، در خبری از اینکه شیخ یوسف قرضاوی موضع دوگانه‌ای در قبال اعتراضات مردم بحرین اتخاذ کرده و معترضان را فتنه‌گر نامیده، انتقاد کرد. ایرنا، خبرگزاری رسمی دولت جمهوری اسلامی، نیز موضع دوگانه‌ی آمریکا و بیانیه ارتش بحرین را که فعالان دستگیرشده‌ی شیعه را “سران فتنه” خوانده، به باد انتقاد گرفت.

در خبر العالم که در اکثر رسانه‌های حامی دولت بازتاب یافته، با اشاره به موضع قبلی شیخ یوسف قرضاوی، رئیس اتحادیه علمای مسلمین، درباره اعتراضات مردمی در تونس، مصر، یمن و لیبی که وی از آنها حمایت کرده و تظاهرات این ملت‌ها را جهاد علیه ظلم و فساد دانسته بود، خاطرنشان شده که او این بار در قبال اعتراضات مردمی در بحرین موضع متفاوتی گرفته، انقلاب مردم بحرین را فتنه نامیده و آن را یک دعوای طایفه‌ای و فرقه‌ای توصیف کرده است!

البته این شبکه‌ی وابسته به صداوسیما و دیگر رسانه‌هایی که به بازنشر خبر آن پرداخته‌اند، توضیح نداده‌اند که اگر موضع‌گیری دوگانه بد است و نباید درباره حق مردم برای اعتراض به حاکمیت، معیارهای دوگانه داشت، چرا خود آنها و سران دولت مورد حمایتشان به همین منوال، درباره‌ی حقوق مردم ایران و دیگر کشورهای منطقه موضع دوگانه‌ای اتخاذ می‌کنند؛ معترضان دیگر کشورها را مردم می‌نامند و مخالفان دولت در ایران را خس و خاشاک و ضد انقلاب و فتنه‌گر می‌نامند و برای آنها حق اعتراض قانع نیستند.

شبکه‌ی العالم و دیگر رسانه‌های منتشر‌کننده‌ی خبر آن درباره‌ی موضع متناقض قرضاوی، همچنین اشاره‌ای نکرده‌اند که اگر او از کشتار مردم مظلوم بحرین انتقاد کرده و به این خاطر شایسته‌ی سرزنش است، سکوت مجموعه‌ی این رسانه‌ها در قبال کشته شدن مردم معترض در سوریه شایسته‌ی چه واکنشی است؟ و اگر حمایت این روحانی برجسته‌ی سنی از دولت بحرین مذموم است، حمایت برخی روحانیون از سرکوب معترضان پس از انتخابات سال 88 ایران چه وجهی دارد.

ارتش بحرین: سران فتنه را بازداشت کردیم!

از سوی دیگر و همزمان با موضع دوگانه‌ی شبکه‌ی العالم، خبرگزاری ایرنا نیز در خبری از اینکه آمریکا از بازداشت رهبران جنبش سبز – که ایرنا آن را سران فتنه در ایران می‌خواند – انتقاد کرده اما ارتش بحرین که مورد حمایت این کشور است، فعالان برجسته‌ی مخالف دولت این کشور را “سران فتنه” خوانده، ابراز ناراحتی کرد.

ایرنا خبر داد: ارتش بحرين در بيانيه‌اي كه روز شنبه انتشار يافت، دستگير شدگان در اين كشور را “سران فتنه” خواند و دولت آمريكا نيز از اين اقدام رژيم پادشاهي منامه حمايت كرده است.

اشاره‌ی خبرگزاری رسمی دولت به بازداشت چند تن از چهره‌های سیاسی فعال شیعیان در بحرین است که دولت این کشور، آنها را عامل فتنه خوانده و مسئول خون‌های ریخته شده در منامه دانسته است!

به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، در بيانيه ارتش بحرين آمده است: “با توجه به اعلام وضعيت فوق العاده در تاريخ 17 مارس 2011 تعدادي از سران فتنه كه خواستار براندازي نظام شده و با دولت هاي خارجي همكاري كرده اند، دستگير شدند.” تحريك به تخريب اموال عمومي و خصوصي و كشتار شهروندان نيز از جمله اتهام هاي افراد دستگير شده قيد شده است.

ایرنا سپس انتقاد کرده که چرا در زمان بازداشت موسوی و کروبی، دولت‌های کشورهای مهم جهان از جمله آمریکا به این موضوع اعتراض کردند، اما اکنون به بازداشت سران فتنه در بحرین اعتراض نمی‌کنند!

خبرگزاری دولت احمدی‌نژاد اما توضیح نداد که چگونه رفتار دوگانه‌ی دولت آمریکا، مجوزی برای رفتار دوگانه‌ی دولت ایران و رسانه‌های وابسته به آن می‌شود و در این صورت چه انتقادی به رفتار آمریکا وارد است، اگر بناست همان رفتار آمریکایی از سوی مدعیان مخالفت با آمریکا نیز در پیش گرفته شود.